Przemysław Nowakowicz 18 Napisano 8 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2023 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie Hej, Dzisiaj z kolejnym problemem. ktoś się spotkał z czymś takim i może podpowiedzieć co jest nie tak?: Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 011 Napisano 8 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2023 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie Jak wygląda punkt odbioru w tym zamówieniu? Cytuj Link to postu
Przemysław Nowakowicz 18 Napisano 8 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2023 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie poniżej obraz: Cytuj Link to postu
Przemysław Nowakowicz 18 Napisano 8 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2023 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie hmm nie wiem o co chodzi, ale poszło utworzenie etykiety... Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 89 Napisano 8 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2023 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie Godzinę temu, Przemysław Nowakowicz napisał: hmm nie wiem o co chodzi, ale poszło utworzenie etykiety... Jak to w przypadku błędów zewnętrznych, tak jak powyżej... czasami trzeba spróbować później, czasami kilka razy 1 Cytuj Link to postu
Marcin Szczygielski 2 Napisano 5 Lutego 2024 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2024 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie Mam problemy z ustawieniami Dostawy Czechy. "Data Opis Kategoria Użytkownik 05-02-2024 15:04:54 Pobieranie etykiety paczki do zamówienia '536d6e10-c34e-11ee-adf8-e3e70557e2d9' z konta 'efinchpl' integracji 'WzA': Waluta nie jest wspierana przez metodę dostawy (items.value.amount) Dostawcy paczek Marcin Szczygielski " W załączniku grafiki. W tym konkretnym przypadku chodzi o Allegro International Odbiór w Punkcie Czechy ( jednak ogólnie z Packetą jest ten sam problem) Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 89 Napisano 6 Lutego 2024 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2024 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie 18 godzin temu, Marcin Szczygielski napisał: Mam problemy z ustawieniami Dostawy Czechy. "Data Opis Kategoria Użytkownik 05-02-2024 15:04:54 Pobieranie etykiety paczki do zamówienia '536d6e10-c34e-11ee-adf8-e3e70557e2d9' z konta 'efinchpl' integracji 'WzA': Waluta nie jest wspierana przez metodę dostawy (items.value.amount) Dostawcy paczek Marcin Szczygielski " W załączniku grafiki. W tym konkretnym przypadku chodzi o Allegro International Odbiór w Punkcie Czechy ( jednak ogólnie z Packetą jest ten sam problem) Dziękujemy za zgłoszenie, problem zostanie poprawiony w kolejnej wersji (49), czyli realnie w przyszłym tygodniu po wydaniu tejże wersji. Cytuj Link to postu
Marcin Szczygielski 2 Napisano 6 Lutego 2024 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2024 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie Bardzo dziękuje za odpowiedź. Wczoraj po 4 godzinach straciłem pomysły Cytuj Link to postu
Infobot nexo 172 Napisano 12 Lutego 2024 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2024 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 49.0.0. Fragment listy zmian: "Poprawiono problem z tworzeniem etykiet kurierskich dla wysyłek pobraniowych Packeta do Czech."; 1 Cytuj Link to postu
Marcin Szczygielski 2 Napisano 13 Lutego 2024 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2024 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie Problem nadal występuje "Data Opis Kategoria Użytkownik 13-02-2024 14:09:19 Pobieranie etykiety paczki do zamówienia '5a6b2e80-ca67-11ee-a517-239854ef94a7' z konta 'efinchpl' integracji 'WzA': Przesyłka nie została odnaleziona. Nie została stworzona lub upłynął czas, w którym jest możliwe sprawdzenie jej statusu. Dostawcy paczek Marcin Szczygielski " Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 011 Napisano 14 Lutego 2024 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2024 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie Czy problem dotyczy wysyłki do Czech? Cytuj Link to postu
Marcin Szczygielski 2 Napisano 14 Lutego 2024 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2024 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie Tak. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 011 Napisano 14 Lutego 2024 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2024 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie Proszę wejść jeszcze raz w konto integracji WzA dla tego konta Allegro efinchpl i ponownie się zalogować. Czy tutaj nie pojawiają się jakieś błędy? Cytuj Link to postu
Marcin Szczygielski 2 Napisano 14 Lutego 2024 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2024 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie Ok. Wrócę z wiadomością zwrotną. Cytuj Link to postu
Marcin Szczygielski 2 Napisano 15 Lutego 2024 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2024 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie Allegro International Odbiór w Punkcie Pobranie. "Data Opis Kategoria Użytkownik 15-02-2024 09:37:23 Pobieranie etykiety paczki do zamówienia '8a8d0230-cb3b-11ee-9670-032098323a91' z konta 'efinchpl' integracji 'WzA': Wartość ubezpieczenia musi być większa lub równa wartości kwoty pobrania. (items.value.amount) Dostawcy paczek Marcin Szczygielski " Nawet jak ustawimy ubezpieczenie 500 CZK dalej występuje błąd. 1 Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 011 Napisano 15 Lutego 2024 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2024 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie Sprawdzimy. Prośba o podesłanie zrzutu ekranu z konfiguracji tej dostawy. Cytuj Link to postu
Marcin Szczygielski 2 Napisano 29 Lutego 2024 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2024 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie Cześć Panowie, Wracam z kolejnym problemem tym razem DHL Czechy pobranie - waluta nie jest wspierana. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 011 Napisano 1 Marca 2024 Udostępnij Napisano 1 Marca 2024 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie To wynika z pewnego błędu, który był w API Allegro i który został niedawno poprawiony. Wymaga to również poprawek po stronie naszego kodu, które są już zaplanowane do realizacji w najbliższym czasie. Niektóre dostawy w WzA Allegro mają różne waluty jeśli chodzi o wartość przesyłki i ubezpieczenie. Obecnie program nie potrafi tego obsłużyć. Cytuj Link to postu
Marcin Szczygielski 2 Napisano 1 Marca 2024 Udostępnij Napisano 1 Marca 2024 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie Ok. Dzięki za odpowiedź i czekamy do następnej aktualizacji Cytuj Link to postu
Marcin Szczygielski 2 Napisano 4 Marca 2024 Udostępnij Napisano 4 Marca 2024 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie (edytowane) Powracam znowu Ja Czy Allegro International Automaty Paczkowe ( dokładnie WE|DO) działają poprawnie ? Nie mogę ich skonfigurować. Wybrana metoda dostawy nie wspiera automatu paczkowego - lub coś podobnego wyskakuje. I czy Kurier DPD Słowacja - działa ? Do wybrania są aż 3 ( testowałem to żaden nie działa, a do powiązania jest jeszcze więcej Edytowane 4 Marca 2024 przez Marcin Szczygielski Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 011 Napisano 4 Marca 2024 Udostępnij Napisano 4 Marca 2024 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie To są błędy zwracane z API Allegro - możliwe, że sposób dostawy jest niepoprawnie skonfigurowany (np nadanie w automacie?) Sello tutaj w zasadzie nie ingeruje w to co jest wpisane w konfiguracji i przekazuje wszystko do Allegro. Jakie dokładnie błędy się pojawiają, bo to jest istotne. Cytuj Link to postu
Marcin Szczygielski 2 Napisano 5 Marca 2024 Udostępnij Napisano 5 Marca 2024 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 011 Napisano 5 Marca 2024 Udostępnij Napisano 5 Marca 2024 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie Jest to problem, na który natknęliśmy się niedawno i obsługa tego przypadku wymaga przejście na nowe zasoby w API WzA, które aktualnie robimy do wersji (51 - czerwiec). Przy starszych, obecnie używanych zasobach API WzA, niektórzy kurierzy mają ustawiane domyślne wartości ubezpieczenia, po przekroczeniu których w wartości pobrania pojawia się ten właśnie błąd. W chwili obecnej najlepiej taką przesyłkę nadać z poziomu Allegro. 1 Cytuj Link to postu
Patryk Wozniak 2 Napisano 20 Marca 2024 Udostępnij Napisano 20 Marca 2024 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie (edytowane) W dniu 8.11.2023 o 12:24, Przemysław Nowakowicz napisał: Hej, Dzisiaj z kolejnym problemem. ktoś się spotkał z czymś takim i może podpowiedzieć co jest nie tak?: Dziś miałem ten problem i udało mi się go rozwiązać. Problem generują nawiasy w punkcie dostępu w tym przypadku: (Hilby.CZ) po usunięciu nawiasu etykieta się generuje. Co ciekawe na wygenerowanej etykiecie te nawiasy się znajdują. Jeżeli jest konieczność mogę zrobić przykład ze screenami błędu i po usunięciu błędu. Edytowane 20 Marca 2024 przez Patryk Wozniak 1 Cytuj Link to postu
Patryk Wozniak 2 Napisano 26 Marca 2024 Udostępnij Napisano 26 Marca 2024 w problem z utworzeniem etykiety wysyłka do Czech packeta pobranie W dniu 20.03.2024 o 11:27, Patryk Wozniak napisał: Dziś miałem ten problem i udało mi się go rozwiązać. Problem generują nawiasy w punkcie dostępu w tym przypadku: (Hilby.CZ) po usunięciu nawiasu etykieta się generuje. Co ciekawe na wygenerowanej etykiecie te nawiasy się znajdują. Jeżeli jest konieczność mogę zrobić przykład ze screenami błędu i po usunięciu błędu. Przesyłam screeny z błędem i po usunięciu oraz etykiety. punkt_odbioru.png - oryginalny punkt odbioru pobrany z allegro blad.png - błąd który zwraca sello podczas generowania etykiety punkt_odbioru_poprawiony.png - punk odbioru po usunięciu nawiasów, które powodują błąd etykieta.png - wygenerowana etykieta przez sello, na której znajdują się nawiasy, które usunąłem żeby pozbyć się błędu Ciekawe jest że sello informuje iż Serwis Allegro zwrócił błąd, kiedy przy generowaniu przez allegro żadnego błędu nie ma. Podobnie jest przy generowaniu z InPost też sello twierdzi że Serwis InPost zwrócił błąd, kiedy przez InPost Manager paczek żadnego błędu nie ma (np. jak ktoś nie wpisze numeru domu przy zamawianiu do paczkomatu, który w ogóle nie jest wymagany przy automatach paczkomat. Ja wtedy wpisuje numer domu 0 i się generuje.) 1 Cytuj Link to postu
Polecane posty