Skocz do zawartości

NOWY BŁĄD [RESPONSIBLE_PRODUCER_NOT_SPECIFIED]: Producent odpowiedzialny jest obowiązkowy dla każdego produktu w ofercie

Polecane posty

witam mam nowy bład przy wystawianiu produktów jak go rozwiązać ? 

Kod błędu: 422 Unprocessable Entity

[RESPONSIBLE_PRODUCER_NOT_SPECIFIED]: Producent odpowiedzialny jest obowiązkowy dla każdego produktu w ofercie
ścieżka: productSet[0].responsibleProducer

• 4 tygodnie później...

Cześć, mam podobny problem z błędem 422 Unprocessable Entity, gdzie system wymaga przypisania producenta do produktu, ale pole jest już wypełnione. Sprawdziłam kilka razy, czy wszystko jest poprawnie ustawione, ale nadal nie mogę wystawić produktu. Czy ktoś miał podobną sytuację i wie, jak to naprawić?

update: udało sie ogarnąć 

Edytowane przez Julia W
  • 3 tygodnie później...
W dniu 20.02.2025 o 08:57, Bartosz Rosa napisał:
  1. Wersja 1.44.3
  2. ustawić producenta albo oznaczyć ofertę , że towar został wprowadzony przed 13.12.2024 - tak jak na zrzucie powyżej.

A jak ustawić producenta, jeżeli w oknie aukcji po rozwinięciu listy rozwijalnej nie ma żadnego producenta?

Producenci są pobierani z konta Allegro. Trzeba najpierw ich tam dodać. Następnie pobrać ich do Sello korzystając z menu Sello -> NARZĘDZIA -> Synchronizuj parametry z serwisu -> zaznaczyć pole Lista producentów i osób odpowiedzialnych (GPSR).

• Lubię to 1

Obawiam się, że w zmianach zbiorczych zakradł się błąd jakiś i tego znacznika nie da się nimi ustawić w szablonach. Dużo jest tych szablonów? W razie czego można ustawić ten znacznik we wszystkich szablonach poniższym poleceniem SQL, wykonanym np w programie serwisowym.

update au__Auction set au_GPSRMarketedBeforeObligation = 1 where au_Type = 11

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Dodałem producenta na allegro. Synchronizacja z allegro zrobiona. Czym mam zaznaczone że "Wprowadzone do obrotu.." czy nie to nie mogę wystawić aukcji.

Błędy poniżej. Jak to naprawić ?

https://prnt.sc/CfwUAO0HPx8S

https://prnt.sc/CbNosnmgrd2s

• Bartosz Rosa zmienił tytuł na NOWY BŁĄD [RESPONSIBLE_PRODUCER_NOT_SPECIFIED]: Producent odpowiedzialny jest obowiązkowy dla każdego produktu w ofercie

Czy ja musze teraz sobie w https://salescenter.allegro.com/responsible-producers wprowadzić wszystkich producentów, jakich chcę wystawić? Niektóre aukcje nie wystawiają mi się ponownie, gdyż właśnie brakuje producenta, a po ściągnięciu ich z allegro, mam tylko tych, co sam dodałem. 

W dniu 5.08.2025 o 09:25, Łukasz Piechulski napisał:

No dobrze nawet jeśli wybiore produkt zawiera informacje o bezpieczeństwie.. to co ja mam tam wpisać ?:)

Informacje zgodne z Rozporządzeniem o Ogólnym Bezpieczeństwie Produktów :). To już należy doczytać w tym rozporządzeniu a dane najpewniej pobrać od producenta/dystrybutora danego towaru.

W dniu 12.08.2025 o 11:17, Allegro Dako napisał:

Czy ja musze teraz sobie w https://salescenter.allegro.com/responsible-producers wprowadzić wszystkich producentów, jakich chcę wystawić? Niektóre aukcje nie wystawiają mi się ponownie, gdyż właśnie brakuje producenta, a po ściągnięciu ich z allegro, mam tylko tych, co sam dodałem. 

W zasadzie tak. 

Sello NX nie wnosi tutaj jakiegoś magicznego rozwiązania. To są przepisy narzucone przez UE i wszystkie platformy handlowe mają w obowiązku dostarczyć sprzedawcom możliwość podania tych danych, zaś sama konieczność podawania danych spoczywa na sprzedawcach.