Marcin Kacprzak 3 Napisano 16 Stycznia Udostępnij Napisano 16 Stycznia w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! Data Opis Kategoria Użytkownik 16-01-2024 17:50:11 Zapisywanie zamówienia wysyłkowego 'c293dcd0-b48e-11ee-896b-cb253fa9f7e3' z konta 'fazi_market' integracji 'allegro': Trwa wstępna weryfikacja portfela. Spróbuj ponownie za chwilę. Sprzedaż internetowa Administrator Administrator 16-01-2024 17:47:27 Zapisywanie zamówienia wysyłkowego '15d3aec0-b403-11ee-afcc-9b9dab9ab1b6' z konta 'fazi_market' integracji 'allegro': Trwa wstępna weryfikacja portfela. Spróbuj ponownie za chwilę. Sprzedaż internetowa Administrator Administrator 16-01-2024 17:47:27 Zapisywanie zamówienia wysyłkowego '2a5f8d60-b407-11ee-9785-e1318688de4d' z konta 'fazi_market' integracji 'allegro': Trwa wstępna weryfikacja portfela. Spróbuj ponownie za chwilę. Sprzedaż internetowa Administrator Administrator 16-01-2024 17:47:27 Zapisywanie zamówienia wysyłkowego 'c40cd490-b407-11ee-896b-cb253fa9f7e3' z konta 'fazi_market' integracji 'allegro': Trwa wstępna weryfikacja portfela. Spróbuj ponownie za chwilę. Sprzedaż internetowa Administrator Administrator 16-01-2024 17:47:27 Zapisywanie zamówienia wysyłkowego 'dcac4701-b408-11ee-bd9b-454937a681d9' z konta 'fazi_market' integracji 'allegro': Trwa wstępna weryfikacja portfela. Spróbuj ponownie za chwilę. Sprzedaż internetowa Administrator Administrator 16-01-2024 17:47:27 Zapisywanie zamówienia wysyłkowego '7dd2e576-b40a-11ee-aec8-b5646d1484ba' z konta 'fazi_market' integracji 'allegro': Trwa wstępna weryfikacja portfela. Spróbuj ponownie za chwilę. Sprzedaż internetowa Administrator Administrator Cytuj Link to postu
Marcin Kacprzak 3 Napisano 17 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! Tyle pracy włozyłem zeby to nie doproacowane sello zadziało u klienta . A tu prosze ten sam problem jaki mialem w becie i który nie udało sie rozwiazać ! 12 stanowisk do tego subiekt nexo pro i firma stoi bo nie zacztuje od 15.00 zadnch zamówień z serwisu . Prubowałem juz wszystkiego . zaktulaizowane do najnowszej wersji . logowałem sie ponownie do allegro . odłaczyłem konto insert itd . i nic cały czas ten sam błąd . Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 873 Napisano 17 Stycznia Udostępnij Napisano 17 Stycznia w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! Problem jaki tutaj wystąpił dotyczy infrastruktury Portfela InsERT i wygaśniętej licencji. Dlaczego tak się stało to aktualnie analizuje odpowiedni zespół. Niestety tutaj żadne sztuczki od strony Sello nie pomogą, bo to bardziej kwestia licencyjna była (już zostało poprawione). W becie ten problem również wystąpił i wtedy licencje zostały wtedy punktowo poprawione, bo znalazły się w nich niepoprawne dane. Dlaczego teraz do tego doszło, to właśnie ustalam, aby do takich sytuacji nie dochodziło. Przepraszamy za zaistniałą sytuację. Cytuj Link to postu
Marcin Kacprzak 3 Napisano 17 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! Udało sie naprowić błąd w licencji klienta na koncie insert . Zamówienia spłyneły normlanie . Kacprzak 1 Cytuj Link to postu
Filip Marcińczak 0 Napisano 19 Stycznia Udostępnij Napisano 19 Stycznia w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! Witam, mam dokładnie ten sam problem, w jaki sposób go rozwiązać? "Trwa wstępna weryfikacja portfela. Spróbuj ponownie za chwilę" Cytuj Link to postu
Łukasz Górzyński 0 Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! U mnie to samo, zamówienia przestały się pobierać. "Trwa wstępna weryfikacja portfela. Spróbuj ponownie za chwilę" Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 44 Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! @Filip Marcińczak, @Łukasz Górzyński Proszę o podanie Państwa NIP-ów wiadomości prywatnej, zgłosimy problem do działu, który odpowiada za konta, bo tu może leżeć problem. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 873 Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! Cytuj Link to postu
Łukasz Górzyński 0 Napisano 1 Lutego Udostępnij Napisano 1 Lutego w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! (edytowane) Jednak nie pobiera zamówień, "Brak kraju o kodzie AF" Edytowane 1 Lutego przez Łukasz Górzyński Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 873 Napisano 1 Lutego Udostępnij Napisano 1 Lutego w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! Wygląda na to, że jakiś klient z AF Afganistanu (?). W słowniku krajów brakuje takiego kraju wpisanego i trzeba go dodać, wraz z kodem AF. Cytuj Link to postu
Łukasz Górzyński 0 Napisano 1 Lutego Udostępnij Napisano 1 Lutego w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! No właśnie nie, stały Klient z Warszawy, poprzednie zamówienie 21.01. bez problemów Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 873 Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! Może wpisując adres omyłkowo wybrał złe (pierwsze z listy) państwo . Proszę się upewnić po stronie Allegro, że jego dane są poprawne. Możliwe też, że jego dane w samym Allegro takie właśnie są, a na zamówieniu jest Polska. Pomimo tego, dane te przylatują z Allegro i Sello je przetwarza, próbując wyszukać w słowniku państw coś o symbolu AF. Cytuj Link to postu
Filip Marcińczak 0 Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! A co z ciągłym weryfikowaniem portfela? Ja nadal czekam na pomoc w tym temacie… Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 44 Napisano 6 Lutego Udostępnij Napisano 6 Lutego w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! W dniu 2.02.2024 o 07:59, Filip Marcińczak napisał: A co z ciągłym weryfikowaniem portfela? Ja nadal czekam na pomoc w tym temacie… Problem został namierzony i rozwiązany (błąd poza SelloNX), nie powinien już występować. W razie kolejnych problemów proszę o informacje. Cytuj Link to postu
Filip Marcińczak 0 Napisano 6 Lutego Udostępnij Napisano 6 Lutego w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! Już działa. Dzięki za pomoc. Cytuj Link to postu
Łukasz Górzyński 0 Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! W dniu 2.02.2024 o 06:52, Bartosz Rosa napisał: Może wpisując adres omyłkowo wybrał złe (pierwsze z listy) państwo . Proszę się upewnić po stronie Allegro, że jego dane są poprawne. Możliwe też, że jego dane w samym Allegro takie właśnie są, a na zamówieniu jest Polska. Pomimo tego, dane te przylatują z Allegro i Sello je przetwarza, próbując wyszukać w słowniku państw coś o symbolu AF. Ponownie jest taka sytuacja "brak kraju w słowniku o kodzie AF" to jest 7 zamówienie od tego Klienta i problem pojawia się tylko przy dostawie UPS, Klient z Warszawy. Poczta, Inpost jest ok. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 873 Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! Ciągle ten sam klient? Prosiłbym o podesłanie logu z pobierania (z prawokliku) tego zamówienia. A najlepiej tego oraz jednego działającego (z PP albo InPostem) tego klineta. Sello NX - logowanie Allegro.zip Spoiler Instrukcja włączenia logowania w Sello NX Proszę za pomocą odpowiedniego pliku reg z załącznika uruchomić logowanie komunikacji (trzeba rozpakować plik, uruchomić plik reg oraz potwierdzić dodanie informacji do rejestru Windows). Zrestartować Sello NX i spróbować wykonać czynność powodującą problem. W folderze c:\Users\<użytkownik windows>\AppData\Local\Insert\Logs\Sello\ stworzony zostanie plik Sello-[data].json. Proszę podesłać go na sello@insert.com.pl z linkiem do wątku z forum lub jako odpowiedź do maila. Po wszystkim proszę wyłączyć logowanie odpowiednim plikiem Cytuj Link to postu
Łukasz Górzyński 0 Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! Data Opis Kategoria Użytkownik 19-02-2024 06:53:44 Zapisywanie zamówienia wysyłkowego '7e392a80-cea7-11ee-b8af-1f3970b7e5d0' z konta xxx integracji 'allegro': Brak kraju w słowniku o kodzie AF Sprzedaż internetowa Łukasz Górzyński Sprawdziłem pozostałe formy wysyłki również nie pobierało zamówienia, pomyliłem się, zamówienia były z mniejszą ilością pozycji, ale teraz jest dosyć długie i zwróciło moją uwagę. Zadzwoniłem do Klienta nigdzie nie ma Afganistanu w ustawieniach adresowych, jest Polakiem i mieszka w Warszawie Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 873 Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! Program twierdzi inaczej . Proszę podesłać log o którym mowa (to nie jest to co w treści błędu, tylko osobny plik). Cytuj Link to postu
Łukasz Górzyński 0 Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! nie da rady, robię według instrukcji, ale nie jestem w stanie znaleźć c:\Users\<użytkownik windows>\AppData\Local\Insert\Logs\Sello\ Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 873 Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! Którego folderu nie ma? AppData jest folderem ukrytym w Windows, najprościej wpisać \AppData w ścieżce eksploratora plików będąc w folderze użytkownika. Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 44 Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! (edytowane) 14 godzin temu, Łukasz Górzyński napisał: nie da rady, robię według instrukcji, ale nie jestem w stanie znaleźć c:\Users\<użytkownik windows>\AppData\Local\Insert\Logs\Sello\ Dokładnie jak wyżej Bartek napisał, a na przyszłość najlepiej sobie odkryć tutaj -> Edytowane 20 Lutego przez Daniel Salamucha Cytuj Link to postu
Łukasz Górzyński 0 Napisano 21 Lutego Udostępnij Napisano 21 Lutego w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! 17 godzin temu, Daniel Salamucha napisał: Dokładnie jak wyżej Bartek napisał, a na przyszłość najlepiej sobie odkryć tutaj -> Dziękuję, a jest jeszcze jakiś sposób, aby sello i subiekt nexo tak nie wykorzystywały tak mocno zasobów komputera? Te dwa programy wystarczą i dochodzi do sytuacji, że się zatrzymują, do tego nie wchodzi w grę otwarcie programu pocztowego, albo przeglądarki wtedy już kaplica. Są momenty, że działa to płynnie, ale to rzadkość. Czy może sprzęt zmienić? Dell Latitude 5520; 11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-1135G7 @ 2.40GHz 1.38 GHz. Specjalnie go kupowałem 2,5 roku temu pod Sello i problemy są od początku. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 873 Napisano 21 Lutego Udostępnij Napisano 21 Lutego w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! A ile pamięci ma ten komputer? Bo zazwyczaj to o nią toczy się walka i czy jest wyposażony w SSD czy HDD? Cytuj Link to postu
Łukasz Górzyński 0 Napisano 21 Lutego Udostępnij Napisano 21 Lutego w Nagle przestało pobierać zamowienia wysyłkowe . PILNE !! Ssd, 8 ram, dokladnie taki https://www.x-kom.pl/p/636926-notebook-laptop-156-dell-latitude-5520-i5-1135g7-8gb-256-win10p.html Cytuj Link to postu
Polecane posty