Krzysztof Lasko 119 Napisano 30 Maja 2025 Udostępnij Napisano 30 Maja 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? W Gestorze mam umowy z klientami. Co wykorzystać do wystawiania miesięcznych faktur za usługi? Umowy z klientami -> zakładka Planowanie czy może Działania -> Zadanie? Link to postu
Martyna Świdzińska 228 Napisano 30 Maja 2025 Udostępnij Napisano 30 Maja 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? Dzień dobry, proszę zerknąć na poniższy temat e-Pomocy technicznej: Gestor nexo – Faktury cykliczne na podstawie umowy z klientem Link to postu
Krzysztof Lasko 119 Napisano 30 Maja 2025 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? Tak, widziałem ten artykuł. Na jego podstawie skonfigurowałem Planowanie. Mam tylko wątpliwość: umowa jest od 01.01.2025. Planowanie ustawiłem teraz. Przy próbie ręcznego wywołania cyklu mam taki komunikat: Czy to znaczy, że 31.05.2025 Gestor wystawi wszystkie faktury od stycznia do maja? Link to postu
Martyna Świdzińska 228 Napisano 30 Maja 2025 Udostępnij Napisano 30 Maja 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? Nie – program jedynie informuje, na jaki dzień oraz z jaką datą wykonywana jest akcja fakturowania. Jeśli wszystko się zgadza, należy ją potwierdzić. W przeciwnym razie należy przerwać działanie i zweryfikować listę wystąpień: Link to postu
Krzysztof Lasko 119 Napisano 30 Maja 2025 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? Po potwierdzeniu mam błąd: Po kliknięciu w Pokaż log tylko to: Link to postu
Krzysztof Lasko 119 Napisano 30 Maja 2025 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? (edytowane) Ok, już wiem co się stało. Kliknąłem na wcześniej utworzone zadanie, które nie było do końca poprawnie skonfigurowane. Natomiast po kliknięciu w umowę, dla której wcześniej utworzyłem zadanie w zakładce Planowanie, program wystawił fakturę z datą styczniową. Jak zmodyfikować Planowanie definiowane w umowie aby fakturowanie rozpoczęło się od nowego miesiąca? Edytowane 30 Maja 2025 przez Krzysztof Lasko Link to postu
Martyna Świdzińska 228 Napisano 30 Maja 2025 Udostępnij Napisano 30 Maja 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? Na liście wystąpień można określić, od którego miesiąca ma rozpocząć się wykonanie akcji. Przykładowo, jeśli chcemy rozpocząć fakturowanie od marca, należy odznaczyć pola aktywności przy styczniu i lutym: 1 Link to postu
Krzysztof Lasko 119 Napisano 2 Czerwca 2025 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? Proszę jeszcze o informację w jaki sposób ustalana jest stawka VAT dla faktur utworzonych przez Planowanie? Link to postu
Martyna Świdzińska 228 Napisano 2 Czerwca 2025 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? Dzień dobry, jeżeli w umowie z klientem w asortymencie zaznaczony jest znacznik w kolumnie Przenoś na dokument, dana pozycja zostaje przeniesiona na wystawiany dokument ze stawką VAT określoną dla tej pozycji – domyślnie pobieraną z kartoteki asortymentu. Jeżeli znacznik nie jest zaznaczony, na dokumencie pojawia się usługa jednorazowa o wartości odpowiadającej sumie asortymentów. Nazwa tej usługi oraz stawka VAT pobierane są z Parametrów umów z klientami. 1 Link to postu
Krzysztof Lasko 119 Napisano 3 Czerwca 2025 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? Czy taki schemat można gdzieś zdefiniować tak aby nie klikać tego wszystkiego za każdym razem? Link to postu
Martyna Świdzińska 228 Napisano 3 Czerwca 2025 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? Dzień dobry, w tej sprawie pomocne mogą być szablony umów z klientami. Proszę zerknąć na poniższy artykuł e-Pomocy technicznej: Gestor nexo – Jak utworzyć szablon umów z klientami? Link to postu
Krzysztof Lasko 119 Napisano 3 Czerwca 2025 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? Dziękuję, myślałem, że jest do tego dedykowane rozwiązanie. Do tej pory korzystałem w powielania umów. Link to postu
Krzysztof Lasko 119 Napisano 3 Czerwca 2025 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? Czy jest możliwe, a jeśli tak to w jaki sposób, skonfigurowanie asortymentu w dodawanej umowie aby jedną z pozycji na fakturze było coś takiego: Link to postu
Kuba Fornalski 224 Napisano 4 Czerwca 2025 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? A dlaczego nie korzysta Pan z wystawiania faktur przez Biuro Nexo? Chociaż też kwestia do insertu, żeby była możliwość zaznaczenia w biuro nexo "zaznacz tylko te podmioty co mają aktywną umowę w gestorze" Link to postu
Krzysztof Lasko 119 Napisano 4 Czerwca 2025 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? Do tej pory korzystam z Biura ale tam faktury trzeba przeklikać, a skoro kupiłem Gestora to chciałbym aby fakturowanie odbywało się automatycznie. Link to postu
Kuba Fornalski 224 Napisano 4 Czerwca 2025 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? W którym miejscu trzeba przeklikiwac? Ma Pan zaznaczone flaga aktywne podmioty w obsłudze, albo które Pan rozliczył w miesiącu, zaznacza Pan na liście te podmioty, później operacje zbiorcze wystawianie faktur i faktury są zgodnie z warunkami cennika jaki jest przyporządkowany do tych osób Link to postu
Krzysztof Lasko 119 Napisano 4 Czerwca 2025 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? Dokładnie o tym piszę, a Gestor zrobi to sam. Link to postu
Kuba Fornalski 224 Napisano 4 Czerwca 2025 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? Co najwyżej potrzebna jest automatyzacja w biuro Nexo, jeżeli następuje ostatni dzień miesiąca a podmiot posiada flagę wystaw fakturę zgodnie z parametrami . To już rola insertu Link to postu
Krzysztof Lasko 119 Napisano 4 Czerwca 2025 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? Kolejne pytanie do ustawienia Planowania: jaką datę należy wskazać aby faktury były wystawiane w ostatnim dniu miesiąca? Link to postu
Martyna Świdzińska 228 Napisano 5 Czerwca 2025 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? Dzień dobry, W dniu 3.06.2025 o 15:12, Krzysztof Lasko napisał: Czy jest możliwe, a jeśli tak to w jaki sposób, skonfigurowanie asortymentu w dodawanej umowie aby jedną z pozycji na fakturze było coś takiego: w nazwie usługi jednorazowej można dodać odpowiedni autotekst: W dniu 4.06.2025 o 14:19, Krzysztof Lasko napisał: Kolejne pytanie do ustawienia Planowania: jaką datę należy wskazać aby faktury były wystawiane w ostatnim dniu miesiąca? Efekt można uzyskać, ustawiając w schemacie opcję "w wyliczony" – Ostatni – Dzień, a następnie stosując filtr wg daty wystąpienia. Link to postu
Krzysztof Lasko 119 Napisano 5 Czerwca 2025 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? 1 minutę temu, Martyna Borowiecka napisał: w nazwie usługi jednorazowej można dodać odpowiedni autotekst: Czy dobrze rozumiem: w umowie mam wskazany konkretny asortyment. Czy to znaczy, że w fakturze wystawianej automatycznie będzie dodana usługa jednorazowa? Nie do końca rozumiem działanie Gestora. 5 minut temu, Martyna Borowiecka napisał: Efekt można uzyskać, ustawiając w schemacie opcję "w wyliczony" – Ostatni – Dzień, a następnie stosując filtr wg daty wystąpienia. O to mi chodziło, dziękuję. Link to postu
Martyna Świdzińska 228 Napisano 5 Czerwca 2025 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? Efekt zależy od ustawień. Domyślnie na fakturze pojawi się usługa jednorazowa. Jeśli jednak na dokumencie ma zostać uwzględniony konkretny asortyment, należy zaznaczyć opcję „Przenoś na dokument”. Link to postu
Krzysztof Lasko 119 Napisano 6 Czerwca 2025 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? 16 godzin temu, Martyna Borowiecka napisał: Jeśli jednak na dokumencie ma zostać uwzględniony konkretny asortyment, należy zaznaczyć opcję „Przenoś na dokument”. Ale w tym wypadku nie będziemy mogli dodać miesiąca i roku do nazwy usługi? Link to postu
Martyna Świdzińska 228 Napisano 6 Czerwca 2025 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? Dzień dobry, jeżeli dla wszystkich pozycji asortymentowych zostanie zastosowana opcja „Przenoś na dokument”, usługa jednorazowa nie zostanie utworzona. Link to postu
Krzysztof Lasko 119 Napisano 2 Lipca 2025 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2025 w Cykliczne wystawianie faktur - z czego korzystać? Czyli, jeśli dobrze rozumiem, w tym przypadku: W dniu 6.06.2025 o 08:38, Martyna Świdzińska napisał: dla wszystkich pozycji asortymentowych zostanie zastosowana opcja „Przenoś na dokument” nie ma możliwości dodania za jaki miesiąc jest konkretna usługa? Link to postu
Polecane posty