Rafał B. 13 Napisano 10 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2023 w współpraca z Subiektem Nexo i proces obsługi zamówień z kolektorem danych i XMAG Zainstalowałem i mam niestety sporo wątpliwości, czy juz warto przechodzić z Sello 1. Potrzebujemy ZK do kompletacji na magazynie i żeby tak jak to jest w Sello: tworzyły sie automatycznie, ustawiały rezerwację stanów i żeby na takich wydrukach była informacja o wybranym sposobie dostawy. Największy problem mam z tym, że w SelloNX trzeba ZK utworzyć ręcznie i na ZK domyślnie nie ustawia statusu na rezerwacji stanów. Nie wiem jak wyglada w takiej sytuacji kontrola i synchronizacja stanów z Allegro. Czy jeśłi wpada zamówienie, to rezerwuje stany, a jeśli utworzy się seryjnie ZK bez rezerwacji, to stany dostępne się rosną? Na ZK nie pobiera wybranej formy dostawy, choćby w uwagach, jak to było w Sello. Nie widzę możliwości automatycznego drukowania takich ZK, a więc trzeba zagladać w program i sprawdzać, czy nie wpadło jakieś zamówienie. Brakuje też przenoszenia flag do Nexo na ZK lub możliwości domyślnej flagi dla takich ZK (testujemy XMag i tam potrzebna jest określona flaga, żeby dokument trafił do kolektora danych w celu kompletacji) żródło ceny na tych ZK nie jest ustawione dobrze kategoria jest nie jest przydzielana brakuje skrótu lub prawokliku dla funkcji tworzenia ZK, a zamówienia, które wpadają nie mają ustawionego domyślnego rodzaju dokumantu początkowego. W samym interfejsie brakuje możliwości odfiltrowania zamówień z niedokończonym procesem płatności. Grupowaniem wg. kolumny można to oddzielić, ale wydaje mi sie, że to zbędna informacja, takie zamówienia. Czy są jakieś mozliwości konfiguracji, o których nie wiem, a które ułatwią nam pracę? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 955 Napisano 14 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2023 w współpraca z Subiektem Nexo i proces obsługi zamówień z kolektorem danych i XMAG W dniu 10.11.2023 o 21:48, Rafał B. napisał: Największy problem mam z tym, że w SelloNX trzeba ZK utworzyć ręcznie i na ZK domyślnie nie ustawia statusu na rezerwacji stanów. Funkcji tej nie zdążyliśmy zrealizować w wersji premierowej, ale będzie dostępna w najbliższej aktualizacji 48. W dniu 10.11.2023 o 21:48, Rafał B. napisał: Nie wiem jak wyglada w takiej sytuacji kontrola i synchronizacja stanów z Allegro. Czy jeśłi wpada zamówienie, to rezerwuje stany, a jeśli utworzy się seryjnie ZK bez rezerwacji, to stany dostępne się rosną? Aktualizacja stanów reaguje na zmianę stanu/dostepności towaru niezależnie od tego co je spowodowało. W wersji 47 ZK, które rezerwują stany, nie są tworzone automatycznie dla zamówień wysyłkowych. W dniu 10.11.2023 o 21:48, Rafał B. napisał: Na ZK nie pobiera wybranej formy dostawy, choćby w uwagach, jak to było w Sello. Tutaj w zasadzie problemy są dwa. Pierwszy, to że ZK ma swoje własne pole ze sposobem dostawy, które obecnie nie jest w żaden sposób spięte z dostawami w Sello. Wymaga to prac po stronie naszego zespołu i zespołu Subiekta aby wypracować jedno rozwiązanie. Drugi, to brak w SNX tagów Sello, które były w Sello1 i umożliwiały generowanie treści w uwagach dokumentów tworzonych w Subiekcie. Nowe tagi będą dodane w jednej z najbliższych aktualizacji. W dniu 10.11.2023 o 21:48, Rafał B. napisał: Brakuje też przenoszenia flag do Nexo na ZK lub możliwości domyślnej flagi dla takich ZK (testujemy XMag i tam potrzebna jest określona flaga, żeby dokument trafił do kolektora danych w celu kompletacji) Automatyczne nadawanie flag brzmi jak temat dla modułu Automatyzacji nexo. W dniu 10.11.2023 o 21:48, Rafał B. napisał: żródło ceny na tych ZK nie jest ustawione dobrze Proszę o dodatkowe informacje, zrzut ekranu itp. W dniu 10.11.2023 o 21:48, Rafał B. napisał: kategoria jest nie jest przydzielana Zapisujemy sugestię, ale to również powinno się dać zrealizować automatyzacją nexo. W dniu 10.11.2023 o 21:48, Rafał B. napisał: brakuje skrótu lub prawokliku dla funkcji tworzenia ZK, a zamówienia, które wpadają nie mają ustawionego domyślnego rodzaju dokumantu początkowego. Ustawienia domyślne będą w wersji najbliższej (48). 1 Cytuj Link to postu
Infobot nexo 171 Napisano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 w współpraca z Subiektem Nexo i proces obsługi zamówień z kolektorem danych i XMAG Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 48.0.0. Fragment listy zmian: "Dodano czynność tworzenia dokumentu początkowego w Subiekcie dla Sello NX."; "W parametrach zamówienia wysyłkowego dodano możliwość ustawienia domyślnych typów dokumentów Subiekta."; Cytuj Link to postu
Rafał B. 13 Napisano 6 Lutego 2024 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2024 w współpraca z Subiektem Nexo i proces obsługi zamówień z kolektorem danych i XMAG W dniu 14.11.2023 o 10:24, Bartosz Rosa napisał: Automatyczne nadawanie flag brzmi jak temat dla modułu Automatyzacji nexo. Testuje właśnie moduł Automatyzacji dla nadawania flag do ZK tworzonych przez Sello, ale niestety coś u mnie nie działa. Czy coś w tych ustawieniach jest źle? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 955 Napisano 9 Lutego 2024 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2024 w współpraca z Subiektem Nexo i proces obsługi zamówień z kolektorem danych i XMAG Wygląda ok. Co jest na zakładce HISTORIA? No i pytanie czy kategoria jest ustawiona i w jaki sposób, bo Sello samo tego nie robi. Dodatkowo, taki automat zadziała za każdym razem gdy ZK będzie zapisywany a nie tylko za pierwszym razem, więc jeśli flaga kompletacji zostanie zdjęta i ZK zostanie wyedytowany i zapisany to znów się ona pojawi. Nie mam pewności, czy realizacja takiego zamówienia też nie wyzwoli tego automatu. Cytuj Link to postu
Rafał B. 13 Napisano 9 Lutego 2024 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2024 w współpraca z Subiektem Nexo i proces obsługi zamówień z kolektorem danych i XMAG Nie wiem, jak to się stało, ale automatyzacja zaczęła działać, po 3 dniach od jej uruchomienia. Prawdopodobnie zrobionym po restarcie programu na wszystkich stanowiskach. Będę dalej testował. Kategoria jest przydzielana przez Sello1 i tego Sello nadal używamy, bo SelloNX nie spełnia jeszcze naszych oczekiwań. Niestety w Insert Nexo Pro zaczęły się teraz pojawiać powiadomienia o pobranych zamówieniach wysyłkowych, choć nie używamy SelloNX poza krótkim okresem próbnym, parę miesięcy temu. W Sello1 obsługa zamówień działa chyba bez zarzutów, z tego co się orientuję. Cytuj Link to postu
Polecane posty