MARCIN e-kupowanie.pl 1 061 Napisano 2 Stycznia Udostępnij Napisano 2 Stycznia w Sello NX - SGT, problem z wystawianiem FSD (edytowane) Zagościłem w SeN ponownie od sierpnia. Dwa problemy pilne: jak wystawić dok. końcowe, aby poza paragonem zapisywała się automatycznie także faktura detaliczna: aktualnie nie udało mi się tego dokonać, więc czy jest opcja wywołania FSd z SeN ponownie? Próbowałem zbiorczo i nie. Na kilku paczkach i na jednej... Mam nadal integrację z GT. EDIT: po próbach u mnie na razie działa jedynie scenariusz: druk dok. końcowych > paragon ok ale błąd przy FsD potem ponowny druk dok. końcowych (już z utworzonym paragonem) > dodrukowuje się FsD. Może chodzi o czas, kiedy SeN zaczyna drukować FsD? może GT potrzebuje chwilę oddechu, by zwolnić blokadę z paragonu...? w żaden sposób nie mogę się doszukać jak sprawić aby w asortymencie pojawiały się ceny z GT: EDIT: tu nadal nie znam przyczyny.... Edytowane 6 Stycznia przez MARCIN e-kupowanie.pl Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 955 Napisano 8 Stycznia Udostępnij Napisano 8 Stycznia w Sello NX - SGT, problem z wystawianiem FSD Pozwoliłem sobie wydzielić do osobnego tematu, bo podpinanie kolejnych zgłoszeń pod jeden temat utrudnia nam trochę pracę . Ten problem z blokowaniem PA przy tworzeniu FSD mamy zapisany do realizacji w wersji wiosennej w tej chwili. Jest on nam znany, podobny występował też w Sello 1 i tuatj zostanie zapewne podobnie naprawiony. W dniu 2.01.2025 o 13:49, MARCIN e-kupowanie.pl napisał: Może chodzi o czas, kiedy SeN zaczyna drukować FsD? może GT potrzebuje chwilę oddechu, by zwolnić blokadę z paragonu...? Dokładnie o to chodzi. A jeszcze dokładniej to o to, że fiskalizacja PA działa niezależnie po stronie Subiekta (jest zlecana i leci sobie niezależnie od wywołania kodu) i od strony Sello tego nie widać w żaden sposób a sama fiskalizacja blokuje PA i gdy Sello próbuje robić FSD to również chce zablokować PA i nie może tego zrobić. W dniu 2.01.2025 o 13:49, MARCIN e-kupowanie.pl napisał: w żaden sposób nie mogę się doszukać jak sprawić aby w asortymencie pojawiały się ceny z GT: Ctrl+K - powinny tutaj być do wyboru ceny z cenników zaciągniętych z SGT (będą miały dopisek (GT) ). Domyślnie prezentowane są ceny z głównego podstawowego cennika, który w nexo musi być utworzony i odnosi się do towarów dodawanych ręcznie po stronie nexo/Sello NX. 1 Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 061 Napisano 8 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia w Sello NX - SGT, problem z wystawianiem FSD 4 minuty temu, Bartosz Rosa napisał: Ten problem z blokowaniem PA przy tworzeniu FSD mamy zapisany do realizacji w wersji wiosennej w tej chwili. Jest on nam znany, podobny występował też w Sello 1 i tuatj zostanie zapewne podobnie naprawiony. Wiosna blisko! 5 minut temu, Bartosz Rosa napisał: Ctrl+K - powinny tutaj być do wyboru ceny z cenników zaciągniętych z SGT (będą miały dopisek (GT) ). Domyślnie prezentowane są ceny z głównego podstawowego cennika, który w nexo musi być utworzony i odnosi się do towarów dodawanych ręcznie po stronie nexo/Sello NX. Doprecyzuję: jak wchodzę w asortyment w SeN to mam ceny w wysokości ceny na allegro z GT: Ale na liście ofert już nie ma tej ceny: W którym miejscu powinienem użyć skrótu Ctrl+K? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 955 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia w Sello NX - SGT, problem z wystawianiem FSD Ctrl+K to ustawienia listy/grida, więc na każdym gridzie :). W module ofert powinieneś mieć do wyboru pokazanie ceny brutto/netto z cennika AUKCJE (GT). Cytuj Link to postu
Polecane posty