Skocz do zawartości

Przypisanie podstawowej grupy towarowej

Zobacz rozwiązanie Rozwiązane przez Daniel Kozłowski,

Polecane posty

37 minut temu, Stanisław Bartosiewicz napisał:

W Nexo nigdzie nie mogę tego znaleźć.

Najwyraźniej wybrał niewłaściwy, nieefektywny sposób na poznawanie programu... W nexo odpowiednikiem parametrów towarów i usługą są szablony asortymentu, opisane między innymi w pomocy do programu: https://www.insert.com.pl/dla_uzytkownikow/e-pomoc_techniczna/5356,insert-nexo-co-to-jest-szablon-asortymentu-i-jak-moze-usprawnic-prace.html

• Rozwiązanie

Czyli jak napisałem należy skorzystać z szablonów asortymentu... Szablon na podstawie innego asortymentu to nie myk tylko standardowa funkcjonalność programu, która pozwala uzyskać oczekiwaną funkcjonalność i wiele innych, gdzie możemy utworzyć wiele szablonów i ustawić każdą z wielu informacji o towarze, dużo bardziej rozbudowana niż w GT.

1 minutę temu, Daniel Kozłowski napisał:

Czyli jak napisałem należy skorzystać z szablonów asortymentu... Szablon na podstawie innego asortymentu to nie myk tylko standardowa funkcjonalność programu, która pozwala uzyskać oczekiwaną funkcjonalność i wiele innych, gdzie możemy utworzyć wiele szablonów i ustawić każdą z wielu informacji o towarze, dużo bardziej rozbudowana niż w GT.

Dla przeciętnego użytkownika to jednak taki 'myk', wobec braku oficjalnego wsparcia w szablonach zarówno grup jak i cech. W GT było w standardzie obsługiwane ustawianie domyślnej grupy. Oczywiście szablony w nexo dają znacznie większe możliwości względem podstawowych ustawień z GT, ale trzeba doszukać się do tej możliwości w szablonach poprzez użycie przykładowego asortymentu.

Nie bardzo rozumiem co to wnosi do tematu wątku... Kto jest przeciętnym użytkownikiem, co jest mykiem, czego trzeba się doszukiwać bo nie jest oczywiste jest w większości przypadków subiektywne... Wskazałem rozwiązanie poruszanego problemu za pomocą standardowych funkcjonalności programu, funkcjonalności programu nie zmienię, nie widzę sensu wspominać o sięganiu po PRO+.   

Dzień dobry,
tak jak zostało wcześniej wspomniane, w celu ułatwienia szybkiego dodawania nowego asortymentu można skorzystać z szablonów asortymentu. Nie wszystkie pola są obecnie możliwe do zdefiniowania, jednak planujemy dodać do szablonu AS możliwość konfiguracji wszystkich dostępnych pól, w tym pól własnych. Na chwilę obecną termin wdrożenia zmian nie został jeszcze określony.

• Dodaj nową pozycję...