Krzysztof Buczyński 12 Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia w odbiorcy na dokumentach końcowych Witam proszę o informację czy można gdzieś wyłączyć aby system podczas tworzenia dokumentu końcowego nie dodawał odbiorcy na dokumentach końcowych?? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 011 Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia w odbiorcy na dokumentach końcowych Nie, obecnie nie ma takiej opcji. No chyba, że zostanie zmodyfikowany wzorzec wydruku i na samym wydruku tego odbiorcy nie będzie (w dokumencie zapisanym w bazie nadal pozostanie). Cytuj Link to postu
Krzysztof Buczyński 12 Napisano 27 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia w odbiorcy na dokumentach końcowych 2 minuty temu, Bartosz Rosa napisał: Nie, obecnie nie ma takiej opcji. No chyba, że zostanie zmodyfikowany wzorzec wydruku i na samym wydruku tego odbiorcy nie będzie (w dokumencie zapisanym w bazie nadal pozostanie). a czy zamierzacie coś takiego wprowadzić??? 1 Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 011 Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia w odbiorcy na dokumentach końcowych Jeśli jest taka potrzeba to oczywiście zgłoszenie przyjmuję i zapisuję . A możesz podać choć przybliżony scenariusz w którym taki odbiorca na dokumencie jest niepożądany? Cytuj Link to postu
Krzysztof Buczyński 12 Napisano 27 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia w odbiorcy na dokumentach końcowych 4 minuty temu, Bartosz Rosa napisał: Jeśli jest taka potrzeba to oczywiście zgłoszenie przyjmuję i zapisuję . A możesz podać choć przybliżony scenariusz w którym taki odbiorca na dokumencie jest niepożądany? Przypadek wystawienia fv na firmę klient kupuje na fv na firmę a odbiorca paczki jest osoba fizyczna o innym adresie i w momęcie kiedy pojawia się taki obdiorca na fv to jest e-mail żeby usunąć to z fv , a takich dokuentów jest kilka dziennie i trzeba ręcznie poprawiać. 1 Cytuj Link to postu
Krzysztof Górnik 20 Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego w odbiorcy na dokumentach końcowych (edytowane) Potwierdzam, często się zdarza, że jak wystawiam fakturę to trzeba pilnować aby wykasować odbiorcę bo Sello umieszcza innego nabywcę a innego odbiorcę. Jeśli chodzi o mnie a mało sprzedaje na allegro, to nigdy nie miałem przypadku, aby odbiorca i nabywca , musieli być różni. Takie faktury wystawiam tylko jednostkom publicznym szkołom, urzędom. Edytowane 4 Lutego przez Krzysztof Górnik 1 Cytuj Link to postu
Łukasz Wiśniewski 3 Napisano 6 Marca Udostępnij Napisano 6 Marca w odbiorcy na dokumentach końcowych Dzień dobry Ja również prosił bym od dodanie takiej funkcji ponieważ przy zamówieniach z Allegro jest to kłopotliwe. Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 59 Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca w odbiorcy na dokumentach końcowych Dziękuję za zgłoszenie, podbiłem priorytet. 1 Cytuj Link to postu
centrumstali com 29 Napisano 10 Marca Udostępnij Napisano 10 Marca w odbiorcy na dokumentach końcowych Również podbijam temat. Podam również przykład: Kupujący kupuje telewizor z fakturą na swoją firmę. Adres dostawy ustawia na adres domowy - telewizor będzie używany w domu, faktura jest w wiadomym celu - wrzucić telewizor w koszta, jakoby telewizor jest używany na firmie. Na fakturze nie może być więc w polu odbiorca, podanego adresu domowego właściciela firmy. Takiej faktury księgowa nie przyjmie 1 Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 011 Napisano 19 Marca Udostępnij Napisano 19 Marca w odbiorcy na dokumentach końcowych Czy zatem odbiorca z FS powinien zniknąć całkowicie? Czy są przypadki zakupów z serwisów internetowych, że odbiorca jest jednak na FS potrzebny? Cytuj Link to postu
centrumstali com 29 Napisano 19 Marca Udostępnij Napisano 19 Marca w odbiorcy na dokumentach końcowych (edytowane) 22 minuty temu, Bartosz Rosa napisał: Czy zatem odbiorca z FS powinien zniknąć całkowicie? Czy są przypadki zakupów z serwisów internetowych, że odbiorca jest jednak na FS potrzebny? Są przypadki, gdzie odbiorca na fakturze jest potrzebny. Przykładowo, gdy zakupu dokonuje gmina (nabywca) a odbiorcą jest jakiś zespół szkół - wtedy musi to być na fakturze tzn. powinno być jak w Sello 1. W polu odbiorca nie powinno się nic umieszczać. Kto będzie chciał to uzupełnić (na wniosek kupującego) to zrobi to ręcznie Edytowane 19 Marca przez centrumstali com Cytuj Link to postu
Krzysztof Buczyński 12 Napisano 19 Marca Autor Udostępnij Napisano 19 Marca w odbiorcy na dokumentach końcowych 20 minut temu, Bartosz Rosa napisał: Czy zatem odbiorca z FS powinien zniknąć całkowicie? Czy są przypadki zakupów z serwisów internetowych, że odbiorca jest jednak na FS potrzebny? Witam myślę że powinien zniknąć Cytuj Link to postu
Łukasz Wiśniewski 3 Napisano 19 Marca Udostępnij Napisano 19 Marca w odbiorcy na dokumentach końcowych Powinien zniknąć. Jest potrzebny sporadycznie i wtedy można go dodać ręcznie. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 011 Napisano 19 Marca Udostępnij Napisano 19 Marca w odbiorcy na dokumentach końcowych 1 godzinę temu, centrumstali com napisał: Są przypadki, gdzie odbiorca na fakturze jest potrzebny. Przykładowo, gdy zakupu dokonuje gmina (nabywca) a odbiorcą jest jakiś zespół szkół - wtedy musi to być na fakturze Czy w takim wypadku wprowadzanie tego odbiorcy już na samej FS będzie problemem? 1 godzinę temu, centrumstali com napisał: tzn. powinno być jak w Sello 1. W polu odbiorca nie powinno się nic umieszczać. Kto będzie chciał to uzupełnić (na wniosek kupującego) to zrobi to ręcznie W wersji v56 planujemy usunięcie z EZ powiązania z odbiorcą, będzie tylko powiązanie z nabywcą. Zamiast odbiorcy będzie adres wysyłkowy. Oznacza to też, że odbiorca zniknie z wystawianych dokumentów i aby się tam pojawił trzeba w jakiś sposób zaingerować. I pytanie jest takie, czy wystarczy, że będzie pole odbiorca w FS czy również w EZ w Sello powinno dać się jednak wybrać tego odbiorcę, który by był potem ustawiany na dokumencie? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 011 Napisano 20 Marca Udostępnij Napisano 20 Marca w odbiorcy na dokumentach końcowych I jeszcze jedno pytanie. Czy w takim razie na dokumencie w Subiekcie powinien się ustawiać adres dostawy jako wpisany na dokumencie? Cytuj Link to postu
Łukasz Wiśniewski 3 Napisano 20 Marca Udostępnij Napisano 20 Marca w odbiorcy na dokumentach końcowych W dniu 19.03.2025 o 11:24, Bartosz Rosa napisał: Czy w takim wypadku wprowadzanie tego odbiorcy już na samej FS będzie problemem? W wersji v56 planujemy usunięcie z EZ powiązania z odbiorcą, będzie tylko powiązanie z nabywcą. Zamiast odbiorcy będzie adres wysyłkowy. Oznacza to też, że odbiorca zniknie z wystawianych dokumentów i aby się tam pojawił trzeba w jakiś sposób zaingerować. I pytanie jest takie, czy wystarczy, że będzie pole odbiorca w FS czy również w EZ w Sello powinno dać się jednak wybrać tego odbiorcę, który by był potem ustawiany na dokumencie? W moim przypadku jeżeli klient chce aby był odbiorca na dokumencie sprzedaży to i tak zazwyczaj podaje mi dane odbiorcy w uwagach zakupu na Allegro lub pisze wiadomość. Ja wtedy zawsze robię to już na samej fakturze ręcznie więc w Sello nie jest mi to potrzebne. Ale nie wiem jak u innych. 1 Cytuj Link to postu
Łukasz Wiśniewski 3 Napisano 20 Marca Udostępnij Napisano 20 Marca w odbiorcy na dokumentach końcowych 12 godzin temu, Bartosz Rosa napisał: I jeszcze jedno pytanie. Czy w takim razie na dokumencie w Subiekcie powinien się ustawiać adres dostawy jako wpisany na dokumencie? Myślę że dobrze by było jak w ustawieniach Sello była możliwość zadecydowania o tym czy adres dostawy ma się dodawać do dokumentu sprzedaży. Pewnie nie jednej osobie się to przyda. Ja z tego nie będę korzystał. 1 Cytuj Link to postu
Polecane posty