Skocz do zawartości

Terminal płatniczy Desk/3500 długo łączy się z programem subiekt gt

Zobacz rozwiązanie Rozwiązane przez Daniel Kozłowski,

Polecane posty

Nie wiemy jak jest wersja programu, nie wiemy jaka jest wersja sterowników urządzeń zewnętrznych, nie wiemy jaki to operator terminala, nie wiem jaka to sieć (lokalna, internet, jej parametry)... Nie wiem nic, aby coś podpowiedzieć... Proszę zacząć od opisu problemu i podania wymienionych wyżej informacji.

2 godziny temu, Patrycja Szef napisał:

Wersja programu 1.80 SP1 HF1 (1.8011.11.6137).

Nie podała Pani wszystkich informacji o które prosiłem, w tym podstawowej jak wersja sterowników urządzeń zewnętrznych (https://www.insert.com.pl/dla_uzytkownikow/e-pomoc_techniczna/4268,subiekt-gt-–-jak-sprawdzic-wersje-sterownikow-urzadzen-zewnetrznych.html), a ogólna zasada rozwiązywania i zgłasza problemów jest taka, że należy je powtórzyć na aktualnych wersjach programów. Proszę zaktualizować programy, a przede wszystkim sterowniki urządzeń zewnętrznych i opisać efekty.

2 godziny temu, Patrycja Szef napisał:

sieć internet.

Na zrzutach ekranu widzę sieć lokalną, a nie połączenie przez internet, chyba, że źle patrzę.

3 godziny temu, Patrycja Szef napisał:

łączy się około 20 sekund.

Dodatkowo... Jak został zmierzony ten czas ? Jest to czas połączenie przy testowaniu połączenia w Kasiarzu, czy czas od zapisu dokumentu do pojawienia się kwoty na terminalu, itp ?

• Rozwiązanie
47 minut temu, Patrycja Szef napisał:

Czas mierzony od chwili zapisu dokumentu do widoku kwoty na terminalu.

To może jest problem zapisem dokumentu i/lub odświeżeniem listy dokumentów... Takie problemy najszybciej i najsprawniej analizuje się w miejscu ich występowania, proszę rozważyć skorzystanie z usług wybranego przez siebie dostawcy programów / serwisanta.

Proszę zacząć stosować się do sugestii:

16 godzin temu, Daniel Kozłowski napisał:

Nie podała Pani wszystkich informacji o które prosiłem, w tym podstawowej jak wersja sterowników urządzeń zewnętrznych (https://www.insert.com.pl/dla_uzytkownikow/e-pomoc_techniczna/4268,subiekt-gt-–-jak-sprawdzic-wersje-sterownikow-urzadzen-zewnetrznych.html), a ogólna zasada rozwiązywania i zgłasza problemów jest taka, że należy je powtórzyć na aktualnych wersjach programów. Proszę zaktualizować programy, a przede wszystkim sterowniki urządzeń zewnętrznych i opisać efekty.

• Dodaj nową pozycję...