Mateusz Pyka 8 Napisano 11 Kwietnia Udostępnij Napisano 11 Kwietnia w podział zamówień wysyłkowych po flagach hej szukam pomysłu aby w zamówieniach wysyłkowych łatwo podzielić zamówienia po flagach. Czyli wpada zamówienie z asortymentem A i przypisujemy mu flagę A, wpada zamówienie z asortymentem B i przypisujemy mu flagę B jakiś pomysł jak to zautomatyzować? dziękuję Cytuj Link to postu
Mateusz Pyka 8 Napisano 15 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia w podział zamówień wysyłkowych po flagach podbijam Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 081 Napisano 15 Kwietnia Udostępnij Napisano 15 Kwietnia w podział zamówień wysyłkowych po flagach A ja bym chciał, żeby było jak w Sello1, że na liście zamówień można je przefiltrować wg znajdujących się wewnątrz towarów... @Bartosz Rosa ? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 048 Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia w podział zamówień wysyłkowych po flagach W dniu 11.04.2025 o 15:22, Mateusz Pyka napisał: szukam pomysłu aby w zamówieniach wysyłkowych łatwo podzielić zamówienia po flagach. Czyli wpada zamówienie z asortymentem A i przypisujemy mu flagę A, wpada zamówienie z asortymentem B i przypisujemy mu flagę B jakiś pomysł jak to zautomatyzować? Rozwiązanie, choć obecnie niedostępne, zależy od tego ile tych towarów miało by być. Jeśli mowa o kilku towarach i kilku flagach to automatyzacja nexo powinna dać radę. Jeśli tych towarów do powiazania jest dużo to być może rozwiązanie własne i sfera zdarzeniowa (wymaga PRO+) będzie tutaj odpowiednim wyjściem. W obu jednak przypadkach konieczne jest rozszerzenie standardowych możliwości programu odpowiednim pluginem własnym (do automatyzacji lub pro+). Inna możliwość, która mi przychodzi do głowy i która nie wymaga pisania kodu plugina, to stworzenie raportu własnego z listą towarów, którą można podpiąć jako kolumny własne do widoku zamówień a następnie posiłkować się nie flagami a kolorowaniem warunkowym na liście zamówień. Do czego w zasadzie to rozróżnienie towarów miało by być używane? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 048 Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia w podział zamówień wysyłkowych po flagach 11 godzin temu, MARCIN e-kupowanie.pl napisał: A ja bym chciał, żeby było jak w Sello1, że na liście zamówień można je przefiltrować wg znajdujących się wewnątrz towarów... @Bartosz Rosa ? A tak o próbowałeś? Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 081 Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia w podział zamówień wysyłkowych po flagach 7 minut temu, Bartosz Rosa napisał: Do czego w zasadzie to rozróżnienie towarów miało by być używane? Jeśli na 100% paczek, np. 60% ma ten sam towar, to łatwiej nam pakować "zbiorczo" paczki z tym samym towarem (np. bierzemy same większe kartony), poza tym łatwiej jest policzyć ile sztuk danego towaru jest potrzebne w "pakowalni". Generalnie nam by ułatwiło. Wystarczy filtr gdzie wpisywało by się np. symbol / nazwę towaru i wyświetlenie zamówień zawierających ten wpis. Jeśli chodzi o jakieś własne filtry, to musiałbym się podszkolić... 1 Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 081 Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia w podział zamówień wysyłkowych po flagach 4 minuty temu, Bartosz Rosa napisał: A tak o próbowałeś? Chyba nie mam takiego wyboru? Nieprawidłowo coś wybieram? Cytuj Link to postu
Mateusz Pyka 8 Napisano 16 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia w podział zamówień wysyłkowych po flagach tak jak koledzy piszą, jeżeli sprzedamy 50szt jednego towaru to łatwiej jest jednej osobie to ogarnąć zbiorczo dlatego ja proponuję aby "oferty internetowe" można było połączyć z jakimś statusem lub flagą i potem na stanowisku pakowacz / zbieracz będzie mógł w łatwy sposób wyfiltrować swoje towary 1 Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 048 Napisano 17 Kwietnia Udostępnij Napisano 17 Kwietnia w podział zamówień wysyłkowych po flagach 22 godziny temu, MARCIN e-kupowanie.pl napisał: Chyba nie mam takiego wyboru? Nieprawidłowo coś wybieram? Hmm. Możliwe, że ta opcja pojawia się jak jest Subiekt nexo bo ja akurat mam na bazie odpalonego. Sprawdzimy i jeśli się da to odbezpieczymy dla Sello taką opcję. 1 Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 081 Napisano 17 Kwietnia Udostępnij Napisano 17 Kwietnia w podział zamówień wysyłkowych po flagach 1 minutę temu, Bartosz Rosa napisał: Hmm. Możliwe, że ta opcja pojawia się jak jest Subiekt nexo bo ja akurat mam na bazie odpalonego. Sprawdzimy i jeśli się da to odbezpieczymy dla Sello taką opcję. Na razie nie mam wielkiej motywacji, żeby przechodzić na nexo, w moim przypadku wszystko trzeba było by stawiać od zera... Obie bazy. Jeśli można, to poproszę o jakiegoś fix'a, ułatwiło by to życie. PS a przy okazji przedłużaliście czas w jakim NX czeka na fakturę w pdf? - dalej nie zawsze sello tworzy mi PAi+FSd... Trzeba puszczać ponownie, paragony zawsze są, ale faktury trzeba powtarzać, robię 'wystaw zbiorczo' Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 048 Napisano 17 Kwietnia Udostępnij Napisano 17 Kwietnia w podział zamówień wysyłkowych po flagach 14 minut temu, MARCIN e-kupowanie.pl napisał: Na razie nie mam wielkiej motywacji, żeby przechodzić na nexo, w moim przypadku wszystko trzeba było by stawiać od zera... Obie bazy. Jeśli można, to poproszę o jakiegoś fix'a, ułatwiło by to życie. Wiadomo, zapisane 15 minut temu, MARCIN e-kupowanie.pl napisał: PS a przy okazji przedłużaliście czas w jakim NX czeka na fakturę w pdf? - dalej nie zawsze sello tworzy mi PAi+FSd... Trzeba puszczać ponownie, paragony zawsze są, ale faktury trzeba powtarzać, robię 'wystaw zbiorczo' Nie, jeszcze widzę, że temat oczekuje na realizację. Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 081 Napisano 30 Kwietnia Udostępnij Napisano 30 Kwietnia w podział zamówień wysyłkowych po flagach W dniu 17.04.2025 o 09:05, Bartosz Rosa napisał: Nie, jeszcze widzę, że temat oczekuje na realizację. I jak postęp? Mogę przetestować na mojej bazie, jeśli da się tak jak w Sello1 podesłać plik do zmian. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 048 Napisano 30 Kwietnia Udostępnij Napisano 30 Kwietnia w podział zamówień wysyłkowych po flagach Nie wyrobimy z tym na wersje 56, bo wpadły nad dość spore tematy związane ze współpracą Sello 1 z Subiektem nexo. Ale jest przesunięte z dużym priorytetem na 57. 1 Cytuj Link to postu
Polecane posty