Marek K 16 Napisano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? (edytowane) Czy "wezwanie do zapłaty I, II, i III" ze scenariusza windykacyjnego zostanie automatycznie wysłane (e-mail) do dłużnika? Subiekt nexo PRO Edytowane 6 Grudnia 2023 przez Marek Kurasz Link to postu
Arkadiusz Cieśla 201 Napisano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? Dzień dobry, w takim przypadku zostanie wykonane to "półautomatycznie". W programie przed wykonaniem etapu scenariusza wyświetli się stosowne potwierdzenie. Po jego akceptacji wiadomość zostanie wysłana do dłużnika (zakładając, że w programie ma Pan wybrane domyślne ustawienia poczty nexo). Link to postu
Marek K 16 Napisano 7 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? (edytowane) "Półautomatycznie" (automatycznie z potwierdzeniem) to rozumiem, i pomijam ten fakt (mogę zmienić na automatycznie, tak też planuję zrobić). Chodzi mi o to czy etap 2, 3 i 4 wysyła e-mail? Czy tylko tworzy dokument WD? Z jakich szablonów wiadomości będzie korzystał każdy z etapów? Gdzie mogę zmienić szablony? Edytowane 7 Grudnia 2023 przez Marek K Link to postu
Arkadiusz Cieśla 201 Napisano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? (edytowane) Przepraszam, za niedopatrzenie. Tworzy tylko dokument WD. Natomist jeśli chciałby Pan go wysyłać takie dokumenty automatycznie (jako załącznik), to w takim przypadku może Pan wykorzystać moduł Automatyzacja. Edytowane 7 Grudnia 2023 przez Arkadiusz Cieśla Link to postu
Marek K 16 Napisano 7 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? (edytowane) Czy mogę zrobić różne automaty (z różnymi szablonami wiadomość) dla każdego z etapów (2, 3 i 4)? Edytowane 7 Grudnia 2023 przez Marek K Link to postu
Arkadiusz Cieśla 201 Napisano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? Teoretycznie tak, natomiast każde z takich wezwań do zapłaty musiałby Pan wyróżniać np. flagą, aby system wiedział, jak powiązać automat z konkretnym wezwaniem (II,III,IV). Może w tym przypadku warto generować jednego dnia dwie wiadomości? Jedna wysyłana przez scenariusz windykacyjny (treść z wykorzystaniem autotekstów), a druga wysyłana przez automat (załącznik). Link to postu
Marek K 16 Napisano 7 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? Znalazłem potencjalne rozwiązanie: Czy zadziała tak jak chciałem? Link to postu
Arkadiusz Cieśla 201 Napisano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? Tak, to rozróżnienie powinno wystarczyć. Link to postu
Marek K 16 Napisano 8 Lutego 2024 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2024 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? (edytowane) Etap I jest wysyłana wiadomość e-mail. Zauważyłem, że WD zostały utworzone wg kolejnych etapów scenariusza, jednak nie zostały wysłane e-mail'em: Mam coś źle ustawione? Edytowane 8 Lutego 2024 przez Marek K Link to postu
Marek K 16 Napisano 8 Lutego 2024 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2024 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? Dodatkowo teraz zauważyłem że pojawia się taki błąd: Faktura nie jest otwarta w żadnej karcie. Co może blokować? Link to postu
Arkadiusz Cieśla 201 Napisano 14 Lutego 2024 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2024 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? (edytowane) Dzień dobry, dziękujemy za zgłoszenie. W dniu 8.02.2024 o 07:21, Marek K napisał: Etap I jest wysyłana wiadomość e-mail. Zauważyłem, że WD zostały utworzone wg kolejnych etapów scenariusza, jednak nie zostały wysłane e-mail'em: Problem pojawia się, jeżeli przy starcie programu będą jakieś oczekujące do wykonania automaty, które wykorzystują Rozszerzone warunki Automatyzacji (Laboratorium). Jest to błąd związany z brakiem włączonej usługi MSDTC. Postaramy się poprawić tę kwestię, w kolejnych wersjach programu. Doraźnie powinno pomóc wyłączenie włączenie usługi MSDTC. Edytowane 14 Lutego 2024 przez Arkadiusz Cieśla Link to postu
Marek K 16 Napisano 14 Lutego 2024 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2024 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? OK, czekam na poprawę. Jednak nie mam włączonej tej usługi: Dzisiaj jeszcze błąd mi się nie pojawił. Być może w poprzednich dniach była włączona. Link to postu
Marek K 16 Napisano 14 Lutego 2024 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2024 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? (edytowane) Zrobiłem klika automatów w celu przetestowania (poniżej screeny). Wnioskuję, że jest problem z warunkiem "poziom" - wykonany został tylko jeden automat (który nie miał warunku "poziom"): Screeny automatów testowych: Edytowane 14 Lutego 2024 przez Marek K Link to postu
Arkadiusz Cieśla 201 Napisano 14 Lutego 2024 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2024 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? Warunek poziom jest pochodną uruchomionej funkcji w Laboratorium – Rozszerzone warunki Automatyzacji. Rozumiem, że generuje Pan problem po wyłączeniu usługi MSDTC? Link to postu
Marek K 16 Napisano 14 Lutego 2024 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2024 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? MSDTC miałem wyłączone (tak jak na screenie) w poprzedniej wiadomości. Nie wyłączałem "ręcznie". Testowe automaty uruchomiły się dzisiaj ok. 9:00 (wcześniej sprawdzałem, że MSDTC było wyłączone). Link to postu
Arkadiusz Cieśla 201 Napisano 14 Lutego 2024 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2024 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? Przepraszam Panie Marku, wkradł się poranny chochlik. Problem nie powinien występować przy włączonym MSDTC. Proszę o potwierdzenie tej informacji. Link to postu
Marek K 16 Napisano 14 Lutego 2024 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2024 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? Włączę MSDTC (uruchomienie automatyczne) i zobaczę jutro jak będą jakieś WD generowane. 1 Link to postu
Marek K 16 Napisano 15 Lutego 2024 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2024 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? Pomimo włączonej usługi MSDTC został wykonany tylko jeden automat testowy (ten bez warunku "poziom"): Link to postu
Arkadiusz Cieśla 201 Napisano 15 Lutego 2024 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2024 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? Jeśli pomimo włączenia usługi MSDTC problem nadal występuje, to rozwiązanie tego problemu (od strony kodu programu) mamy zaplanowane na wersję 50 systemu InsERT nexo. Link to postu
Marek K 16 Napisano 15 Lutego 2024 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2024 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? Ok, czekam na aktualizację. Odezwę się po aktualizacji. Link to postu
Infobot nexo 171 Napisano 2 Kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2024 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 50.0.0. Fragment listy zmian: Poprawiono błąd, który w niektórych scenariuszach powodował problemy z wykonywaniem automatów bazujących na warunkach bazodanowych. Link to postu
Marek K 16 Napisano 3 Kwietnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2024 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? Po aktualizacji działa (chyba). Klienci z poniższych screenów mają wpisany tylko jeden adres e-mail: "podstawowy". W wysłanych jest wiadomość jednak w historii automatyzacji -> "Sukces: Nie" oraz informacja: "Brak adresu e-mail": Link to postu
Arkadiusz Cieśla 201 Napisano 8 Kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2024 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? Najprawdopodobniej komunikat dotyczy drugiej czynności w automacie z ustawionym adresem (miejscem użycia kontaktu) e-mail Dodatkowe faktury. Link to postu
Marek K 16 Napisano 8 Kwietnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2024 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? Domyślam się, że jest to związane z drugą czynnością (brakiem adresu "Dodatkowy faktury"). W moim przypadku, gdzie większość klientów ma tylko jeden adres e-mail będę miał praktycznie zawsze status "Sukces: Nie". Czy będziecie jakoś modyfikować tą możliwość, np. przez rozszerzenie czynności o warunki (przykład: wykonaj JEŻELI "Dodatkowy faktury" NIE JEST PUSTY)? Link to postu
Arkadiusz Cieśla 201 Napisano 8 Kwietnia 2024 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2024 w Scenariusz windykacyjny - Czy wezwanie do zapłaty wysyłane jest automatycznie (e-mail)? Teraz, Marek K napisał: W moim przypadku, gdzie większość klientów ma tylko jeden adres e-mail będę miał praktycznie zawsze status "Sukces: Nie". W tym przypadku, mimo wszystko automat dla pierwszej czynności (z adresem podstawowym) powinien być wykonany. Jeśli chodzi o formę komunikatu w takich sytuacjach, to poddamy to analizie. Link to postu
Polecane posty