Krzysztof Wychowałek 4 Napisano 2 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) Chciałem wysłać ludziom PITy za 2023 rok. Robię dokładnie to samo co w poprzednich latach, a napotykam jakiś dziwny problem. Przy próbie zbiorczego wysłania dokumentów program zgłasza błąd (od razu, moim zdaniem jeszcze w ogóle przed łączeniem się z serwerem). Ale gdy wysyłam maile pojedyczno, wszystko jest w porządku. Probówałem wysyłać "zbiorczo" tylko 2 albo 3 dokumenty na raz... i czasem to się udaje, ale czasem pojawia się ten sam błąd. Dodatkowym utrudnieniem jest to, że na liście (widok "deklaracje skarbowe") program odhacza "ptaszkiem" jako "wydrukowane" wszystkie deklaracje które były wysyłane emailem, nawet jeśli ta wysyłka się nie powiodła. Więc teraz trzeba ręcznie sprawdzać w kliencie pocztowym zawartość folderu wysłane żeby wiedzieć, które deklaracje faktycznie się wysłały... Link to postu
Krzysztof Wychowałek 4 Napisano 8 Stycznia 2024 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) Czy mogę prosić o jakiś komentarz, wskazówkę? Link to postu
Arkadiusz Cieśla 201 Napisano 9 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) Dzień dobry, na początek proszę powiedzieć, z jakiej wersji programu Pan korzysta? Link to postu
Krzysztof Wychowałek 4 Napisano 9 Stycznia 2024 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) 48.0.1 (6989) Link to postu
Arkadiusz Cieśla 201 Napisano 10 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) Czy wykonywał Pan konserwacje bazy danych? Link to postu
Krzysztof Wychowałek 4 Napisano 10 Stycznia 2024 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) Nie. Link to postu
Arkadiusz Cieśla 201 Napisano 11 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) Proszę ją wykonać i powtórzyć operacje w programie. Link to postu
Krzysztof Wychowałek 4 Napisano 16 Stycznia 2024 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) W dniu 11.01.2024 o 08:09, Arkadiusz Cieśla napisał: Proszę ją wykonać i powtórzyć operacje w programie. Nie pomogło. Link to postu
Dariusz Odrzywołek 1 Napisano 16 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) Mam dokładnie to samo, Gratyfikant NEXO Pro - po podniesieniu do najnowszej wersji (48.2.0) 7101 również ten sam błąd. Konserwacja bazy danych była robiona Wywala się w momencie zbiorczego zapisywania jako PDF deklaracji PIT-11 Link to postu
Dariusz Odrzywołek 1 Napisano 16 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) Wywala się powyżej próby zapisu 8 deklaracji Link to postu
Arkadiusz Cieśla 201 Napisano 17 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) Temat został przekazany do dalszej analizy. Proszę o cierpliwość. Link to postu
Arkadiusz Cieśla 201 Napisano 18 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) Proszę jeszcze spróbować usunąć folder z cachem podkładów wydruku %temp%/InsERT/RenderedSvgCache na problematycznym stanowisku i spróbować wykonać ponownie operacje. Dopytam jeszcze czy problem występuje na innych stanowiskach? Link to postu
Dariusz Odrzywołek 1 Napisano 18 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) Wywala się powyżej próby zapisu 8 deklaracji Link to postu
Dariusz Odrzywołek 1 Napisano 18 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) (edytowane) Witam Nie wiem czy na wszystkich stanowiskach, ale na 3 stanowiskach lokalnych + serwerze jest to samo Usunięcie katalogu RenderedSvgCache nie pomogło Czy macie też ten sam błąd u siebie ? Edytowane 18 Stycznia 2024 przez Dariusz Odrzywołek Link to postu
Arkadiusz Cieśla 201 Napisano 18 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) W taki razie proszę o wygenerowanie danych diagnostycznych z problematycznego stanowiska. Następnie proszę je przesłać poprzez formularz kontaktowy, używając numeru zgłoszenia INS-24916638. Link to postu
Dariusz Odrzywołek 1 Napisano 18 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) Dane diagnostyczne wygeneruje trochę później, obejściem problemu jest zaznaczenie oprócz zapisu do pdf zaznaczenie opcji wydruku (i wyjęcie kartek z drukarki jeżeli nie chcemy wersji papierowej) 1 Link to postu
Dariusz Odrzywołek 1 Napisano 18 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) dane diagnostyczne przesłane Link to postu
Arkadiusz Cieśla 201 Napisano 29 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) Niestety dane diagnostyczne nie wskazują bezpośredniej przyczyny problemu. Czy problem występuje po uruchomienia Gratyfikanta nexo jako Administrator systemu Windows? Link to postu
Izabela Dąbrowska 4 Napisano 29 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) jako administrator mozna zapisać pity ale nie wszystkie. np na 8 pitów zapisuje 3. działa natomiast jak ktoś napisał zapisanie do pliku + wydruk na drukarce - ja korzystam z drukarki, której nie mam w biurze. Link to postu
Arkadiusz Cieśla 201 Napisano 31 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) Zlokalizowaliśmy przyczynę problemu. Napisałem do Państwa w wiadomości prywatnej. Link to postu
Anonimowy Księgowy 0 Napisano 31 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) Dzień dobry, Piszę do Państwa z tym samym problemem - czy moglibyśmy prosić o jakieś wskazówki dotyczące jego rozwiązania? Pozdrawiam. Link to postu
Arkadiusz Cieśla 201 Napisano 31 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) 1 minutę temu, Administrator JWW napisał: Dzień dobry, Piszę do Państwa z tym samym problemem - czy moglibyśmy prosić o jakieś wskazówki dotyczące jego rozwiązania? Pozdrawiam. Wysłałem wiadomość prywatną. Link to postu
Anonimowy Księgowy 0 Napisano 31 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) 10 minut temu, Arkadiusz Cieśla napisał: Wysłałem wiadomość prywatną. Bardzo dziękuję za wiadomość Link to postu
Paweł Hałas 2 Napisano 31 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) Pojawia się u mnie ten sam problem. Mogą Państwo jakąś oficjalną poradę podać jak to rozwiązać? Link to postu
Arkadiusz Cieśla 201 Napisano 1 Lutego 2024 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2024 w Zbiorczy wydruk dokumentów (tak naprawdę zbiorcze wysyłanie emailem pitów) Oficjalne rozwiązanie problemu pojawi się wraz z wersją 49.0.0. Natomiast napisałem do Pana wiadomość prywatną. Link to postu
Polecane posty