Jagoda Zielińska 0 Napisano 29 Stycznia 2025 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2025 w znaczniki kont Witam Czy po nowej aktualizacji bogatszej o znaczniki kont trzeba teraz ręcznie w planie kont nadawać znacznik- miejsce gdzie ma być w RZiS oraz Bilanisie? Czy nie da się tego pobrać z definicji RZiS i Bilansu żeby automatycznie pojawiło się w planie kont? Link to postu
Kacper Panek 356 Napisano 29 Stycznia 2025 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2025 w znaczniki kont Dzień dobry, nie ma takiej możliwości. Artykuły opisujące nadawanie znaczników kont dostępne są poniżej: Rewizor GT – Jak ustawić znaczniki na koncie księgowym? Rewizor GT – Jak zbiorczo ustawić znaczniki na kontach księgowych? Link to postu
Jagoda Zielińska 0 Napisano 30 Stycznia 2025 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2025 w znaczniki kont Dzień dobry Z artkułami się zapoznałam. Czyli aktualizacja, która tak naprawdę jest aktualizacją w teorii a nic nie ułatwia. Link to postu
Kacper Panek 356 Napisano 30 Stycznia 2025 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2025 w znaczniki kont Dzień dobry, dodanie możliwości wskazywania znaczników kont jest związane ze zmianami prawnymi i koniecznością generowania plików JPK_KR_PD, co zostanie umożliwione w przyszłych wersjach programu. Link to postu
Irena Pękalska 2 Napisano 5 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2025 w znaczniki kont Dzień dobry. Nie chcę już zakładać nowego wątku, bo pytanie moje też dotyczy znaczników. Czy jest możliwość nadania zbiorczo tego samego znacznika do grupy kont analitycznych? Np. Konta analityczne Rozrachunki z odbiorcami mają ten sam znacznik. Znaczniki mogę tylko wpisać w konto analityczne, więc mam do tysiąca odbiorców wchodzić i nadawać analitykę? Tak samo z Dostawcami. Jest jakaś możliwość zbiorczego nadawania znaczników do podobnych kont? Link to postu
Daniel Kozłowski 1 549 Napisano 5 Lutego 2025 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2025 w znaczniki kont 1 godzinę temu, Irena Pękalska napisał: Dzień dobry. Nie chcę już zakładać nowego wątku, bo pytanie moje też dotyczy znaczników. Czy jest możliwość nadania zbiorczo tego samego znacznika do grupy kont analitycznych? Np. Konta analityczne Rozrachunki z odbiorcami mają ten sam znacznik. Znaczniki mogę tylko wpisać w konto analityczne, więc mam do tysiąca odbiorców wchodzić i nadawać analitykę? Tak samo z Dostawcami. Jest jakaś możliwość zbiorczego nadawania znaczników do podobnych kont? Pierwsza odpowiedź w tym wątku: W dniu 29.01.2025 o 15:25, Kacper Panek napisał: Dzień dobry, nie ma takiej możliwości. Artykuły opisujące nadawanie znaczników kont dostępne są poniżej: Rewizor GT – Jak ustawić znaczniki na koncie księgowym? Rewizor GT – Jak zbiorczo ustawić znaczniki na kontach księgowych? Link to postu
Marlena Żurek 1 Napisano 19 Listopada 2025 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2025 w znaczniki kont Dzień dobry, nie chciałabym zakładać kolejnego wątku odnośnie znaczników. Po ostatniej aktualizacji nie mam aktywnej funkcji nadawania znaczników ( jesteśmy małym przedsiębiorstwem) - nadaj/weryfikuj znacznik jest na szaro ( wcześniej przed aktualizacją można było nadawać znaczniki) - pojawia się komunikat "Opcja dostępna, gdy w parametrach lat obrotowych dla danego roku wybrano zestaw znaczników dla jednostek pozostałych (nie dotyczy jednostek małych i mikro). Mamy tą funkcję wybraną, ponieważ nie ma możliwości wybrania innej. Przy wybraniu "nie dotyczy" nadal nadawanie znaczników nie działa. Gdzie może być przyczyna braku aktywnej funkcji? Druga kwestia - czy nadawanie znaczników dotyczy tylko kont syntetycznych ( taką informację otrzymałam od osoby wspierającej nas w kwestiach systemowych) czy należy również nadań załączniki dla całej analityki? Będę wdzięczna za odpowiedź. Link to postu
Leszek Koza 4 Napisano 20 Listopada 2025 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2025 w znaczniki kont (edytowane) U mnie też ta funkcja jest nieaktywna. Nie da się też nadać znaczników do poszczególnych kont. Po wejściu w edycję konta w Planie kont nie widać pól znaczników, mimo że były wcześniej nadane i widać je na planie kont i w ZSO. Znaczniki powinny być na kontach najniższego poziomu, ale przed aktualizacją działało to tak, że gdy nadało się na koncie syntetycznym, to proponował przepisanie na konta niższego poziomu. Edytowane 20 Listopada 2025 przez Leszek Koza Link to postu
Filip Dyszkiewicz 38 Napisano 21 Listopada 2025 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2025 w znaczniki kont Dzień dobry, proszę zwrócić uwagę na znacznik Wariant RZS w oknie Administracja – Parametry – Lata obrotowe. Opcja ta jest niedostępna w wariantach przeznaczonych dla jednostek małych oraz mikro. Link to postu
Marlena Żurek 1 Napisano 21 Listopada 2025 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2025 w znaczniki kont Dzień dobry, czyli rozumiem, że system nie pozwoli mi nadać znaczników, ponieważ jesteśmy małym przedsiębiorstwem - a i tak musimy je nadać. W jaki sposób zatem mam to zrobić? Nie mogę zaznaczyć we wskazanym przez Pana wariancie innej pozycji niż Rzis dla małych przedsiębiorstw. Przed aktualizacją funkcja ta była dostępna. Link to postu
Marlena Żurek 1 Napisano 24 Listopada 2025 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2025 w znaczniki kont Bardzo proszę o odpowiedź i rozwiązanie problemu. Link to postu
Filip Dyszkiewicz 38 Napisano 24 Listopada 2025 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2025 w znaczniki kont (edytowane) Dzień dobry, w wersji 1.85 opcja ta została nieumyślnie ukryta. Stosowna poprawka zostanie udostępniona najszybciej jak to możliwe. Dodam, że jeśli znaczniki zostały przypisane przed aktualizacją, nie będzie konieczności ich ponownego nadawania. Edytowane 24 Listopada 2025 przez Filip Dyszkiewicz Link to postu
Marlena Żurek 1 Napisano 24 Listopada 2025 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2025 w znaczniki kont Dziękuję za odpowiedz. Czekam zatem na aktualizację. 1 Link to postu
Marlena Żurek 1 Napisano 26 Listopada 2025 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2025 w znaczniki kont Dzień dobry. Czy można uzyskać informację, kiedy planowana jest aktualizacja> Nie ukrywam, że czasu jest mało, a pracy dużo. Będę wdzięczna za odpowiedź. Link to postu
Filip Dyszkiewicz 38 Napisano 26 Listopada 2025 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2025 w znaczniki kont Dzień dobry, niestety na ten moment nie jesteśmy w stanie określić daty aktualizacji. Link to postu
Gabriela Chmielowiec 0 Napisano 18 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2025 w znaczniki kont Czy nadal nie ma możliwości dodania znaczników kont dla małych przedsiębiorców? Link to postu
Filip Dyszkiewicz 38 Napisano 19 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2025 w znaczniki kont Dzień dobry, od wersji 1.86 w module Konta – Plan kont dostępna jest możliwość ręcznego nadawania znaczników na kontach dla jednostek małych i mikro. Link to postu
Anna Wiza 2 Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia w znaczniki kont Dzień dobry, piszę w tym wątku, ponieważ mam również pytanie dot, znaczników księgowych. Zgodnie z informacją udostępnioną przez Państwa w instrukcji "Rewizor GT- Jak ustawić znaczniki na koncie księgowym?" zaczęłam ustawiać znaczniki kont na kontach ostatniego poziomu analityki. Pojawił się u mnie problem przy koncie 201 - rozrachunki z odbiorcami krajowymi. Ustawiłam znaczniki na kontach analitycznych, natomiast podczas weryfikacji znaczników pojawia się informacja, że mam dodać znacznik na koncie syntetycznym 201 (dodam, że jest to konto z podłączoną kartoteką). Czy powinnam ustawić znacznik również na koncie syntetycznym? Link to postu
Polecane posty