Skocz do zawartości

Subiekt GT w połączeniu z Gestor GT - nie wyskakują powiadomienia

Zobacz rozwiązanie Rozwiązane przez Daniel Kozłowski,

Polecane posty

Dzień dobry

jakiś czas temu testowaliśmy pewne rozwiązanie i po wprowadzeniu zadania np. 23.05.2025 z godziną powiedzmy 12.00

i ustawieniem przypomnienia pół godziny wcześniej

w subiekt gt dla danego użytkownika wyskakiwało okienko z przypomnieniem

dziś przy próbie wdrożenia zautomatyzowanego rozwiązania mimo że zarówno od strony Subiekta GT i Gestora widzę zadanie i ustawione przypomnienie 

okienko nie wyskakuje z powiadomieniem

czy my coś pominęliśmy w ustawieniach Gestora / Subiekta

bo wydaje mi się że pół roku temu jak wstępnie testowaliśmy ręcznie dodane zadania to to działało 

przykładowy screen zadania w załączniku

wersja subiekta 1.83HF4

zadanie.jpg

• Rozwiązanie
Godzinę temu, Lemar Olsztyn napisał:

przykładowy screen zadania w załączniku

Czy ten przykład jest na pewno reprezentatywny - na użytkowniku Szef nikt nie powinien pracować w programie ?

Godzinę temu, Lemar Olsztyn napisał:

czy my coś pominęliśmy w ustawieniach Gestora / Subiekta

Na użytkowniku programu jest parametr "Sprawdzaj alarmy działań co", którym można wyłączyć przypomnienia.

ps.

Sprawdziłem, u mnie działa.

Edytowane przez Daniel Kozłowski

Miał pan rację wszędzie mamy wpisane 0

przysiągłbym że nic nie ruszaliśmy , być może któraś aktualizacja dodała to pole i ustawiła na 0 w standardzie

Dziękuje za podpowiedź, ps. jak optymalnie to ustawić, ogólnie przypomnienia z automatu mają użytkownikowi wyskoczyć raz w danym dniu a dodawane będą zbiorczo raz w tygodniu dla wszystkich użytkowników na dane dni w tygodniu, a nie chciałbym za bardzo przymulić subiekta (bardziej niż jest)

czyli wystarczy mi odświeżenie tych alarmów raz na dzienie

zadania zawsze mamy ustawione na godzinę 9.00 i wtedy wyskakiwać ma powiadomienie

• 2 tygodnie później...

Dzień dobry,

W dniu 23.05.2025 o 12:32, Lemar Olsztyn napisał:

jak optymalnie to ustawić, ogólnie przypomnienia z automatu mają użytkownikowi wyskoczyć raz w danym dniu a dodawane będą zbiorczo raz w tygodniu dla wszystkich użytkowników na dane dni w tygodniu

Powiadomienia w programie sprawdzane są w momencie zalogowania użytkownika, a następnie co określony interwał. W związku z tym parametr "Sprawdzaj alarmy działań co" należałoby sparametryzować w taki sposób, by do sprawdzenia doszło jak najkrócej po powstaniu powiadomienia (w przedstawionym przypadku powiadomienie powstaje o godzinie 9:00).

• Dodaj nową pozycję...