Grzegorz Kulig 3 Napisano 30 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 w usprawnienie GPSR Czy jest w planach wprowadzenie obsługi załączników w starym sello czy tego nie ma nawet na mapie? Technicznie to nie jest aż takie skomplikowane przecież. Jeśli nie załączniki to można by chociaż zrobić "informacje o bezpieczeństwie" w formie słownikowej, mam setki towarów gdzie te informacje będą takie same dla każdego towaru i zamiast wrzucać x KB tekstu do każdej oferty i marnować miejsce w bazie można by zrobić słownik i tylko ustawić identyfikator. Późniejsza zmiana informacji będzie dużo prostsza. Dołożenie filtrowania by można było wyszukać które oferty mają dołączone dane prod/bezp. a które jeszcze nie, wiem że to jest w allegro ale robi to delikatny "nieporządek" jak się część zrobi przez allegro a część w sello. Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 73 Napisano 31 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2024 w usprawnienie GPSR 17 godzin temu, Grzegorz Kulig napisał: Czy jest w planach wprowadzenie obsługi załączników w starym sello czy tego nie ma nawet na mapie? Technicznie to nie jest aż takie skomplikowane przecież. Jeśli nie załączniki to można by chociaż zrobić "informacje o bezpieczeństwie" w formie słownikowej, mam setki towarów gdzie te informacje będą takie same dla każdego towaru i zamiast wrzucać x KB tekstu do każdej oferty i marnować miejsce w bazie można by zrobić słownik i tylko ustawić identyfikator. Późniejsza zmiana informacji będzie dużo prostsza. Dołożenie filtrowania by można było wyszukać które oferty mają dołączone dane prod/bezp. a które jeszcze nie, wiem że to jest w allegro ale robi to delikatny "nieporządek" jak się część zrobi przez allegro a część w sello. W starym Sello nie jest to planowane, jak już wcześniej wspominaliśmy do Sello (1) będą wydawane tylko konieczne aktualizacje. Wszystkie nowości, dodatki i drobniejsze usprawnienia (w tym załączniki GPSR) znajdziesz w Sello NX. Cytuj Link to postu
Mariusz Kownacki 109 Napisano 31 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2024 w usprawnienie GPSR 4 godziny temu, Daniel Salamucha napisał: W starym Sello nie jest to planowane, jak już wcześniej wspominaliśmy do Sello (1) będą wydawane tylko konieczne aktualizacje. Wszystkie nowości, dodatki i drobniejsze usprawnienia (w tym załączniki GPSR) znajdziesz w Sello NX. A dałoby radę chociaż dołożyć kolumny do Sello 1? Rzeczywiście powoduje to bałagan, bo nie wiadomo, która oferta ma i co ma. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 955 Napisano 8 Stycznia Udostępnij Napisano 8 Stycznia w usprawnienie GPSR Postaramy się dodać kolumnę z informacją. Co do załączników to oczywiście nie jest to rocket science, ale jednak jak się pomyśli o każdym aspekcie to robi się z tego tydzień pracy - tydzień, którego niestety nie mamy skąd wygospodarować, bo lecą kolejne zmiany w API Allegro, które musimy nadgonić do końca stycznia. Cytuj Link to postu
Grzegorz Kulig 3 Napisano 8 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia w usprawnienie GPSR Jak najbardziej rozumiem. Ale też nikt nie wymaga (a przynajmniej nikt nie powinien) by integracja była pełna i można było wszystko robić jednym kliknięciem. Najbardziej chodzi mi o to by sello przechowywało identyfikatory załączników z oferty jak już jest załącznik przypisany, tak by przy powieleniu i wystawieniu nowej oferty była ona z nim połączona (+ proste okienko "dodaj załącznik/usuń załącznik"). Póki co sello ignoruje załączniki jak by ich nie było wcale. Tak samo można zrobić z GPSR. Cytuj Link to postu
Polecane posty