Kuba Fornalski 201 Napisano 23 Maja 2025 Udostępnij Napisano 23 Maja 2025 w Problemy z administratorem Dzień dobry, proszę o informację w którym momencie administrator jest podłączany do firmy. Bo udostępnianie klientowi biuro S123, nie kończy się pomyślnie co jakiś czas. Nie będę komentować kompetencji cyfrowych klientów, natomiast program powinien być intuicyjny zwłaszcza gdy ktoś widzi go po raz pierwszy. Ktoś klika na zaproszenie z e-maila, później rejestruj i czasem się okazuje że nie podłączy go do administratora firmy. Więc tutaj pytanie jak ktoś się pomyli w adresie lub jest jakaś przerwa w działaniu po stronie insertu to już kwalifikuje konto jako takie bez administratora lub z innym administratorem? Bo nawet nie wiem jak w instrukcji dla klientów zrobić wyjście w takich sytuacjach że ktoś coś naklika i nie ma możliwości zostać już administratorem, a to jest uciążliwe z perspektywy biura obsługa takich przypadków, a to nie są jednostkowe przypadki. Link to postu
Kuba Fornalski 201 Napisano 23 Maja 2025 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2025 w Problemy z administratorem Czy może te linki aktywacyjne mają okres ważności, że jak ktoś kliknie po jakimś czasie to już powoduje to konsekwencje, może że zarejestruje się na inny e-mail niż na który przyszło zaproszenie (chociaż według instrukcji to akurat nie powinno wpływać na rejestracje) A może że ktoś klinie w ten link, ale nie dokończy rejestracji tylko zamknie okno, i to już powoduje że traci możliwość podłączenia się pod administratora. Szukam przyczyny żeby wyeliminować czynności które prowadzą do takich sytuacji Link to postu
Kacper Panek 385 Napisano 26 Maja 2025 Udostępnij Napisano 26 Maja 2025 w Problemy z administratorem Dzień dobry, podłączenie użytkownika do firmy i nadanie uprawnień następuje po zaakceptowaniu zaproszenia. Proces został przedstawiony w artykule: Konto InsERT – Jak rozpocząć korzystanie z udostępnionej usługi? Jeżeli istnieje już Konto InsERT z uprawnieniami administratora globalnego przypisane do firmy, której udostępniono usługę, to należy zalogować się właśnie na to konto. Gdy zajdzie taka konieczność to w mailu aktywacyjnym pojawi się informacja: Jeżeli jest to nowy użytkownik Konta InsERT i firma z podanym NIP nie została jeszcze założona, to może zalogować się na dowolne konto, również inne niż to, na które przyszła wiadomość z zaproszeniem. Jeżeli link z zaproszeniem jest już nieaktywny, to po kliknięciu go pojawi się informacja: W takim wypadku można zakończyć i ponownie rozpocząć udostępnianie usługi, a przesłana zostanie nowa wiadomość z zaproszeniem. Link to postu
Kuba Fornalski 201 Napisano 26 Maja 2025 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2025 w Problemy z administratorem Czyli jeżeli ktoś ma problem, to po prostu zakończyć udostępnianie i udostępnić jeszcze raz. Jeżeli klient przy wcześniejszej próbie coś popsuł to wtedy w tym nowym e-mailu z linkiem aktywacyjnym będzie ta informacja że w twojej firmie istnieje już konto insert, które pozwala na dostęp...? Bo w większości chodzi o sytuacje że ktoś rejestruje konto, na przykład pomyli się w e-mailu. Czyli on nie autoryzował tego konta, nie zaakceptował regulaminu, a konto insert i tak już go podłączyło do tego e-maila i tej firmy i już po prostu jest problem. Jeżeli ktoś ma konto i się zaloguje to fakt, wszystko ładnie przebiega, zgodnie z instrukcją zaproszenie zaakceptowane pomyślnie. Natomiast problemy powstają jak ktoś "zakłada konto insert" z poziomu linku na zaproszenia. Wtedy albo zamyka zakładkę, albo coś źle wpisze, coś kliknie. Jak człowiek widzi coś pierwszy raz to o problem nie trudno. Brakuje instrukcji krok po kroku, jak zaakceptować zaproszenie gdy nie mam konta insert. Bo teraz w tej instrukcji jest gdy mam konto insert, i przekierowanie do tego "jak założyć konto insert: Natomiast problemy są jak zaakceptować zaproszenie gdy nie mam jeszcze konta insert. Bo wtedy program przekierowuje do tworzenia konta, natomiast nie ma w instrukcji jak aplikacja się zachowuje jak już założę konto insert, wtedy mam odświeżyć stronę? jeszcze raz kliknąć w zaakceptuj zaproszenie? Link to postu
Kacper Panek 385 Napisano 27 Maja 2025 Udostępnij Napisano 27 Maja 2025 w Problemy z administratorem Dzień dobry, w przypadku, gdy użytkownik tworzy nowe konto, wystarczy rejestracja konta i jego aktywacja. Po zalogowaniu się na utworzone konto będzie możliwość akceptacji zgód i regulaminów, po czym aplikacja zostanie udostępniona. Z tego co rozumiem, podczas rejestracji konta użytkownicy podają zły adres e-mail? Czy występują inne problemy? Link to postu
Kuba Fornalski 201 Napisano 27 Maja 2025 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2025 w Problemy z administratorem Tak podają zły adres i orientują się że nie mają jak zatwierdzić regulaminu. czyli rozumiem że aplikacja jest udostępniana w momencie tworzenia konta i nie trzeba później na nowo jej aktywować? czyli ktoś po zaakceptowaniu regulaminu już ma dostęp do tych aplikacji. czyli proces jest połączony w jeden a jak ktoś się pomyli przy zakładaniu konta to już przepadło bo został przypisany do tego konta, bez względu na to czy regulaminy zostały zaakceptowane czy nie Link to postu
Kacper Panek 385 Napisano 28 Maja 2025 Udostępnij Napisano 28 Maja 2025 w Problemy z administratorem Dzień dobry, w przypadku pomyłki podczas zakładania Konta InsERT zachodzi konieczność przesłania pisma z wnioskiem o zmianę adresu email. Procedura została opisana w artykule: Co zrobić w przypadku błędnie wpisanego adresu e-mail podczas rejestracji konta InsERT na rzecz udostępnionej usługi InsERT? Link to postu
Kuba Fornalski 201 Napisano 3 Października 2025 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2025 w Problemy z administratorem Okej, znaleźliśmy w biurze rozwiązanie w takich sytuacjach. KLIENT MUSI USUNĄĆ SWOJE KONTO INSERT na którym nie udało się podłączenie do konta administratora. Jak tego konta już nie ma, to można założyć na nowo. Bo to w niektórych przypadkach nie są błędy w e-mailach. Miałem przed chwilą sytuację, że pokazywało brak możliwości zaakceptowania regulaminu. A jak w "Zapomniałem adres e-mail" wpisałem numer NIP oraz numer licencji to wyskoczył komunikat ze firma nie ma administratora. Wtedy usuwam konto insert i zakładam nowe. Link to postu
Polecane posty