Jarek M 19 Napisano 2 Czerwca 2025 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2025 w Rewizor w Fundacji Rodzinnej Witam, czy program Rewizor nadaje się do prowadzenia księgowości w Fundacji Rodzinnej? Czy jest deklaracja CIT-FR, wzorcowy plan kont dla Fundacji Rodzinnej? Może ktoś ma w tym temacie jakieś doświadczenia? Wysłałem podobne zapytanie do firmy Insert ale najwyraźniej nie mają czasu na takie odpowiedzi. z góry pozdrawiam i dziękuję za wszelkie informacje. Link to postu
Dariusz Nowak 228 Napisano 3 Czerwca 2025 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2025 w Rewizor w Fundacji Rodzinnej Dzień dobry, wczoraj została do Pana wysłana wiadomość z odpowiedzią na zadane pytanie: Program Rewizor zarówno w wersji nexo jak i GT nie jest przystosowany do obsługi Fundacji Rodzinnej. Nie posiadamy wzorcowego planu kont ani obsługi sprawozdań i deklaracji, nie mamy druku CIT-8FR. Link to postu
Maciej Urbaniak 1 Napisano 16 Czerwca 2025 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2025 w Rewizor w Fundacji Rodzinnej W dniu 3.06.2025 o 07:50, Dariusz Nowak napisał: Program Rewizor zarówno w wersji nexo jak i GT nie jest przystosowany Czy ja wiem ..... plan kont można sobie dopasować , szkoda że nie ma CIT-8FR bo trzeba będzie zrobić "na zewnątrz" a reszta do ogarnięcia. Link to postu
Jarosław Metrycki 1 Napisano 26 Czerwca 2025 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2025 w Rewizor w Fundacji Rodzinnej Czy i kiedy Insert planuje wdrożyć SF i CIT dla Fundacji Rodzinnej? Coraz więcej ich się rejestruje, a to oznacza, że dobrze by było przystosować programy pod nie. Link to postu
Martyna Świdzińska 211 Napisano 26 Czerwca 2025 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2025 w Rewizor w Fundacji Rodzinnej Dzień dobry, temat deklaracji CIT-8FR mamy zapisany do wdrożenia w przyszłości – na ten moment bez określonego terminu realizacji. W kwestii sprawozdań finansowych – zgodnie z informacjami zawartymi na stronie Ministerstwa Finansów: Cytat Fundacja rodzina sporządza sprawozdanie finansowe według załącznika nr 1 lub zgodnie z załącznikiem nr 4 lub załącznikiem nr 5 do ustawy o rachunkowości. Wszystkie te warianty są obsługiwane w programie. Link to postu
Polecane posty