Skocz do zawartości

Wzór dokumentu który wysyłamy do serwisu.

Polecane posty

Witam serdecznie.

1. Czy można ustawić który konkretnie wzór dokumentu ma być wysyłany do serwisu allegro ? Nigdzie nie mogę odszukać tych ustawień.
2. Nie moge ustawić która pozycja ma być ustawiona na dokumencie koncowym jako usługa transportowam teraz pojawia mi się jako usługa jednorazowa i przekłamuje mi statystyki, w sello 1 na pewno była możliwość ustawienia.
3. Przypominam o potrzebie stworzenia potwierdzenia odbioru przesyłek przez kuriera.
4. Przypominam o potrzebie stworzenia listy produktów które musimy pobrać z magazynu z zawartością kodu EAN i możliwością ustawienia w wydruku pola własnego z lokalizacja produktu.
Pozdrawiam.

14 godzin temu, Rafał F. napisał:

1. Czy można ustawić który konkretnie wzór dokumentu ma być wysyłany do serwisu allegro ? Nigdzie nie mogę odszukać tych ustawień.

Czynność wysyłania dokumentów nie ma obecnie żadnego parametru. Wysyłany jest taki dokument jaki został utworzony w Subiekcie (wg wzorca). Podbijam priorytet, bo mamy zapisane zadanie dodania opcji wyboru wzorca do automatu systemowego, który odpowiada za wysyłkę dokumentów do serwisu.

2. Nie moge ustawić która pozycja ma być ustawiona na dokumencie koncowym jako usługa transportowam teraz pojawia mi się jako usługa jednorazowa i przekłamuje mi statystyki, w sello 1 na pewno była możliwość ustawienia.

Nie można tego jeszcze zrobić, wstępnie planujemy na v56.

3. Przypominam o potrzebie stworzenia potwierdzenia odbioru przesyłek przez kuriera.

Możliwość tworzenia protokołu wysyłki będzie dostępna w v55 razem z tworzeniem listy wysyłkowych i zamawianiem kuriera.

4. Przypominam o potrzebie stworzenia listy produktów które musimy pobrać z magazynu z zawartością kodu EAN i możliwością ustawienia w wydruku pola własnego z lokalizacja produktu.

Wydruk zestawienia towarów do zabrania z magazynu planujemy dodać w v56, podbijam priorytet.

21 godzin temu, Bartosz Rosa napisał:

Czas jest niestety bezlitosny. Gdy coś zajmuje więcej czasu niż zakładaliśmy, to zabiera czas przewidziany na realizację innych zagadnień. A terminów zakończenia prac nad wersją naciągać nie możemy niestety.

Ja to rozumiem, jednak proszę wytłumacz mi jak mam listę 100 transakcji, kazda inna, w transakcji po kilka pozycji (nie da sie przesortować po nazwie aukcji) to jak mamy zbierać produkty z magazynu?
1. Patrzeć na zamowienie i iść na magazyn po towar - przynieśc zapakować i powtarzać czynność aż skończymy ?
2. Przeskakiwać zamówienia i spisywać ręcznie na kartkę jakie produkty potrzebujemy ?

To jest tak upierdliwe, że rozpieprza całą prace i znacznie wydłuża czas obsługi transakcji. Napiszcie jakiś prosty skrypt który rozwiąże sprawę przynajmniej do czasu aż ogarniecie to jak  powinno być. 

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Można stworzyć wzorzec wydruku samodzielnie lub zlecić to serwisantowi. Po naszej stronie będzie czas na realizację w kolejnej wersji (v56), dopiero wtedy będziemy mieć to rozwiązanie. Inaczej musielibyśmy przerwać pracę nad tym co robimy teraz a jednak priorytety pewne mamy. Pamiętajmy, że jesteśmy fabryką produkującą samochody seryjne a nie warsztatem tworzącym customowe rozwiązania. Więc tutaj zachęcam do kontaktu z Partnerami InsERT, jeśli temat jest pilny i da się go zrealizować dostępnymi narzędziami - których nexo ma całkiem dużo, albo po prostu poczekać aż temat wejdzie na linię produkcyjną w naszej fabryce.

Wiem, że to jest istotne w tym przypadku, ale wiem też, że z naszej listy zgłoszonych tematów jest kilkadziesiąt o priorytecie równie wysokim jak i wyższym. No i jeśli już w wersji wiosennej mieliśmy rozgrzebany temat A i przedłużył się on, to nie mogliśmy go oddać do wersji w stanie nieukończonym. Stąd część rzeczy musiała z tej wersji wylecieć. A terminy mamy narzucone z góry i nieprzekraczalne.

Panie Bartku, ta lista to jest to, od czego prawie każdy zaczyna pracę otwierając sello.

"Pamiętajmy, że jesteśmy fabryką produkującą samochody seryjne a nie warsztatem tworzącym customowe rozwiązania"
To tak jakby nie zamontował Pan fotela kierowcy w swoim seryjnym aucie, kierowca może wstawić taboret i użytkować auto, ale czy to jest wygodne ?

Sęk w tym, że nie prawie każdy :). Robiliśmy na ten temat badania, więc jakieś tam potwierdzenie w liczbach mamy jak to wygląda. Tak czy inaczej, dorobimy tę brakującą wycieraczkę (zdecydowanie to nie jest fotel :)) w najbliższej wersji. W tej po prostu czas nie pozwolił.