Skocz do zawartości

Ustawiony rachunek bankowy nie może być rachunkiem VAT - problem

Polecane posty

Witam,

podczas importu pliku wyciągu bankowego VAT, rewizor zgłasza błąd: "Ustawiony rachunek bankowy nie może być rachunkiem VAT".  Klikanie w wykaz pozycji (są dwie) nie ustawia kursora na problematycznej pozycji. Nie wiadomo, która pozycja zgłasza błąd.  Edytowanie pozycji również jest nie możliwe, bo operacje są powiązane ( ujęte) w wyciągu bakowym który jest importowany równolegle.  Jest to jeden plik.  Nie mam możliwości zapisu wyciągu. Plik jest z banku Milenium.    

Czy ktoś z Państwa spotkał się z takim problemem i zna sposób jego rozwiązania ? 

• 4 tygodnie później...

W dalszym ciągu problem występuje.  Dodatkowo program twierdzi, że rachunek VAT nie może być ujemny, co jest nie prawdą. Nie możemy prowadzić rozrachunków w tym stanie. Czy jest szansa, że ktoś przyjrzy się problemowi bo klient się irytuje, a my jako profesjonalne biuro nie możemy się wywiązać z usługi . 

rewizor.png

• 11 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Można prosić o dokładniejszy opis przyczyny błędu - też mam podobny problem i wykorzystuje reguły rozpoznawania rodzajów operacji bankowych. W regule mam sprawdzenie czy rachunek na jaki wychodzi przelew to subkonto vat aby potem odpowiendnio zapisać w schemacie dekretacji takowe przejście - nie można weryfikować przejścia pomiedzy kontem a subkontem vat ? Mogę prosić o wyjaśnienie 

• Dodaj nową pozycję...