DonRobSon . 4 Napisano 15 Maja Udostępnij Napisano 15 Maja w Asortyment - stan we wszystkich magazynach ??? Dzień dobry, Oswajamy Sello NX, na załączonej grafice przedstawiam problem: jeżeli wybiorę stan "różny od zera" znikają z widoku wszystkie towary. Jeżeli wybiorę "równy zero" - wszystkie towary są widoczne, także te ze stanem 0 w Subiekt GT. Liczby w kolumnach Stan, Zarezerwowane i Dostępne są zgodne z liczbami w SGT. Pytanie: jak to naprawić ? Pytanie 2: Jak wyświetlić ceny z SGT w widoku Asortymentu? Pytanie 3: Jak wyświetlić w widoku Ofert internetowych cenę z SGT i ew. kolumnę różnica ceny pomiędzy ofertą Allegro i ceną w SGT? Dziękuję za wyrozumiałość jeżeli ten temat się przewijał, ale nie znalazłem rozwiązania. RD Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 064 Napisano 16 Maja Udostępnij Napisano 16 Maja w Asortyment - stan we wszystkich magazynach ??? Ten problem będzie poprawiony w wersji najbliższej v56. Wynika z tego, że filtry w asortymencie są dostosowane do systemu nexo i do kartoteki nexo. Przy współpracy Sello NX z Subiektem GT nie są używane standardowe, nexowe mechanizmy stanów, tylko tzw. stany uproszczone (synchronizowane z GT), których te filtry nie obsługują w bieżącej wersji. 21 godzin temu, DonRobSon . napisał: Pytanie 2: Jak wyświetlić ceny z SGT w widoku Asortymentu? Ctrl+L - konfiguracja listy i tam włączyć widoczność kolumn z cenami. 21 godzin temu, DonRobSon . napisał: Pytanie 3: Jak wyświetlić w widoku Ofert internetowych cenę z SGT i ew. kolumnę różnica ceny pomiędzy ofertą Allegro i ceną w SGT? Tak samo jak wyżej . Cytuj Link to postu
DonRobSon . 4 Napisano 19 Maja Autor Udostępnij Napisano 19 Maja w Asortyment - stan we wszystkich magazynach ??? Chyba Ctrl+Shift+L ? - Konfiguracja widoku? Włączyłem wszystkie ceny jakie były do wyboru, jednak cen z Subiekta nadal nie widzę. Nie było tak nazwanej kolumny do wyboru. Czy może trzeba dodać kolumny własne ? 1 Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 064 Napisano 19 Maja Udostępnij Napisano 19 Maja w Asortyment - stan we wszystkich magazynach ??? A czy w koncie integracji Subiekt GT zostały włączone magazyny, z których mają być te stany pobierane? Cytuj Link to postu
DonRobSon . 4 Napisano 19 Maja Autor Udostępnij Napisano 19 Maja w Asortyment - stan we wszystkich magazynach ??? Tak, tak myślę.. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 064 Napisano 20 Maja Udostępnij Napisano 20 Maja w Asortyment - stan we wszystkich magazynach ??? Magazyny z Subiekta GT mają dopisek w nawiasie (GT). MAG to jest techniczny magazyn w Sello NX tworzony bo wymaga tego system nexo. Trzeba tutaj zaznaczyć te magazyny GTkowe, a nie są . Cytuj Link to postu
DonRobSon . 4 Napisano 21 Maja Autor Udostępnij Napisano 21 Maja w Asortyment - stan we wszystkich magazynach ??? a jak je zaznaczyć? Głównym magazynem z którym pracujemy w SGT jest zaznaczony MAG-Główny. Jeżeli to ma jakieś znaczenie to w widoku Ofert Internetowych mogę wyświetlić kolumny Stan i Dostępne - MAG(GT) Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 064 Napisano 21 Maja Udostępnij Napisano 21 Maja w Asortyment - stan we wszystkich magazynach ??? Kliknąć przy nich w parametrach konta integracji Subiekt GT ten MAG - Główny, który tutaj jest zaznaczony to jest wbudowany techniczny magazyn w Sello NX. Trzeba zaznaczyć poniżej ten co ma dopisek (GT). Cytuj Link to postu
DonRobSon . 4 Napisano 23 Maja Autor Udostępnij Napisano 23 Maja w Asortyment - stan we wszystkich magazynach ??? Na tej liście nie mam magazynu z dopiskiem (GT), ale są to dokładnie nazwy magazynów w Subiektcie GT (kiedyś utworzone i nie używane). Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 064 Napisano 23 Maja Udostępnij Napisano 23 Maja w Asortyment - stan we wszystkich magazynach ??? Nakłamałem trochę . W koncie integracji nie widać tych dopisków (GT), są one widoczne w innych miejscach w programie. 1. Wracając do tych stanów, jak to wygląda w oknie edycji towaru w Sello NX. Czy tam te stany z Subiekta widać? 2. czy synchronizacja towarów generuje jakieś błędy widoczne na dole w pasku? 3. co się dzieje po wywołaniu funkcji Pobrania towarów? Cytuj Link to postu
DonRobSon . 4 Napisano 30 Maja Autor Udostępnij Napisano 30 Maja w Asortyment - stan we wszystkich magazynach ??? Wrzucę kilka obrazków jednego towaru: Oferty Internetowe: stan magazynowy jest zgodny z SGT. Nie mogę wybrać (bo nie mam takiego wyboru w konfiguracji widoku) kolumny z ceną w SGT oraz kolumny z różnicą ceny pomiędzy Allegro i SGT. Asortyment: Nie mogę wyświetlić kolumny z ceną, ilość w magazynie się zgadza. Ale filtr: Stan we wszystkich magazynach działa jak widać na obrazku (dwuklik na towarze pokazuje prawidłowo wszystkie dane z SGT: cena, ilość, pola własne itp.) Błędy po wywołaniu: Pobierz asortyment z systemu sprzedaży na kolejnych obrazkach, nie wiem co one oznaczają Oraz jakieś inne błędy pomarańczowe, też nie wiem o co cho... Chcę w widoku asortymentu wyświetlać towary o stanie niezerowym w SGT które nie są wystawione na Allegro. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 064 Napisano 5 Czerwca Udostępnij Napisano 5 Czerwca w Asortyment - stan we wszystkich magazynach ??? W dniu 30.05.2025 o 15:34, DonRobSon . napisał: Oferty Internetowe: stan magazynowy jest zgodny z SGT. Nie mogę wybrać (bo nie mam takiego wyboru w konfiguracji widoku) kolumny z ceną w SGT oraz kolumny z różnicą ceny pomiędzy Allegro i SGT. W tej chwili można wyświetlić tylko ceny z oferty, nie z asortymentu. Taką możliwość niezależnego od nas dodawania własnych kolumn daje obecnie wykorzystanie zaawansowanych możliwości modułu nexo PRO+. Tutaj też trzeba mieć świadomość, że Sello NX obsługuje wiele cenników (cen), więc liczba tych kolumn z cenami może być dość spora. Już na poziomie oferty jest tych cen kilkanaście dla różnych serwisów, w tym wartość netto i brutto. W dniu 30.05.2025 o 15:34, DonRobSon . napisał: Asortyment: Nie mogę wyświetlić kolumny z ceną, ilość w magazynie się zgadza. Ale filtr: Stan we wszystkich magazynach działa jak widać na obrazku (dwuklik na towarze pokazuje prawidłowo wszystkie dane z SGT: cena, ilość, pola własne itp.) Filtr stanu dla Subiekta GT będzie poprawiony w najbliższej wersji v56, bo w przypadku integracji z GT Sello NX używa zupełnie innych mechanizmów stanów niż Subiekt nexo - pod którego te filtry były zrobione w nexo. W dniu 30.05.2025 o 15:34, DonRobSon . napisał: Błędy po wywołaniu: Pobierz asortyment z systemu sprzedaży na kolejnych obrazkach, nie wiem co one oznaczają Czy w kartotece asortymentu nie ma przypadkiem powielonych towarów? Bo to trochę wygląda jakby pobierały się towary z GT i miały taki symbol jak inny towar już w ktej kartotece istniejący. W dniu 30.05.2025 o 15:34, DonRobSon . napisał: Oraz jakieś inne błędy pomarańczowe, też nie wiem o co cho... To są ostrzeżenia informujące o tym, że do cen w ofertach podczepione są cenniki i ceny pobierane z ofert w Allegro mają inną cenę niż te cenniki. Przy aktualizacji cen z Sello do Allegro ceny te zostaną nadpisane. W najbliższej wersji usuniemy to ostrzeżenie bo pojawia się ono zbyt często - w tzw. "normalnych" przypadkach. W dniu 30.05.2025 o 15:34, DonRobSon . napisał: Chcę w widoku asortymentu wyświetlać towary o stanie niezerowym w SGT które nie są wystawione na Allegro. Tutaj generalnie do wykorzystania jest filtr w asortymencie Oferty internetow, w którym można wyklikać różne potrzebne filtry i przypiąć je do późniejszego używania. Ale do pełni szczęścia potrzeba jeszcze tej poprawki ze stanami dla SGT. Cytuj Link to postu
DonRobSon . 4 Napisano 5 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca w Asortyment - stan we wszystkich magazynach ??? Dziękuję, czekam więc na aktualizację. 7 godzin temu, Bartosz Rosa napisał: Czy w kartotece asortymentu nie ma przypadkiem powielonych towarów? Bo to trochę wygląda jakby pobierały się towary z GT i miały taki symbol jak inny towar już w ktej kartotece istniejący. Te błędy w SelloNX są generowane przez (asortyment) towary, które w SGT mają symbole z zerami na początku np: 2374 i 002374. SelloNX nie "widzi" tych zer. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 064 Napisano 6 Czerwca Udostępnij Napisano 6 Czerwca w Asortyment - stan we wszystkich magazynach ??? To by wiele wyjaśniało. Kartoteka asortymentu w nexo interpretuje liczbowe symbole jako liczby, więc te podane identyfikatory są takie same dla niej. Gdyby tam pojawiła się jakiś znak inny niż liczba, np A2374 i A002374 to by przeszło. Zajmiemy się tym tematem, dzięki za zgłoszenie. 1 Cytuj Link to postu
Polecane posty