Tomasz Hinburg 0 Napisano 16 Maja Udostępnij Napisano 16 Maja w Wydruk Zamówienie do dostawcy (edytowane) Witam, jestem nowym użytkownikiem oprogramowania Insert GT, nie miałem żadnego szkolenia, całą wiedze uzyskuje z internetu ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem. Mianowicie musze tak zmodyfikować wydruk zamówienia do dostawcy aby nigdzie nie było żadnych cen. zmodyfikowałem standardowy wydruk wyrzucając kolumny z cenami, wyłączyłem tabelę VAT ale został jeszcze obszar/tabel "Razem" i nie wiem jak tego się pozbyć z wydruku? jak można to zrobić Edytowane 16 Maja przez Tomasz Hinburg Link to postu
Rozwiązanie Daniel Kozłowski 1 506 Napisano 16 Maja Rozwiązanie Udostępnij Napisano 16 Maja w Wydruk Zamówienie do dostawcy 3 minuty temu, Tomasz Hinburg napisał: Witam, jestem nowym użytkownikiem oprogramowania Insert GT, nie miałem żadnego szkolenia, całą wiedze uzyskuje z internetu Doceniam szczerość i ja na taką sobie pozwolę - to najczęściej popełniany błąd użytkowników programów, niepotrzebne komplikowanie sobie życia, strata czasu... Zapłacił Pan za program, płaci / zapłaci Pan za abonament, więc mógłby Pan mieć coś w zamian... 4 minuty temu, Tomasz Hinburg napisał: ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem. Gdyby skorzystał Pan ze szkolenia z podstaw obsługi programu to wiedziałby, że program posiada pomoc do programu, z której warto skorzystać zanim zacznie się przeszukiwać internet... I tak w pomocy do modułu "Wzorce wydruku" znajduje się odpowiedź na Pana pytanie: Cytat Może też je edytować zmieniając podstawowe parametry. Służy do tego okno Wzorzec wydruku. Możliwa jest modyfikacja postaci wydruków za pomocą zewnętrznego narzędzia - programu Crystal Reports 8.5. Każdy wzorzec wydruku (graficzny) można wyeksportować z systemu do pliku .RPT o strukturze raportu programu Crystal Reports 8.5. Służy do tego opcja Eksportuj. Wzorzec ten można edytować z poziomu Crystal Reports 8.5 (zalecamy użycie wersji 8.5 z dodatkiem Service Pack 1). Można więc dowolnie: - zmieniać definicje pól - dodawać nowe pola - zmieniać układ graficzny elementów raportu. Zmodyfikowany z poziomu Crystal Reports 8.5 plik .RPT może zostać ponownie zaimportowany jako wzorzec wydruku. Służy do tego opcja Importuj. Wzorzec zewnętrzny nie powinien być edytowany w systemie, gdyż niektóre zmiany dokonane w programie Crystal Reports mogą zostać nadpisane. Na życzenie użytkownika taką modyfikację może również przeprowadzić firma InsERT lub jej partnerzy. Jest to jednak usługa płatna. Lista partnerów jest dostępna na stronach internetowych: www.insert.com.pl. -- 10 minut temu, Tomasz Hinburg napisał: Mianowicie musze tak zmodyfikować wydruk zamówienia do dostawcy aby nigdzie nie było żadnych cen. zmodyfikowałem standardowy wydruk wyrzucając kolumny z cenami, wyłączyłem tabelę VAT ale został jeszcze obszar/tabel "Razem" i nie wiem jak tego się pozbyć z wydruku? jak można to zrobić Nie mniej na tę konkretną, dość częstą potrzebę przygotowaliśmy darmowe rozwiązanie, które pozwala wykonać taką modyfikację wzorca wydruku, jest dostępne publicznie w internecie, proszę wyszukiwać rozwiązanie pod jego nazwą "Zmiana widoczności pola razem do zapłaty dla InsERT GT / Navireo". Link to postu
Polecane posty