Karol Czajka 3 Napisano 20 Października 2023 Udostępnij Napisano 20 Października 2023 w Pobranie zamówień w Sello NX + Sello 1 Witam, z racji wydania Sello NX 47, przymierzam się do jego testów. Na razie chciałbym w ramach testów uruchomić Sello NX na bazie produkcyjnej. I teraz mam pytanie odnośnie pobrania zamówień z Allegro - jeżeli przez Sello NX pobiorę najnowsze zamówienia z Allegro, to czy te zamówienia pobiorą się również w Sello1? Czy jednak jak już zostaną pobrane w jednym Sello, to w drugim się nie pobiorą? Cytuj Link to postu
Adam Uliński 12 Napisano 21 Października 2023 Udostępnij Napisano 21 Października 2023 w Pobranie zamówień w Sello NX + Sello 1 U mnie obydwa Sello działają niezależnie. Jak pobiorę w jednym to i mogę pobrać w drugim. Nawet gdzieś czytałem ostrzeżenie, że jak sie zrealizuję konkretne zamówienie w nowym Sello, to w starym i tak cały czas istnieje jako niezrealizowane. Istnieje możliwość podwójnej wysyłki zamówienia do klienta. Cytuj Link to postu
Marek Wardawa 2 Napisano 21 Października 2023 Udostępnij Napisano 21 Października 2023 w Pobranie zamówień w Sello NX + Sello 1 W wersji 47 nie pobierają się nowe transakcje, pokazuje się błąd pt. brak nr. NIP. Nie bardzo wiem, gdzie; powinien być wpisany - autoryzacja z allegro jest prawidłowa i przeprowadzona ponownie Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 44 Napisano 23 Października 2023 Udostępnij Napisano 23 Października 2023 w Pobranie zamówień w Sello NX + Sello 1 W dniu 21.10.2023 o 13:51, Marek Wardawa napisał: W wersji 47 nie pobierają się nowe transakcje, pokazuje się błąd pt. brak nr. NIP. Nie bardzo wiem, gdzie; powinien być wpisany - autoryzacja z allegro jest prawidłowa i przeprowadzona ponownie Czy działa Pan na bazie nexo, czy tylko Sello NX? jeżeli na Nexo to prosimy o podesłanie poniższego screenu z wymagalnością NIPu: Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 873 Napisano 23 Października 2023 Udostępnij Napisano 23 Października 2023 w Pobranie zamówień w Sello NX + Sello 1 W dniu 20.10.2023 o 15:03, Karol Czajka napisał: jeżeli przez Sello NX pobiorę najnowsze zamówienia z Allegro, to czy te zamówienia pobiorą się również w Sello1? Tak. Sello NX i Sello1 to dwa niezależne od siebie zupełnie programy. Przy testach zalecamy obecnie przenieść tylko jedno konto (jeśli posiadacie kilka na Allegro). W starym Sello to konto dezaktywować, aby nie były już pobierane a w SNX dodać je jako jedyne. W SNX pojawi się zapewne funkcja pobierania zamówień tylko z określonego statusu (np. tylko NOWYCH w Allegro), ale póki co jeszcze takiej funkcji nie ma. Cytuj Link to postu
Marek Wardawa 2 Napisano 23 Października 2023 Udostępnij Napisano 23 Października 2023 w Pobranie zamówień w Sello NX + Sello 1 26 minut temu, Daniel Salamucha napisał: Czy działa Pan na bazie nexo, czy tylko Sello NX? jeżeli na Nexo to prosimy o podesłanie poniższego screenu z wymagalnością NIPu: działam na bazie nexo Cytuj Link to postu
Karol Czajka 3 Napisano 23 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2023 w Pobranie zamówień w Sello NX + Sello 1 11 minut temu, Bartosz Rosa napisał: Tak. Sello NX i Sello1 to dwa niezależne od siebie zupełnie programy. Przy testach zalecamy obecnie przenieść tylko jedno konto (jeśli posiadacie kilka na Allegro). W starym Sello to konto dezaktywować, aby nie były już pobierane a w SNX dodać je jako jedyne. W SNX pojawi się zapewne funkcja pobierania zamówień tylko z określonego statusu (np. tylko NOWYCH w Allegro), ale póki co jeszcze takiej funkcji nie ma. Coś jednak jest nie tak. Sello NX pobiera mi zamówienia z sierpnia, które już dawno są zrealizowane przez Sello 1 i mają status wysłane Cytuj Link to postu
Karol Czajka 3 Napisano 23 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2023 w Pobranie zamówień w Sello NX + Sello 1 Da się jakoś ustawić, by Sello NX pobierał zamówienia tylko i wyłącznie od określonej daty? Coś takiego było do ustawienia w Sello 1 Cytuj Link to postu
Adam Uliński 12 Napisano 23 Października 2023 Udostępnij Napisano 23 Października 2023 w Pobranie zamówień w Sello NX + Sello 1 5 godzin temu, Karol Czajka napisał: Da się jakoś ustawić, by Sello NX pobierał zamówienia tylko i wyłącznie od określonej daty? Coś takiego było do ustawienia w Sello 1 Wiem, że możesz wybrać spośród paru opcji: dzisiaj, ostatnie 3 dni, osatatni tydzień oraz całość: Cytuj Link to postu
Adam Uliński 12 Napisano 23 Października 2023 Udostępnij Napisano 23 Października 2023 w Pobranie zamówień w Sello NX + Sello 1 7 godzin temu, Daniel Salamucha napisał: Czy działa Pan na bazie nexo, czy tylko Sello NX? jeżeli na Nexo to prosimy o podesłanie poniższego screenu z wymagalnością NIPu: U mnie również problem z pobieraniem zamówień. Z tego co wyrywkowo sprawdziłem to dotyczy zamówień: stricte od osób indywidualnych (imię i nazwisko), osób indywidualnych z zagranicy (imię i nazwisko), firm (podany NIP poprawny), zakup na konto firmowe ale zakup prywatny - paragon (nazwa firmy podana razem z imieniem i nazwiskiem, ale bez NIP w szczegółach aukcji), zakup na konto firmowe ale zakup prywatny - paragon, z zagranicy (nazwa firmy podana razem z imieniem i nazwiskiem, ale bez NIP w szczegółach aukcji). Czyli praktycznie wszystkie możliwe konfiguracje sprzedaży. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 873 Napisano 24 Października 2023 Udostępnij Napisano 24 Października 2023 w Pobranie zamówień w Sello NX + Sello 1 16 godzin temu, Karol Czajka napisał: Da się jakoś ustawić, by Sello NX pobierał zamówienia tylko i wyłącznie od określonej daty? Coś takiego było do ustawienia w Sello 1 Niestety nie, ale pracujemy już na dodaniem tej funkcji. Pojawi się w najbliższym hotfixie. 17 godzin temu, Karol Czajka napisał: Sello NX pobiera mi zamówienia z sierpnia, które już dawno są zrealizowane przez Sello 1 i mają status wysłane Sello NX nie bierze pod uwagę statusów zamówienia w serwisie. Taka funkcja być może się pojawi, ale prędzej dodamy datę odcięcia starszych zamówień, tak jak to było w Sello 1. 10 godzin temu, Adam Uliński napisał: U mnie również problem z pobieraniem zamówień. Prawdopodobnie w nexo jest włączona opcja wymagalności NIPu. Ma to uzasadnienie przy dodawaniu klientów ręcznie, ale przy pobieraniu ich z Allegro niekoniecznie. Sugeruję na tę chwilę wyłączyć tę funkcję. Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 44 Napisano 24 Października 2023 Udostępnij Napisano 24 Października 2023 w Pobranie zamówień w Sello NX + Sello 1 20 godzin temu, Marek Wardawa napisał: działam na bazie nexo jw. odpowiedź od Bartka, prosimy o informacje, czy wyłączenie wymagalności NIP-u pomogło. Cytuj Link to postu
Adam Uliński 12 Napisano 24 Października 2023 Udostępnij Napisano 24 Października 2023 w Pobranie zamówień w Sello NX + Sello 1 Po wyłączeniu wymagalności NIP pomogło. Przynajmniej chwilowo. Ale czy to nie wygeneruje dodatkowych problemów: jak faktura na firmę bez NIP lub z błędny NIP (czy jest jakieś inne zabezpieczenie funkcjonalności generowania faktur?) PS. w Sello 1 nie było takich problemów. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 873 Napisano 25 Października 2023 Udostępnij Napisano 25 Października 2023 w Pobranie zamówień w Sello NX + Sello 1 Wiele obostrzeń w nexo było zrobionych pod Subiekta czy Gestora. W przypadku Sello NX część z nich trzeba poluzować, bo pasują one do typowej pracy tych programów i ręcznego wprowadzania dokumentów. Sello zaś robi to masowo i bez ingerencji użytkownika. Zgłoszone problemy i sugestie będziemy analizować i z czasem myślę, że Sello NX i kartoteki nexo bardziej będą do siebie pasować. W Sello1 też nie od razu takie opcje, obejścia i rozwiązania były dostępne, pojawiły się, gdy zaszła potrzeba. Cytuj Link to postu
Infobot nexo 133 Napisano 6 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 w Pobranie zamówień w Sello NX + Sello 1 Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 47.0.1. Fragment listy zmian: "W parametrach konta integracji handlu internetowego dodano możliwość określenia daty odcięcia, od której zapisywane będą zamówienia wysyłkowe."; Cytuj Link to postu
Kamila Świacka 0 Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia w Pobranie zamówień w Sello NX + Sello 1 (edytowane) A gdzie konkretnie jest możliwość ustawienia daty odcięcia? Edytowane 22 Stycznia przez Kamila Świacka Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 873 Napisano 23 Stycznia Udostępnij Napisano 23 Stycznia w Pobranie zamówień w Sello NX + Sello 1 W dniu 6.11.2023 o 13:58, Infobot nexo napisał: W parametrach konta integracji handlu internetowego Moduł Konta integracji, dwuklik na konto. Dla każdego konta można ustawić tę datę niezależnie. Cytuj Link to postu
Polecane posty