Skocz do zawartości

Błąd pobierania zamówienia wysyłkowego

Polecane posty

Dzień dobry,

W sello nx wyskakują błędy związane z problemem pobrania dwóch zamówień z allegro.
Sprawdzałem i na allegro nie ma tych zamówień.( Są niewidoczne).
Pobrałem wszystkie zamówienia na nowo bez pozytywnego skutki, skończyły mi się już pomysły. 
Tutaj kawałem z zapisu logów

}
RESPONSE 404 (Not Found) ----------------------------------------------------------------- 00:00:01:981 (35ms)
{
x-xss-protection: 0
pragma: no-cache
referrer-policy: no-referrer
trace-id: 6e3fc8704145396d
x-frame-options: DENY
strict-transport-security: max-age=15552000
x-content-type-options: nosniff
Cache-Control: no-store, must-revalidate, no-cache, max-age=0
Date: Mon, 02 Jun 2025 22:00:02 GMT

Content-Length: 300
Content-Type: application/json
Expires: 0
}
{"errors":[{"code":"CheckoutFormNotFoundException","message":"Checkout form f0499350-36f0-11f0-828e-5b030d06b6c6 not found","details":null,"path":"/order/checkout-forms/f0499350-36f0-11f0-828e-5b030d06b6c6","userMessage":"Checkout form f0499350-36f0-11f0-828e-5b030d06b6c6 not found","metadata":{}}]}
blad_sello_nx.png.b3d892f77024dd0bceb3401d720d19d7.png

1 godzinę temu, Bartosz Rosa napisał:

To są prawdopodobnie zamówienia, które klient opłacił wspólnie i wtedy powstaje nowe zamówienie w Allegro, te stare znikają. Proszę sprawdzić czy jest inne zamówienie tego klienta na te oba towary a te pojedyncze anulować.

Wcześniej były 3 zamówienia na tą klientkę i 2 były bez płatności więc zostały skasowane. Teraz jest jedno zamówienie w sello i jedno na allegro 

Czyli to jest ten przypadek. Z tym, że te zamówienia wiszą w podręcznej liście oznaczone jako nieudane przy poprzednim pobieraniu, dlatego Sello próbuje je co każde pobranie zamówień pobrać ponownie. Można to na tę chwilę zignorować - błąd przestanie się pojawiać po 2 tygodniach, albo odpowiednim poleceniem SQL usunąć te wpisy z bazy danych. Natomiast w wersji najbliższej v56 będzie ten problem poprawiony, aby w przyszłości nie występował przy takim scenariuszu.

• Lubię to 1