Marcin Synowiec 0 Napisano 24 Marca 2025 Udostępnij Napisano 24 Marca 2025 w Ustawiony rachunek bankowy nie może być rachunkiem VAT - problem Witam, podczas importu pliku wyciągu bankowego VAT, rewizor zgłasza błąd: "Ustawiony rachunek bankowy nie może być rachunkiem VAT". Klikanie w wykaz pozycji (są dwie) nie ustawia kursora na problematycznej pozycji. Nie wiadomo, która pozycja zgłasza błąd. Edytowanie pozycji również jest nie możliwe, bo operacje są powiązane ( ujęte) w wyciągu bakowym który jest importowany równolegle. Jest to jeden plik. Nie mam możliwości zapisu wyciągu. Plik jest z banku Milenium. Czy ktoś z Państwa spotkał się z takim problemem i zna sposób jego rozwiązania ? Link to postu
Kacper Panek 438 Napisano 24 Marca 2025 Udostępnij Napisano 24 Marca 2025 w Ustawiony rachunek bankowy nie może być rachunkiem VAT - problem Dzień dobry, proszę o przesłanie pliku wyciągu oraz zrzutów ekranu wykorzystywanego parsera przez formularz kontaktowy. W formularzu proszę o zaznaczenie kontynuacji korespondencji z InsERT pod numerem zgłoszenia, który podam w wiadomości prywatnej. Link to postu
Marcin Synowiec 0 Napisano 15 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2025 w Ustawiony rachunek bankowy nie może być rachunkiem VAT - problem W dalszym ciągu problem występuje. Dodatkowo program twierdzi, że rachunek VAT nie może być ujemny, co jest nie prawdą. Nie możemy prowadzić rozrachunków w tym stanie. Czy jest szansa, że ktoś przyjrzy się problemowi bo klient się irytuje, a my jako profesjonalne biuro nie możemy się wywiązać z usługi . Link to postu
Wojciech Michalski 8 Napisano 15 Kwietnia 2025 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2025 w Ustawiony rachunek bankowy nie może być rachunkiem VAT - problem mam dokładnie ten sam problem ING rachunek VAT Link to postu
Martyna Świdzińska 231 Napisano 22 Kwietnia 2025 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2025 w Ustawiony rachunek bankowy nie może być rachunkiem VAT - problem Dzień dobry, czy w swojej konfiguracji korzystają Państwo z Reguł rozpoznawania rodzajów operacji bankowych? Link to postu
Wojciech Michalski 8 Napisano 23 Kwietnia 2025 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2025 w Ustawiony rachunek bankowy nie może być rachunkiem VAT - problem tak był to problem reguł pozdrawiam Link to postu
Piotr Stochel 3 Napisano 27 Marca Udostępnij Napisano 27 Marca w Ustawiony rachunek bankowy nie może być rachunkiem VAT - problem Możecie Państwo napisać coś więcej? Borykam się z tym samym problemem, a reguł nie ustawiałem Link to postu
Kacper Panek 438 Napisano 8 Kwietnia Udostępnij Napisano 8 Kwietnia w Ustawiony rachunek bankowy nie może być rachunkiem VAT - problem Dzień dobry, jeżeli nie zostały skonfigurowane żadne reguły, być może rachunek widoczny w "Mojej firmie" występuje również w kartotece któregoś z klientów. Link to postu
Barbara Kozłowska 1 Napisano 6 Maja Udostępnij Napisano 6 Maja w Ustawiony rachunek bankowy nie może być rachunkiem VAT - problem Można prosić o dokładniejszy opis przyczyny błędu - też mam podobny problem i wykorzystuje reguły rozpoznawania rodzajów operacji bankowych. W regule mam sprawdzenie czy rachunek na jaki wychodzi przelew to subkonto vat aby potem odpowiendnio zapisać w schemacie dekretacji takowe przejście - nie można weryfikować przejścia pomiedzy kontem a subkontem vat ? Mogę prosić o wyjaśnienie Link to postu
Polecane posty