Rafał B. 19 Napisano 27 Lutego Udostępnij Napisano 27 Lutego w Automatyzacje dotyczące zamówień wysyłkowych nie działają Proszę o informację, co jest nie tak ustawione, bo te automatyzacje nie uruchamiają się. Próbowałem różnych warunków, ale nadal się nie uruchamiają. Zamówienia mają dodatnią ilość spakowaną, ale automatyzacja nie wystawiła dokumentów końcowych i w historii też jest pusto. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 011 Napisano 27 Lutego Udostępnij Napisano 27 Lutego w Automatyzacje dotyczące zamówień wysyłkowych nie działają Mam ten temat zapisany do sprawdzenia, ale na szybko - czy w zamówieniach jest ustawiony typ dokumentu końcowego jaki ma być wystawiony? Czy w HISTORII automatu są jakieś wpisy? Cytuj Link to postu
Rafał B. 19 Napisano 27 Lutego Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego w Automatyzacje dotyczące zamówień wysyłkowych nie działają (edytowane) Niestety nic nie widać w historii. Usunąłem poprzednie, bo myślałem, że nawet dezaktywowany jakieś konflikty generuje. Próbuję różnych wariantów. Ten poniższy też nie działa. Trochę mylące są rozróżnienia dla statusów "zamówień" i "zamówień wysyłkowych". Myślałem, że te pierwsze są statusami z Subiekta, ale już mam wątpliwości, bo są używane w systemowych automatach. Są jeszcze "zamówienia w serwisie", ale to jest oczywiste. Mail też nie chce wysyłać, pomimo różnych konfiguracji. Zadziałał tylko jeśli ręcznie zmieniłem status na Zakończone (u nas "Wysłane") Tracę do tego cierpliwość, bo w zasadzie tylko z tym w Sello NX walczę od 3 tygodni, a dzisiaj musiałem zapłacić za kolejny okres modułu automatyzacji 300 PLN... Edytowane 27 Lutego przez Rafał B. Cytuj Link to postu
Rafał B. 19 Napisano 28 Lutego Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego w Automatyzacje dotyczące zamówień wysyłkowych nie działają Dzisiaj mogę potwierdzić, że z jakiegoś powodu, automatyzacja systemowa, która zmienia status zamówienia na zakończone, nie zmienia tego statusu na zamówieniach pobraniowych. Gdy zmieniam ten status ręcznie, przez zmiany zbiorcze, to automat wysyła maile. Jak ustawić, żeby wysyłał maile także gdy automat zmienia te statusy i jak ustawić, żeby status zmieniał także dla pobraniowych zamówień na zakończone, gdy "zostały przekazane firmie kurierskiej"? Cytuj Link to postu
Rafał B. 19 Napisano 4 Marca Autor Udostępnij Napisano 4 Marca w Automatyzacje dotyczące zamówień wysyłkowych nie działają (edytowane) Przez przypadek oznaczyłem to jako rozwiązane, ale to niestety automaty nadal nie działają prawidłowo. Zmieniłem automatyzacje na takie, które są oparte na flagach. Działa na pewno automatyzacja, która wystawia zaplanowany dokument końcowy. Nie rozumiem funkcji dotyczących relacji z innymi automatami. W pomocy na stronie Insertu, jest odwrotnie i wydaje mi się, że powinno być wszystko zaznaczone. Czy to wyklucza lub umożliwia uruchamianie automatów, których warunki są takie same? Co to znaczy, ze automaty są ze sobą powiązane? W jaki sposób ustawić, żeby jeden uruchamiał drugi, bo teraz robię to właśnie flagami? Automatyzację dot. wysyłania maili także działa, tylko na podstawie nadanych przez inne automatyzacje flag. Zostaje jeszcze problem zamówień pobraniowych, którym automat systemowy nie zmienia statusu na zakończone. Edytowane 4 Marca przez Rafał B. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 011 Napisano 20 Marca Udostępnij Napisano 20 Marca w Automatyzacje dotyczące zamówień wysyłkowych nie działają W dniu 4.03.2025 o 15:54, Rafał B. napisał: Nie rozumiem funkcji dotyczących relacji z innymi automatami. W pomocy na stronie Insertu, jest odwrotnie i wydaje mi się, że powinno być wszystko zaznaczone. Podsyłam film dotyczący tego mechanizmu. Nie na wszystkie pytania odnośnie automatów jestem w stanie pomóc, bo generalnie tym mechanizmem zajmuje się inny zespół. ST występuje tutaj jako użytkownik tych mechanizmów :). Cytuj Link to postu
Rafał B. 19 Napisano 20 Marca Autor Udostępnij Napisano 20 Marca w Automatyzacje dotyczące zamówień wysyłkowych nie działają (edytowane) Dziękuję. Na którym forum o to pytać? Wydaje mi się, że powinno być domyślnie pozaznaczane to wszędzie. Zostają jeszcze automaty systemowe, które nie mają tych pól pozaznaczanych. Edytowane 20 Marca przez Rafał B. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 011 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu w Automatyzacje dotyczące zamówień wysyłkowych nie działają W dniu 20.03.2025 o 10:18, Rafał B. napisał: Dziękuję. Na którym forum o to pytać? Można na forum Gestora w sprawach związanych z ogólnym działaniem automatyzacji. Te dedykowane czynności związane z Sello to lepiej do nas. 1 Cytuj Link to postu
Polecane posty