Radosław Ławniczak 0 Napisano 27 Maja 2025 Udostępnij Napisano 27 Maja 2025 w Słownik własny SQL Jak powinien wygla∂ąć placeholder w zapytaniu aby test nie wyrzucał błędu. Link to postu
Dariusz Nowak 228 Napisano 28 Maja 2025 Udostępnij Napisano 28 Maja 2025 w Słownik własny SQL Proszę dokładnie opisać zagadnienie, aktualnie ciężko jest domyśleć się, co ma Pan na myśli. 1 Link to postu
Radosław Ławniczak 0 Napisano 28 Maja 2025 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2025 w Słownik własny SQL Probuje zrobic slownik wlasny sql, ktory bedzie wyswietlal liste osob u kontrahenta czyli przedstawicieli jako pole wlasne ale wynik zalezny jest od wybranego kontrahenta na dokumencie (w tym przypadku ZK) i chodzu mi o to aby podac ten placeholder i moc zapisac slownik. wlasny. Link to postu
Dariusz Nowak 228 Napisano 29 Maja 2025 Udostępnij Napisano 29 Maja 2025 w Słownik własny SQL Dziękuję za wyjaśnienie, obawiam się, że nie ma możliwości dojścia w definicji słownika SQL do bieżącego kontekstu przy wykonywaniu słownika. Link to postu
Radosław Ławniczak 0 Napisano 29 Maja 2025 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2025 w Słownik własny SQL Też się tego obawiam. Jak w takim razie poradzić sobie z takim przypadkiem? Jakie jest inne rozwiązanie tego? Proszę o podpowiedź Link to postu
Dariusz Nowak 228 Napisano 29 Maja 2025 Udostępnij Napisano 29 Maja 2025 w Słownik własny SQL Ciężko coś podpowiedzieć bez dokładnego opisu potrzeby biznesowej. Link to postu
Radosław Ławniczak 0 Napisano 29 Maja 2025 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2025 w Słownik własny SQL Potrzeba biznesowa jest raczej pewnym szablonem. W polach własnych dokumentu np ZK chcę wyświetlić listę przedstawicieli klienta w zależności od wybranego klienta na dokumencie ZK tym samym. Link to postu
Daniel Kozłowski 1 603 Napisano 29 Maja 2025 Udostępnij Napisano 29 Maja 2025 w Słownik własny SQL Taka funkcjonalność została dodana do GT / Navireo na moją sugestię lata temu... Jest wykorzystywana do ograniczania elementów słownika do tych powiązanych z edytowanym obiektem (na przykład dokumentem, towarem, kontrahentem) w czasie edycji pola własnego... Na przykład wykorzystuję w GT taką funkcjonalność do wyboru rachunku bankowego kontrahenta, na kóry ma być dokonana płatność na fakturze zakupu czy dekrecie - słownik musi zawierać wszystkie rachunki bankowe kontrahentów, ale do wyboru dla użytkownika powinny być dostępne tylko rachunki bankowe danego kontrahenta (nexo posiada taką funkcjonalność w standardzie, opisuję to tylko jako przykład potrzeby biznesowej i technicznego działania). Link to postu
Radomił Ząbik 399 Napisano 29 Maja 2025 Udostępnij Napisano 29 Maja 2025 w Słownik własny SQL 41 minut temu, Daniel Kozłowski napisał: nexo posiada taką funkcjonalność w standardzie, opisuję to tylko jako przykład potrzeby biznesowej i technicznego działania Panie Danielu, bo czytam dwa ryzy i w końcu nie wiem - czy NEXO wspiera możliwość ograniczenia zawartości słownika własnego SQL, za pomocą ID obiektu edytowanego, czy nie? Bo to bardzo przydatne jest i wydaje mi się, że już kiedyś dostałem odpowiedź że nie. Link to postu
Daniel Kozłowski 1 603 Napisano 29 Maja 2025 Udostępnij Napisano 29 Maja 2025 w Słownik własny SQL 3 godziny temu, Radomił Ząbik napisał: Panie Danielu, bo czytam dwa ryzy i w końcu nie wiem - czy NEXO wspiera możliwość ograniczenia zawartości słownika własnego SQL, za pomocą ID obiektu edytowanego, czy nie? Bo to bardzo przydatne jest i wydaje mi się, że już kiedyś dostałem odpowiedź że nie. No nie, nexo nie posiada takiej funkcjonalności... Cytowany przez Pana fragment: 3 godziny temu, Daniel Kozłowski napisał: nexo posiada taką funkcjonalność w standardzie, opisuję to tylko jako przykład potrzeby biznesowej i technicznego działania odnosił się do przykładu wykorzystania w GT: 3 godziny temu, Daniel Kozłowski napisał: Na przykład wykorzystuję w GT taką funkcjonalność do wyboru rachunku bankowego kontrahenta, na który ma być dokonana płatność na fakturze zakupu czy dekrecie - słownik musi zawierać wszystkie rachunki bankowe kontrahentów, ale do wyboru dla użytkownika powinny być dostępne tylko rachunki bankowe danego kontrahenta 1 Link to postu
Radomił Ząbik 399 Napisano 29 Maja 2025 Udostępnij Napisano 29 Maja 2025 w Słownik własny SQL Potrzeba biznesowa jest. Minimalnie możliwość przekazania do słownika własnego SQL, ID obiektu, który jest edytowany, w którym jest pole własne z tym słownikiem. Przy okazji fajnie jakby można było wpływać na listę z poziomu Sfery zdarzeniowej, co mogło by pozwolić na dynamiczne dobieranie wzajemnych wartości pól własnych słownikowych, na podstawie innych pól. Link to postu
Dariusz Nowak 228 Napisano 30 Maja 2025 Udostępnij Napisano 30 Maja 2025 w Słownik własny SQL Dziękujemy za informacje, jak wcześniej wspomniałem nie ma możliwości dojścia w definicji słownika SQL do bieżącego kontekstu przy wykonywaniu słownika i nie planujemy w najbliższym czasie podjąć prac w tym kierunku. Link to postu
Polecane posty