Skocz do zawartości

Problem z nadaniem DPD Pickup (WzA), kiedy dane odbiorcy to firma

Zobacz rozwiązanie Rozwiązane przez Cezary Dobies,

Polecane posty

Dzień dobry. Wystawiłem już normalnie paczkę przez WzA, ale chciałbym się dopytać jak obejść ten błąd podczas generowania paczki przez Sello NX.

image.png.a48eca2159d7d6d7f78b05e8639fca08.png

DPD Pickup.
Danymi odbiorcy w zamówieniu Allegro była firma.
Jeśli trzeba, mogę pokazać więcej zrzutów przez PW.

13 minut temu, Błażej Szolak napisał:

Dzień dobry. Wystawiłem już normalnie paczkę przez WzA, ale chciałbym się dopytać jak obejść ten błąd podczas generowania paczki przez Sello NX.

image.png.a48eca2159d7d6d7f78b05e8639fca08.png

DPD Pickup.
Danymi odbiorcy w zamówieniu Allegro była firma.
Jeśli trzeba, mogę pokazać więcej zrzutów przez PW.

Potrzebujemy:

Zrzuty sposobu dostawy i adresów w zamówieniu najlepiej na priv :)

Dodam też odpowiedź tutaj:

Jest to błąd po naszej stronie, musimy go poprawić, ale to dopiero najszybciej w wersji jesiennej będzie możliwe. Jedynym wyjściem na te chwile jest przekształcić firmę na osobę prywatną, wtedy zadanie przejdzie bez błędów - w DPD do punktu nie można nadać na firmę.

Edytowane przez Daniel Salamucha
  • Dziękuję 1
  • 5 miesięcy temu...
Cytat

Integracja DPD

• Poprawiono problem tworzenia przesyłek dla DPD objawiający się błędem o treści "Nie znaleziono obiektu PaczkaWysylkowa o identyfikatorze 0".
  • Zmieniono przekazywanie nazwy pełnej na nazwę skróconą klienta.

Tak dla pewności zapytam, poprawce do DPD Pickup nie udało się trafić do wersji 52?

• Rozwiązanie

Dzień dobry,
jeszcze tak uzupełniając temat. Obecnie, jeżeli zamówienie pochodzi z Allegro, odbiorca zawsze będzie osobą fizyczną. Wynika to z tego, że w Allegro przy ustawianiu odbiorcy wymagane jest imię i nazwisko, a firma jest tylko dodatkową informacją. 
W związku z tym, tworząc przesyłkę DPD przez WzA (a z tego co widzę, to o takim scenariuszu tutaj rozmawiamy), problem ten nie powinien już występować.

• Dziękuję 1
2 minuty temu, Cezary Dobies napisał:

Obecnie, jeżeli zamówienie pochodzi z Allegro, odbiorca zawsze będzie osobą fizyczną.

Rozumiem, że "obecnie", czyli w wersji 52? Przeglądam listę zmian i nie widzę o tym wzmianki, a nie aktualizujemy jeszcze nexo u nas przez problemy z szablonami wiadomości przy multiprogramie z Sello NX, więc nawet nie mam jak sprawdzić samodzielnie.