Skocz do zawartości

Słownik własny SQL

Polecane posty

Taka funkcjonalność została dodana do GT / Navireo na moją sugestię lata temu... Jest wykorzystywana do ograniczania elementów słownika do tych powiązanych z edytowanym obiektem (na przykład dokumentem, towarem, kontrahentem) w czasie edycji pola własnego... Na przykład wykorzystuję w GT taką funkcjonalność do wyboru rachunku bankowego kontrahenta, na kóry ma być dokonana płatność na fakturze zakupu czy dekrecie - słownik musi zawierać wszystkie rachunki bankowe kontrahentów, ale do wyboru dla użytkownika powinny być dostępne tylko rachunki bankowe danego kontrahenta (nexo posiada taką funkcjonalność w standardzie, opisuję to tylko jako przykład potrzeby biznesowej i technicznego działania).   

41 minut temu, Daniel Kozłowski napisał:

nexo posiada taką funkcjonalność w standardzie, opisuję to tylko jako przykład potrzeby biznesowej i technicznego działania

Panie Danielu, bo czytam dwa ryzy i w końcu nie wiem - czy NEXO wspiera możliwość ograniczenia zawartości słownika własnego SQL, za pomocą ID obiektu edytowanego, czy nie? Bo to bardzo przydatne jest i wydaje mi się, że już kiedyś dostałem odpowiedź że nie.

3 godziny temu, Radomił Ząbik napisał:

Panie Danielu, bo czytam dwa ryzy i w końcu nie wiem - czy NEXO wspiera możliwość ograniczenia zawartości słownika własnego SQL, za pomocą ID obiektu edytowanego, czy nie? Bo to bardzo przydatne jest i wydaje mi się, że już kiedyś dostałem odpowiedź że nie.

No nie, nexo nie posiada takiej funkcjonalności... Cytowany przez Pana fragment:

3 godziny temu, Daniel Kozłowski napisał:

nexo posiada taką funkcjonalność w standardzie, opisuję to tylko jako przykład potrzeby biznesowej i technicznego działania

odnosił się do przykładu wykorzystania w GT:

3 godziny temu, Daniel Kozłowski napisał:

Na przykład wykorzystuję w GT taką funkcjonalność do wyboru rachunku bankowego kontrahenta, na który ma być dokonana płatność na fakturze zakupu czy dekrecie - słownik musi zawierać wszystkie rachunki bankowe kontrahentów, ale do wyboru dla użytkownika powinny być dostępne tylko rachunki bankowe danego kontrahenta

• Lubię to 1

Potrzeba biznesowa jest. Minimalnie możliwość przekazania do słownika własnego SQL, ID obiektu, który jest edytowany, w którym jest pole własne z tym słownikiem. Przy okazji fajnie jakby można było wpływać na listę z poziomu Sfery zdarzeniowej, co mogło by pozwolić na dynamiczne dobieranie wzajemnych wartości pól własnych słownikowych, na podstawie innych pól.

• Dodaj nową pozycję...