Aureliusz Ługowski 1 Napisano 22 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2023 w Nie można usunąć produktu z oferty. Dzień dobry, przygotowałem aukcje do wystawienia w Sello 1.43.4 z towarami, które mam oczywiście na stanie w Subiekcie i po wysłaniu na aukcje otrzymałem komunikat do każdej oferty "Nie można usunąć produktu z oferty." Czy może ktoś pomóc w temacie? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 920 Napisano 4 Stycznia Udostępnij Napisano 4 Stycznia w Nie można usunąć produktu z oferty. Proszę podesłać zrzut ekranu przykładowej aukcji z Sello (zakładka podstawowe). Czy te aukcje były na pewno tworzone w wersji 1.43.4 czy może wcześniejszej? Cytuj Link to postu
Aureliusz Ługowski 1 Napisano 4 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia w Nie można usunąć produktu z oferty. Dziękuję za odpowiedz. Metodą prób i błędów doszedłem do tego, iż należy stworzyć/dodać katalog do produktu. Cytuj Link to postu
Damian Szmal 0 Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia w Nie można usunąć produktu z oferty. Witam Katalog do produktu?? W sello oczywiscie bo w allegro wiaodmix ze tego juz nie ma. Ale ma ten sam problem!? Cytuj Link to postu
Aureliusz Ługowski 1 Napisano 12 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia w Nie można usunąć produktu z oferty. Tak, dokładnie katalog w Sello do produktu. Cytuj Link to postu
Damian Szmal 0 Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia w Nie można usunąć produktu z oferty. kurcze, wydaje mi sie ze cjhyba tego nie robiłęm katalog w sello - musze poszperać, moze gdzies jest Cytuj Link to postu
Damian Szmal 0 Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia w Nie można usunąć produktu z oferty. To jako nowa aukcja wtedy ma byc? bo jako coby zmienic tylko jakis katalog to niestety nie widze takiej opcji, a moge edycje zrobic aukcji ale jak lub gdzie dodac? Cytuj Link to postu
Aureliusz Ługowski 1 Napisano 12 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia w Nie można usunąć produktu z oferty. Na zdjęciu pokazałem, przy tworzeniu nowej aukcji Cytuj Link to postu
Damian Szmal 0 Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia w Nie można usunąć produktu z oferty. Ale ja ja mialem a tak robie nowa to tak jak bym ja od nowa tworzył myslalem ze jest inna mozliwosc. tutaj zdjecia i opisy od nowa wprowadzam Cytuj Link to postu
Aureliusz Ługowski 1 Napisano 12 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia w Nie można usunąć produktu z oferty. Allegro wymaga połączenia produktu z katalogiem utworzonym wcześniej w allegro lub stworzenie nowego katalogu produktu. W moim przypadku jak nie ma powiązanego katalogu to był problem. Jak zacząłem tworzyć w sello katalog problem sie rozwiązał. Cytuj Link to postu
Damian Szmal 0 Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia w Nie można usunąć produktu z oferty. ok. dzieki. Zobacze zrobie 1 na próbe. Cytuj Link to postu
Damian Szmal 0 Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia w Nie można usunąć produktu z oferty. Cytuj Link to postu
Damian Szmal 0 Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia w Nie można usunąć produktu z oferty. a w takim przypadku co zrobic?? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 920 Napisano 15 Stycznia Udostępnij Napisano 15 Stycznia w Nie można usunąć produktu z oferty. Allegro twierdzi, że taki produkt już jest w katalogu. Rozpoznawany jest po różnych parametrach, EANie, numerze producenta itp. Proszę spróbować go wyszukać wpisując te dane lub po nazwie. Cytuj Link to postu
Damian Szmal 0 Napisano 15 Stycznia Udostępnij Napisano 15 Stycznia w Nie można usunąć produktu z oferty. Witam Jasen, że jest w katalogu, natomiast ja chce wystawić aukcje z opisami jaka mielismy a nie nowa. Gdyz wtedy to jest strata czasu. Dlatego jest produkt w pamieci sello i czy poprzez sello nie powinno to polaczyc z produktem jest taka opcja? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 920 Napisano 15 Stycznia Udostępnij Napisano 15 Stycznia w Nie można usunąć produktu z oferty. Sello ma zapisane oferty. Jeśli w tej ofercie był zapisany też identyfikator produktu to nie będzie problemu. Natomiast na zrzucie powyżej widać, że pole z produktem w ofercie jest puste, co oznacza, że nie było takiego połączenia więc należy je utworzyć. Łączenie produktów z ofertami to wymóg serwisu Allegro, a nie nasz. Cytuj Link to postu
AUTO CZĘŚCI 0 Napisano 16 Stycznia Udostępnij Napisano 16 Stycznia w Nie można usunąć produktu z oferty. (edytowane) Mam ten sam problem - wystawiam przez sello używane części samochodowe gdzie w połowie z nich nie ma numerów katalogowych, ale to udaje mi się ominąć wpisując jakieś cyfry w to pole, przy próbie tworzenia nowego produktu wyskakuje mi informacja jak na zdjęciu pomimo tego, że dołączone są w galerii 4 zdjęcia. Co zrobić żeby wystawić? Kod błędu: 422 Unprocessable Entity [MissingImageException]: Produkt powinien posiadać co najmniej jedno zdjęcie ścieżka: parameters Edytowane 16 Stycznia przez AUTO CZĘŚCI Cytuj Link to postu
Damian Szmal 0 Napisano 16 Stycznia Udostępnij Napisano 16 Stycznia w Nie można usunąć produktu z oferty. wlasnie to sa bledy które sie powtarzaja i na ta chwile jedynie jest wystawianie aukcji od nowa i laczenie z katalogiem, ale jest to ewidentnie strata czasu. Chyba ze jest jakies rozwiazanie które jest w sello?? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 920 Napisano 16 Stycznia Udostępnij Napisano 16 Stycznia w Nie można usunąć produktu z oferty. Podejrzana sprawa z tymi zdjęciami, że problem zaczął pojawiać się akurat teraz, przy zmianach w wystawianiu oferty. Generalnie jest na to rozwiązanie doraźne opisane poniżej, ale w związku z tym, że problem występuje już któryś raz, przygotujemy aktualizację, która pozwoli ten problem wyeliminować. To jednak trochę zajmie, więc doraźne rozwiązanie: Obejście problemu: Produkt powinien posiadać co najmniej jedno zdjęcie przy tworzeniu produktu w Allegro (Sello wersja 1.43.5 i wcześniejsze) Z tymi zdjęciami jest taki problem, że one zostały wysłane do Allegro jakiś czas temu i były nieużywane – wtedy Allegro takie zdjęcia usuwa. Natomiast Sello zapamiętało fakt, że takie zdjęcie było wysłane i posiada do niego zapisany adres, którym się posługuje przy wystawianiu oferty czy dodawaniu produktu, na co serwis Allegro odpowiada, że takiego zdjęcia nie zna. Sello potrafi to zdjęcie wysłać ponownie ale tylko w sytuacji gdy występuje próba wystawienia oferty a nie przy dodawaniu produktu. Dlatego ten kod SQL, który pojawił się na forum, aby można było spowodować, aby Sello zapomniało o tym adresie, wtedy wyśle to zdjęcie jakby było ono zupełnie nowe. Sam proces wykonania kodu nie jest skomplikowany, wystarczy uruchomić program serwisowy do Sello (Admin.exe). Warto przed rozpoczęciem zrobić archiwum bazy danych (kopię bezpieczeństwa) z poziomu Sello. W programie podłączyć się do serwera SQL (takie same dane jak przy uruchamianiu programu Sello) (np. nazwa_firmy\INSERTGT), u mnie jest to nazwa jednoczłonowa BARTEK-PC Następnie wybrać bazę danych na której pracuje Sello ( u mnie br_sello), tutaj również wg tego do jakiej bazy loguje się Sello przy uruchamianiu. Następnie po lewej stronie kliknąć w Zaawansowane >> Zapytanie SQL i wkleić w nowe okno polecenie zapisane poniżej: Podświetlony na niebiesko tekst należy zamienić na nazwę oferty przygotowanej (najlepiej skopiować z Sello, bo musi być identyczna). Ważne aby nazwa była wklejona pomiędzy znaki ' ' I nacisnąć Wykonaj. Spowoduje to wyczyszczenie informacji o wysłanym zdjęciu i przy próbie utworzenia produktu, Sello wyśle to zdjęcie ponownie do Allegro. Komunikat dotyczący zdjęcia nie powinien się już pojawić dla tej oferty. Poniżej treść polecenia SQL, które należy wkleić w programie serwisowym: update im__image set im_AllegroLocation = '' where im_Id in (select ap_PictureId from au_Picture where ap_AuctionId in (select au_Id from au__Auction where au_Title like 'TUTAJ WPISAĆ TYTUŁ AUKCJI' and au_State in (0,1) ) ) Cytuj Link to postu
AUTO CZĘŚCI 0 Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia w Nie można usunąć produktu z oferty. Witam. Nie pojawiła się jeszcze żadna aktualizacja? Aktualnie mam przygotowane ok. 100 różnych aukcji, dużo czasu by zeszło jeśli miałbym dla każdej osobno wysyłać takie zapytanie. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 920 Napisano 23 Stycznia Udostępnij Napisano 23 Stycznia w Nie można usunąć produktu z oferty. Jeszcze nie. Informacje o niej pojawią się na stronie startowej w Sello i w pasku na dole po prawej stronie. Cytuj Link to postu
AUTO CZĘŚCI 0 Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia w Nie można usunąć produktu z oferty. Wykonałem to zapytanie do bazy danych i teraz po próbie wysłania aukcji do allegro jest taki błąd: Cytat Wysyłanie oferty "XXX" z konta xxx na Allegro.pl: Nie można usunąć produktu z oferty. Kod błędu: 422 Unprocessable Entity [RemoveProductException]: Nie można usunąć produktu z oferty. ścieżka: productSet[0].product Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 920 Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia w Nie można usunąć produktu z oferty. Cytuj Link to postu
AUTO CZĘŚCI 0 Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego w Nie można usunąć produktu z oferty. Czy przy aktualizacji 08.02.24 planujecie coś poprawić odnośnie tych błędów? Cytuj Link to postu
Damian Szmal 0 Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego w Nie można usunąć produktu z oferty. Witam Gdzie podczas ponownym wystawianiu aukcji mozna zlikwidowac wyrownienie. Gdyz od jakiego czasu jest to nie mozliwe z oziomu sello a z allegro mozna tylko jak sie aukcje juz wznowi i zaplaci. Nawet powielenie nic nie daje. Cytuj Link to postu
Polecane posty