Skocz do zawartości

Automatyczny Odbiorca z cesja płatności

Polecane posty

To nie zrozumiałem tej nietypowej potrzeby, której Pan nie wyjaśnił, nie uzasadnił... Odpowiadając na pytanie:

9 godzin temu, Marek Oleksiak napisał:

Czy ktoś posiada takie rozwiązanie by tworząc nowy dokument ZK czy FS po wybraniu kontrahenta A automatycznie został dodawany odbiorca B z cesją płatności na B?

Linia GT nie oferuje możliwości technicznych, aby zrealizować takie rozwiązanie, nie posiada Sfery zdarzeniowej, takie możliwości rozszerzania oferuje linia Navireo, więc nikt nie posiada takiego rozwiązania.

Ok, opiszę potrzebę bo może przez ten czas robię coś mało efektywnie.

Mam sieć sklepów. Niech to będzie 7 sklepów.

Założonych mam 8 kart kontrahenta. 7 z adresami sklepowymi a 8 jak główny płatnik.

Z różnych względów muszę mieć rozbicie na kontrahentów ale głównie ze względu na powiązanie ze sklepem www

I teraz za każdym razem wystawiając dokument zk czy fs musimy pamiętać aby płatności schodziły na tą główną kartę kontrahenta by wszystko było w jednym miejscu.

I właśnie dlatego szukam automatu przestawiającego cesję płatności na tą główną kartę bo człowiek potrafi... zapomnieć

No to rozumiem jeszcze mniej, powyższy, ostatni opis zaprzecza poprzednim - dla mnie to opis współpracy z typową siecią sklepów z jednym płatnikiem (kontrahent główny) i wieloma odbiorcami (adresy sklepów) bez cesji na odbiorcę, do którego ma zastosowanie wskazany przeze mnie temat e-pomocy, a praca w programie polega po prostu na wybieraniu odbiorcy na dokumencie, płatnik zostanie ustawiony automatycznie.

Chyba musi się Pan zdecydować co chce Pan osiągnąć, bo najpierw pisze Pan tak:

W dniu 13.03.2025 o 09:13, Marek Oleksiak napisał:

Czy ktoś posiada takie rozwiązanie by tworząc nowy dokument ZK czy FS po wybraniu kontrahenta A automatycznie został dodawany odbiorca B z cesją płatności na B?

Tu mamy wybranego odbiorcę B i cesję płatności na tego B. Inaczej mówiąc płatnikiem ma być odbiorca (sklep) a nie nabywca (centrala).

Ale potem pisze Pan coś zupełnie odwrotnego:

5 godzin temu, Marek Oleksiak napisał:

Założonych mam 8 kart kontrahenta. 7 z adresami sklepowymi a 8 jak główny płatnik.

Z różnych względów muszę mieć rozbicie na kontrahentów ale głównie ze względu na powiązanie ze sklepem www

I teraz za każdym razem wystawiając dokument zk czy fs musimy pamiętać aby płatności schodziły na tą główną kartę kontrahenta

Tu odbiorcą jest sklep, ale płatnikiem ma być nabywca (centrala).

To w końcu jaki efekt chce Pan osiągnąć?

• Dodaj nową pozycję...