Stanisław Bartosiewicz 0 Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca w Przypisanie podstawowej grupy towarowej Witam! Mam takie pytanie? Czy ktoś próbował w Subiekcie Nexo Pro ustawić podstawową grupę towarową. Czy za każdym razem przy dodawaniu nowego towaru trzeba ja wybrać? W GT można było przypisać. W Nexo nigdzie nie mogę tego znaleźć. Pozdrawiam Link to postu
Daniel Kozłowski 1 506 Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca w Przypisanie podstawowej grupy towarowej 37 minut temu, Stanisław Bartosiewicz napisał: W Nexo nigdzie nie mogę tego znaleźć. Najwyraźniej wybrał niewłaściwy, nieefektywny sposób na poznawanie programu... W nexo odpowiednikiem parametrów towarów i usługą są szablony asortymentu, opisane między innymi w pomocy do programu: https://www.insert.com.pl/dla_uzytkownikow/e-pomoc_techniczna/5356,insert-nexo-co-to-jest-szablon-asortymentu-i-jak-moze-usprawnic-prace.html Link to postu
Dariusz Bachurski 63 Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca w Przypisanie podstawowej grupy towarowej Tyle że obecnie same szablony bezpośrednio nie obsługują ustawiania podstawowej grupy dla asortymentu. Trzeba posłużyć się 'mykiem' z utworzeniem szablonu na podstawie asortymentu, który ma ustawioną grupę i dopiero wtedy asortyment utworzony na podstawie takiego szablonu odziedziczy grupę. Link to postu
Rozwiązanie Daniel Kozłowski 1 506 Napisano 4 Marca Rozwiązanie Udostępnij Napisano 4 Marca w Przypisanie podstawowej grupy towarowej Czyli jak napisałem należy skorzystać z szablonów asortymentu... Szablon na podstawie innego asortymentu to nie myk tylko standardowa funkcjonalność programu, która pozwala uzyskać oczekiwaną funkcjonalność i wiele innych, gdzie możemy utworzyć wiele szablonów i ustawić każdą z wielu informacji o towarze, dużo bardziej rozbudowana niż w GT. Link to postu
Dariusz Bachurski 63 Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca w Przypisanie podstawowej grupy towarowej 1 minutę temu, Daniel Kozłowski napisał: Czyli jak napisałem należy skorzystać z szablonów asortymentu... Szablon na podstawie innego asortymentu to nie myk tylko standardowa funkcjonalność programu, która pozwala uzyskać oczekiwaną funkcjonalność i wiele innych, gdzie możemy utworzyć wiele szablonów i ustawić każdą z wielu informacji o towarze, dużo bardziej rozbudowana niż w GT. Dla przeciętnego użytkownika to jednak taki 'myk', wobec braku oficjalnego wsparcia w szablonach zarówno grup jak i cech. W GT było w standardzie obsługiwane ustawianie domyślnej grupy. Oczywiście szablony w nexo dają znacznie większe możliwości względem podstawowych ustawień z GT, ale trzeba doszukać się do tej możliwości w szablonach poprzez użycie przykładowego asortymentu. Link to postu
Daniel Kozłowski 1 506 Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca w Przypisanie podstawowej grupy towarowej Nie bardzo rozumiem co to wnosi do tematu wątku... Kto jest przeciętnym użytkownikiem, co jest mykiem, czego trzeba się doszukiwać bo nie jest oczywiste jest w większości przypadków subiektywne... Wskazałem rozwiązanie poruszanego problemu za pomocą standardowych funkcjonalności programu, funkcjonalności programu nie zmienię, nie widzę sensu wspominać o sięganiu po PRO+. Link to postu
Martyna Świdzińska 191 Napisano 5 Marca Udostępnij Napisano 5 Marca w Przypisanie podstawowej grupy towarowej Dzień dobry, tak jak zostało wcześniej wspomniane, w celu ułatwienia szybkiego dodawania nowego asortymentu można skorzystać z szablonów asortymentu. Nie wszystkie pola są obecnie możliwe do zdefiniowania, jednak planujemy dodać do szablonu AS możliwość konfiguracji wszystkich dostępnych pól, w tym pól własnych. Na chwilę obecną termin wdrożenia zmian nie został jeszcze określony. Link to postu
Stanisław Bartosiewicz 0 Napisano 5 Marca Autor Udostępnij Napisano 5 Marca w Przypisanie podstawowej grupy towarowej OK dziękuję bardzo za pomoc. Link to postu
Polecane posty