Bartosz Roszewski 3 Napisano 8 Stycznia Udostępnij Napisano 8 Stycznia Witam, Przy pobieraniu pojawia się taki błąd: JADAR-MODEL S.C.,DARIUSZ SZENFELD,JACEK GŁUŚNIEWSKI 1130109730: Kod kraju w numerze VATIN jest nieprawidłowy. Prawidłowy kod kraju to "PL": NIPUE Rozwiązaniem jest dopisanie do numeru NIP przy VATIN, symbolu PL w Rachmistrzu. Lecz dodawanie tego do kilkunastu podmiotów jest uciążliwe. Czy jest jakieś inne rozwiązanie? Link to postu
Aleksander Mynarek 40 Napisano 8 Stycznia Udostępnij Napisano 8 Stycznia Dzień dobry Przede wszystkim proszę o informację o jaką wymianę chodzi (EPP/online/JPK) i w jakim programie występuje ostrzeżenie (Rachmistrz GT/nexo). Link to postu
Bartosz Roszewski 3 Napisano 8 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia Chodzi o wymianę online między Rachmistrzem NEXO a Subiektem123. Link to postu
Bartosz Roszewski 3 Napisano 12 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia Czy coś wiadomo może? Jesteśmy w środku okresu, w którym zaciągamy najwięcej faktur. Link to postu
Aleksander Mynarek 40 Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia Przekazałem sprawę do analizy kolegom z Rachmistrza. Prawdopodobną przyczyną jest zmiana po ich stronie w najnowszej wersji - we wcześniejszych wersja VATIN nie był sprawdzany, a obecnie jest sprawdzany w takim zakresie, że musi być poprzedzony kodem kraju. Błędny VATIN w danych podmiotu powoduje blokadę. Jeśli się to potwierdzi postaramy się przygotować i przesłać w wiadomości prywatnej skrypt, który trzeba będzie uruchomić na bazie Rachmistrza, który poprawi problematyczne dane. Link to postu
Bartosz Roszewski 3 Napisano 12 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia Dziękuję. Czekam w takim razie na dalsze informacje. Link to postu
Dorota Cieślar 0 Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia U mnie również wystąpił taki problem. Czy może wiadomo już coś więcej jak go rozwiązać? Link to postu
Aleksander Mynarek 40 Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia 33 minuty temu, Dorota Cieślar napisał: U mnie również wystąpił taki problem. Czy może wiadomo już coś więcej jak go rozwiązać? Dzień dobry Mogę podesłać w wiadomości prywatnej skrypt SQL, który poprawia dane w Rachmistrzu. Link to postu
Dorota Cieślar 0 Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia 5 minut temu, Aleksander Mynarek napisał: Dzień dobry Mogę podesłać w wiadomości prywatnej skrypt SQL, który poprawia dane w Rachmistrzu. Bardzo proszę o przesłanie. Link to postu
Agnieszka Nawrocka 0 Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia 22 godziny temu, Dorota Cieślar napisał: U mnie również wystąpił taki problem. Czy może wiadomo już coś więcej jak go rozwiązać? Dzień Dobry, Również mam identyczny problem. Wystąpił przy klientach zwolnionych podmiotowo z VAT. Mogę prosić o pomoc w jego rozwiązaniu? Link to postu
Aleksander Mynarek 40 Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia Dzień dobry 4 minuty temu, Agnieszka Nawrocka napisał: Również mam identyczny problem. Wystąpił przy klientach zwolnionych podmiotowo z VAT. Mogę prosić o pomoc w jego rozwiązaniu? W wiadomości prywatnej przesłałem skrypt SQL poprawiający dane nexo. Link to postu
DOROTA THOLLOT 0 Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia Mam błąd przy imporcie sprzedaży z Sub123 do RewizorGT (w.1,65 HF1), plik wymiany z GT (epp): mianowicie przy każdej importowanej fakturze komunikat: Dekretacja zakończyła się niepowodzeniem: Wygenerowano dekret z nieprawidłowymi grupami Mam aktywny abonament, dokumenty tego Klienta zaczytuję od wielu miesięcy - problem pojawił się po raz pierwszy, a nie zmieniałam żadnych schematów księgowych Co może być przyczyną Link to postu
Kamil Goleń 45 Napisano 15 Stycznia Udostępnij Napisano 15 Stycznia 10 godzin temu, DOROTA THOLLOT napisał: Mam błąd przy imporcie sprzedaży z Sub123 do RewizorGT (w.1,65 HF1), plik wymiany z GT (epp): mianowicie przy każdej importowanej fakturze komunikat: Dekretacja zakończyła się niepowodzeniem: Wygenerowano dekret z nieprawidłowymi grupami Mam aktywny abonament, dokumenty tego Klienta zaczytuję od wielu miesięcy - problem pojawił się po raz pierwszy, a nie zmieniałam żadnych schematów księgowych Co może być przyczyną Dekret który się utworzył na podstawie schematu importu jest nieprawidłowy. Prawdopodobnie zmieniło się coś w samym dokumencie, a schemat jest tak ustawiony, że nie radzi sobie z tą sytuacją. Żeby zdiagnozować problem proszę spróbować przestawić bilansowanie dekretu na bilansowanie całości a nie grup i całości. Dodatkowo można też po kolei usuwać kolejne grupy dekretów w schemacie i w ten sposób zlokalizować problem. W ostateczności proszę wysłać do nas bazę danych i pliki wymiany EPP w celu analizy poprzez formularz kontaktowy. Tutaj artykuł e-Pomocy opisujący procedurę wysyłki bazy danych. Link to postu
Polecane posty