Skocz do zawartości

Sello NX - SGT, problem z wystawianiem FSD

Polecane posty

Zagościłem w SeN ponownie od sierpnia. Dwa problemy pilne:

jak wystawić dok. końcowe, aby poza paragonem zapisywała się automatycznie także faktura detaliczna:

image.png.3bf26e1676e122a91d6ec8d5abd33a12.png

aktualnie nie udało mi się tego dokonać, więc czy jest opcja wywołania FSd z SeN ponownie?

Próbowałem zbiorczo i nie. Na kilku paczkach i na jednej...

Mam nadal integrację z GT.

EDIT: po próbach u mnie na razie działa jedynie scenariusz: druk dok. końcowych > paragon ok ale błąd przy FsD  potem ponowny druk dok. końcowych (już z utworzonym paragonem) > dodrukowuje się FsD. Może chodzi o czas, kiedy SeN zaczyna drukować FsD? może GT potrzebuje chwilę oddechu, by zwolnić blokadę z paragonu...?

w żaden sposób nie mogę się doszukać jak sprawić aby w asortymencie pojawiały się ceny  z GT:

image.png.d2b41ad88f3267db6baf73c98466ef9f.png

EDIT: tu nadal nie znam przyczyny....

Edytowane przez MARCIN e-kupowanie.pl

Pozwoliłem sobie wydzielić do osobnego tematu, bo podpinanie kolejnych zgłoszeń pod jeden temat utrudnia nam trochę pracę :).

Ten problem z blokowaniem PA przy tworzeniu FSD mamy zapisany do realizacji w wersji wiosennej w tej chwili. Jest on nam znany, podobny występował też w Sello 1 i tuatj zostanie zapewne podobnie naprawiony.

W dniu 2.01.2025 o 13:49, MARCIN e-kupowanie.pl napisał:

Może chodzi o czas, kiedy SeN zaczyna drukować FsD? może GT potrzebuje chwilę oddechu, by zwolnić blokadę z paragonu...?

Dokładnie o to chodzi. A jeszcze dokładniej to o to, że fiskalizacja PA działa niezależnie po stronie Subiekta (jest zlecana i leci sobie niezależnie od wywołania kodu) i od strony Sello tego nie widać w żaden sposób a sama fiskalizacja blokuje PA i gdy Sello próbuje robić FSD to również chce zablokować PA i nie może tego zrobić. 

W dniu 2.01.2025 o 13:49, MARCIN e-kupowanie.pl napisał:

w żaden sposób nie mogę się doszukać jak sprawić aby w asortymencie pojawiały się ceny  z GT:

Ctrl+K - powinny tutaj być do wyboru ceny z cenników zaciągniętych z SGT (będą miały dopisek (GT) )Domyślnie prezentowane są ceny z głównego podstawowego cennika, który w nexo musi być utworzony i odnosi się do towarów dodawanych ręcznie po stronie nexo/Sello NX.

• Lubię to 1
4 minuty temu, Bartosz Rosa napisał:

Ten problem z blokowaniem PA przy tworzeniu FSD mamy zapisany do realizacji w wersji wiosennej w tej chwili. Jest on nam znany, podobny występował też w Sello 1 i tuatj zostanie zapewne podobnie naprawiony.

Wiosna blisko!

5 minut temu, Bartosz Rosa napisał:

Ctrl+K - powinny tutaj być do wyboru ceny z cenników zaciągniętych z SGT (będą miały dopisek (GT) )Domyślnie prezentowane są ceny z głównego podstawowego cennika, który w nexo musi być utworzony i odnosi się do towarów dodawanych ręcznie po stronie nexo/Sello NX.

Doprecyzuję: jak wchodzę w asortyment w SeN to mam ceny w wysokości ceny na allegro z GT:

image.thumb.png.e76a4eb8efbd26c6405a22707adafe04.png

Ale na liście ofert już nie ma tej ceny:

image.png.27a9f5e2eb0af0e53e7b7f6045595f1b.png

W którym miejscu powinienem użyć skrótu Ctrl+K?