Skocz do zawartości

Paczkomaty Inpost przez Sello - błąd w generowaniu etykiety

Zobacz rozwiązanie Rozwiązane przez Cezary Dobies,

Polecane posty

Cześć,

O ile usługa Inpost kurier działa be zarzutu, to w przypadku paczkomatów dostaję błąd jak na zdjęciu. Od czego zacząć szukanie?

Próbowałem z kodem odbioru - sam kod paczkomatu oraz taki rozszerzony opis (ten przykładowy to kopiuj-wklej z jakiegoś innego zamówienia, które wleciało do Sello z Allegro - paczkomaty Allegro generują się bez problemów).

Wydaję mi się, że powinna się populować jakaś lista dostępnych paczkomatów do wyboru - więc pewnie coś jeszcze nie mam skonfigurowane...

image.thumb.png.6a640d1f3b75b32f914bc0139aa16a50.png

Bardzo dziękuję za pomoc.

• Rozwiązanie

Cześć,
wydaje się, że dane są poprawnie wpisane. Dopytam jeszcze, czy w sposobie dostawy wybranej w tym zamówieniu jest wpisany jakiś numer paczkomatu? Możliwe, że problematyczny jest numer punktu nadania, ale komunikat z InPostu nie jest dokładny.
image.png.1d64a8497b28b8ab37f1def371f8c9b4.png
Zweryfikujemy w InPoście czy to nie jakieś problemy po ich stronie, bo wydaje się, że sam punkt powinien istnieć. Czy takie problemy dotyczą tego jednego punktu czy występują dla każdego paczkomatu?
Dodam, że w polu punkt odbioru, jeżeli wpisujemy go z ręki, można dodać wprost numer paczkomatu bez opisu.
image.png.85f796748a10c91c2989a5e442e479c0.png
Co do listy dostępnych paczkomatów, na chwilę obecną jest opcja podejrzenia na mapie:
image.png.8c87777152114b3c574b004c37309f55.png
Natomiast docelowo mamy w planach usprawnienie tego, dodając tutaj możliwość wprost wybrania paczkomatu czy to po numerze czy po adresie. Na teraz trzeba ten identyfikator wpisać z ręki wspierając się mapą udostępnianą przez kuriera.

• Lubię to 1

Po tym, co napisałeś zmieniłem testowo miejsce nadania na odbiór kuriera. po tej zmianie działa.

Kod paczkomatu nadania musiał być poprawny, bo taki sam mam w innej formie dostawy (Paczkomaty Allegro) i tam działa wszystko "od strzała".

Generalnie, jakiś problem jeszcze jest, ale udało się go obejść. Dziękuję.