BERNADETA PATER 1 Napisano 7 Maja Udostępnij Napisano 7 Maja w Aktywacja SELLO Dzień Dobry Zakupiliśmy poprzez Konto InsERT licencję na sello (była tylko jedna do wyboru), podczas aktywacji programu wyskakuje nam iż wprowadzony kod jest błędny. Po sprawdzeniu, zakupiona została wersja Sello NX, - czy jest szansa na zmianę licencji ? Czy musimy zakupić nową ? Od razu powiem że pracujemy na SubiekcieGT dlatego SelloNX odpada. pozdrawiam Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 100 Napisano 7 Maja Udostępnij Napisano 7 Maja w Aktywacja SELLO 48 minut temu, BERNADETA PATER napisał: Dzień Dobry Zakupiliśmy poprzez Konto InsERT licencję na sello (była tylko jedna do wyboru), podczas aktywacji programu wyskakuje nam iż wprowadzony kod jest błędny. Po sprawdzeniu, zakupiona została wersja Sello NX, - czy jest szansa na zmianę licencji ? Czy musimy zakupić nową ? Od razu powiem że pracujemy na SubiekcieGT dlatego SelloNX odpada. pozdrawiam Proszę o kontakt z działem sprzedaży, lista kontaktów znajduje się w tym miejscu: Kontakt - O firmie - InsERT Jeszcze dodam od siebie informacje, że Sello NX jak najbardziej współpracuje z Subiektem GT Cytuj Link to postu
BERNADETA PATER 1 Napisano 9 Maja Autor Udostępnij Napisano 9 Maja w Aktywacja SELLO Dziękuje za odpowiedź. W związku z powyższym rozpoczeliśmy pracę z Sello NX. Podczas konfiguracji mam problem, ponieważ chciałbym dodać Subiekta GT jako system handlowo-magazynowe a jest już "Subiekt nexo" z którego nie korzystamy. Pytanie jak usunąć nexo aby dodać gt, ponieważ wyskakuje że nie można dodać więcej jak jednego systemu Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 048 Napisano 9 Maja Udostępnij Napisano 9 Maja w Aktywacja SELLO Trzeba założyć nową bazę Sello NX. Przy uruchamianiu Sello NX proszę zamiast istniejącej bazy danych z listy wybrać opcję Nowy podmiot. Po założeniu nie uruchamiać na tej bazie Subiekta nexo, tylko dodać integrację z Subiektem GT. Cytuj Link to postu
BERNADETA PATER 1 Napisano 9 Maja Autor Udostępnij Napisano 9 Maja w Aktywacja SELLO 1 godzinę temu, Bartosz Rosa napisał: Trzeba założyć nową bazę Sello NX. Przy uruchamianiu Sello NX proszę zamiast istniejącej bazy danych z listy wybrać opcję Nowy podmiot. Po założeniu nie uruchamiać na tej bazie Subiekta nexo, tylko dodać integrację z Subiektem GT. Dziękuje, działa. Kolejna sprawa, integracja z allegro przebiegła pomyślnie. Teoretycznie jestem połączony z moim subiektemGt, jednak nie pokazuje mi w Kartotekach Sello moich produktów oraz klientów z Subiektagt, przez co nie mogę połączyć ofert na allegro z konretnymi produktami. Jakieś pomysły ? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 048 Napisano 12 Maja Udostępnij Napisano 12 Maja w Aktywacja SELLO W Subiekcie trzeba oznaczyć towary jako synchronizowane z Sello - można to zrobić zbiorczo. Po tym należy pobrać towary do Sello NX. Kontrahenci nie są synchronizowani z Subiekta do Sello NX, tylko odwrotnie, przy wystawianiu dokumentów są tworzeni w Subiekcie. Cytuj Link to postu
BERNADETA PATER 1 Napisano 12 Maja Autor Udostępnij Napisano 12 Maja w Aktywacja SELLO 5 godzin temu, Bartosz Rosa napisał: W Subiekcie trzeba oznaczyć towary jako synchronizowane z Sello - można to zrobić zbiorczo. Po tym należy pobrać towary do Sello NX. Kontrahenci nie są synchronizowani z Subiekta do Sello NX, tylko odwrotnie, przy wystawianiu dokumentów są tworzeni w Subiekcie. Dzięki, to mamy ogarnięte. Przypisaliśmy produkty pod konretne oferty, jednak podczas tworzenia zamówienia wstępnego wyskakuje błąd : "Nie można wystawić dok na magazyn "MAG" ponieważ nie pochodzi on z systemu handlowo-magazynowego" Cytuj Link to postu
BERNADETA PATER 1 Napisano 12 Maja Autor Udostępnij Napisano 12 Maja w Aktywacja SELLO Mam, w ustawieniach musiałem zmienić magazyn, domyślny był ustawiony inny jak używam... 1 Cytuj Link to postu
BERNADETA PATER 1 Napisano 13 Maja Autor Udostępnij Napisano 13 Maja w Aktywacja SELLO (edytowane) Ok, następna sprawa Mam już zmapowane dostawy allegro z zamówieniami wysyłkowymi. Dla przykładu dostawa "Allegro DPD" ma przypisane domyślne gabaryty paczki tylko że ten rodzaj dostawy przypisany jest do wielu produktów o różnych wymiarach. Czy można gabaryty zmapować per produkt/aukcja a nie per sposób dostawy? W tym przypadku za każdym razem tworząc list przewozowy będziemy musieli zmienić gabaryty paczki - a wiadomo że zależy nam na automatyzacji tych procesów. Teoretycznie w asortymencie pod konretnym produktem dodałem "Miary" tzn. Szerokość, Wysokość, Długość - jednak nie zaczytuje mi tych wartości. Edytowane 13 Maja przez BERNADETA PATER Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 048 Napisano 13 Maja Udostępnij Napisano 13 Maja w Aktywacja SELLO Godzinę temu, BERNADETA PATER napisał: Czy można gabaryty zmapować per produkt/aukcja a nie per sposób dostawy? Obecnie nie, to istniejące rozwiązanie było wprowadzone "na szybko" zanim nie rozprawimy się z tym problemem w bardziej uniwersalny sposób. Godzinę temu, BERNADETA PATER napisał: Teoretycznie w asortymencie pod konretnym produktem dodałem "Miary" tzn. Szerokość, Wysokość, Długość - jednak nie zaczytuje mi tych wartości. Nie są one brane pod uwagę obecnie. Podbiję priorytet tego tematu. Cytuj Link to postu
BERNADETA PATER 1 Napisano 13 Maja Autor Udostępnij Napisano 13 Maja w Aktywacja SELLO Ok, dzięki za pomoc. Wiem teraz przynajmniej jak to sobie poukładać Cytuj Link to postu
BERNADETA PATER 1 Napisano 15 Maja Autor Udostępnij Napisano 15 Maja w Aktywacja SELLO Jeszcze jedno pytanko. Zakładając że chce mieć Sello NX dodatkowo na innym komputerze, jest możliwość zapisania wszystkich ustawień, mapowań itp. i następnie wgrania tego wszystkiego na nowe stanowisko? Czy trzeba od nowa wszystko ustawiać i mapować ? Cytuj Link to postu
BERNADETA PATER 1 Napisano Piątek o 10:29 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 10:29 w Aktywacja SELLO W dniu 13.05.2025 o 13:29, Bartosz Rosa napisał: Obecnie nie, to istniejące rozwiązanie było wprowadzone "na szybko" zanim nie rozprawimy się z tym problemem w bardziej uniwersalny sposób. Nie są one brane pod uwagę obecnie. Podbiję priorytet tego tematu. Kolejne pytanie odnośnie tworzenia dokumentów wstępnych na podstawie zamówień z allegro. Czy jest możliwość przypisania więcej niż jednego produktu do danej aukcji? W momencie mapowania mogę zaznczaczyć tylko jeden konkretny asortyment. Czy pozostaje jedynie tworzenie zestawu w subiekcie i podpięcie tego produktu? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 048 Napisano Piątek o 11:43 Udostępnij Napisano Piątek o 11:43 w Aktywacja SELLO W dniu 15.05.2025 o 12:37, BERNADETA PATER napisał: Zakładając że chce mieć Sello NX dodatkowo na innym komputerze, jest możliwość zapisania wszystkich ustawień, mapowań itp. i następnie wgrania tego wszystkiego na nowe stanowisko? Czy trzeba od nowa wszystko ustawiać i mapować ? A będzie to ta sama baza danych czy inna? Jeśli ta sama i oba komputery będą pracować na jednej bazie to ustawienia są wspólne dla wszystkich. Godzinę temu, BERNADETA PATER napisał: Czy jest możliwość przypisania więcej niż jednego produktu do danej aukcji? W momencie mapowania mogę zaznczaczyć tylko jeden konkretny asortyment. Czy pozostaje jedynie tworzenie zestawu w subiekcie i podpięcie tego produktu? Na tę chwilę nie ma takiej możliwości ale jest w planach, dopiszę też to zgłoszenie aby podbić priorytet. Cytuj Link to postu
BERNADETA PATER 1 Napisano Poniedziałek o 06:30 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 06:30 w Aktywacja SELLO W dniu 16.05.2025 o 13:43, Bartosz Rosa napisał: A będzie to ta sama baza danych czy inna? Jeśli ta sama i oba komputery będą pracować na jednej bazie to ustawienia są wspólne dla wszystkich. Podpiąłem się pod jedną bazę danych. Jednak po sprawdzeniu na drugim stanowisku, nie mam asortymentu przypisanego do aukcji, zmapowanych dostaw na allegro, i chociażby ustawień własnych wymiarych przesyłek. Da się to zsynchronizować ? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 048 Napisano Poniedziałek o 09:20 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:20 w Aktywacja SELLO Jeśli oba programy są podpięte pod tę samą bazę danych to widzą dokładnie te same dane. Będę obstawiał, że jednak to nie jest ta sama baza. Proszę się upewnić, że łączą się one z tym samym komputerem (nie local, tylko konkretne nazwa komputera z serwerem). Cytuj Link to postu
BERNADETA PATER 1 Napisano Poniedziałek o 15:26 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 15:26 w Aktywacja SELLO 6 godzin temu, Bartosz Rosa napisał: Jeśli oba programy są podpięte pod tę samą bazę danych to widzą dokładnie te same dane. Będę obstawiał, że jednak to nie jest ta sama baza. Proszę się upewnić, że łączą się one z tym samym komputerem (nie local, tylko konkretne nazwa komputera z serwerem). Tak rzeczywiście po ponownym uruchomieniu zmienia się baza danych. Jak można ustawić konkretną bazę danych jako domyślną ? Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 100 Napisano wczoraj o 08:26 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:26 w Aktywacja SELLO 16 godzin temu, BERNADETA PATER napisał: Tak rzeczywiście po ponownym uruchomieniu zmienia się baza danych. Jak można ustawić konkretną bazę danych jako domyślną ? W oknie startowym jest taki "ptaszek" do zapamiętania -> Cytuj Link to postu
BERNADETA PATER 1 Napisano wczoraj o 08:55 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 08:55 w Aktywacja SELLO 28 minut temu, Daniel Salamucha napisał: W oknie startowym jest taki "ptaszek" do zapamiętania -> U mnie nie ma takiej możliwości zapamiętania, Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 100 Napisano wczoraj o 11:46 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:46 w Aktywacja SELLO 2 godziny temu, BERNADETA PATER napisał: U mnie nie ma takiej możliwości zapamiętania, Jesteśmy po konsultacjach z e-pomocą i taki artykuł przygotowali właśnie (jeszcze świeży ) -> InsERT nexo – Jak połączyć komputer kliencki z serwerem? - InsERT nexo, Subiekt nexo, Rachmistrz nexo, Rewizor nexo, Biuro nexo, Gratyfikant nexo, Gestor nexo, Sello NX - e-Pomoc techniczna - Dla użytkowników - InsERT Cytuj Link to postu
Polecane posty