ANDRZEJ SÓJKOWSKI 2 Napisano 3 Stycznia Udostępnij Napisano 3 Stycznia w Nie mogę wystawić dokumentu wstępnego w SELLO NX SELLO NX Podczas próby wystawienia zaplonowanego dokumentu wstępnego z zamówienia wysyłkowego wyskakuje informacja że opcja jest dostępna dla innych programów Nexo . Jak mogę wystawić zamówienie od klienta bezpośrednio z SELLO NX . Poprzednia wersja SELLO dawała taką możliwość Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 863 Napisano 4 Stycznia Udostępnij Napisano 4 Stycznia w Nie mogę wystawić dokumentu wstępnego w SELLO NX Proszę podesłać zrzut ekranu z tym błędem widocznym. Cytuj Link to postu
ANDRZEJ SÓJKOWSKI 2 Napisano 4 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia w Nie mogę wystawić dokumentu wstępnego w SELLO NX Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 44 Napisano 4 Stycznia Udostępnij Napisano 4 Stycznia w Nie mogę wystawić dokumentu wstępnego w SELLO NX Godzinę temu, ANDRZEJ SÓJKOWSKI napisał: Prosimy o screena z zakładki Konfiguracja ->Typy dokumentów -> Zamówienie od klienta Cytuj Link to postu
ANDRZEJ SÓJKOWSKI 2 Napisano 4 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia w Nie mogę wystawić dokumentu wstępnego w SELLO NX Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 44 Napisano 5 Stycznia Udostępnij Napisano 5 Stycznia w Nie mogę wystawić dokumentu wstępnego w SELLO NX 18 godzin temu, ANDRZEJ SÓJKOWSKI napisał: Dziękujemy, sprawdzimy ten przypadek, jeszcze pytanie czy posiada Pan Subiekta Pro czy zwykłego? Cytuj Link to postu
ANDRZEJ SÓJKOWSKI 2 Napisano 5 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia w Nie mogę wystawić dokumentu wstępnego w SELLO NX nexo pro + gestor pro Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 44 Napisano 5 Stycznia Udostępnij Napisano 5 Stycznia w Nie mogę wystawić dokumentu wstępnego w SELLO NX 31 minut temu, ANDRZEJ SÓJKOWSKI napisał: nexo pro + gestor pro Dziękuje, wrócimy w temacie. Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 44 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia w Nie mogę wystawić dokumentu wstępnego w SELLO NX (edytowane) W dniu 5.01.2024 o 10:39, ANDRZEJ SÓJKOWSKI napisał: nexo pro + gestor pro Czy problem nadal występuje?, jesteśmy po testach i nie powtórzyliśmy tego przypadku. Edytowane 9 Stycznia przez Daniel Salamucha Cytuj Link to postu
ANDRZEJ SÓJKOWSKI 2 Napisano 9 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia w Nie mogę wystawić dokumentu wstępnego w SELLO NX tak cały czas ten sam problem bez zmian Cytuj Link to postu
ANDRZEJ SÓJKOWSKI 2 Napisano 9 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia w Nie mogę wystawić dokumentu wstępnego w SELLO NX Może przeinstalowanie programu mogłoby coś pomóc , ale nie wiem jak mogę odinstalować I zainstalować ponownie same SELLO NX Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 44 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia w Nie mogę wystawić dokumentu wstępnego w SELLO NX 49 minut temu, ANDRZEJ SÓJKOWSKI napisał: Może przeinstalowanie programu mogłoby coś pomóc , ale nie wiem jak mogę odinstalować I zainstalować ponownie same SELLO NX Prosimy o przesłanie do weryfikacji bazy danych, używając tego formularza -> Formularz kontaktowy - Dla użytkowników - InsERT Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 44 Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia w Nie mogę wystawić dokumentu wstępnego w SELLO NX Mamy rozwiązanie na teraz: proszę używać SNX z dołączonym Subiektem Nexo w multiprogramie (Najpierw odpalenie SNX potem dołączenie Subiekta Nexo jako multiprogram) - wtedy powinno zadziałać wystawianie - przetestowaliśmy taki przypadek. Proszę o informacje czy udało się pomyślne zrealizować ten proces. Cytuj Link to postu
ANDRZEJ SÓJKOWSKI 2 Napisano 10 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia w Nie mogę wystawić dokumentu wstępnego w SELLO NX 16 minut temu, Daniel Salamucha napisał: Mamy rozwiązanie na teraz: proszę używać SNX z dołączonym Subiektem Nexo w multiprogramie (Najpierw odpalenie SNX potem dołączenie Subiekta Nexo jako multiprogram) - wtedy powinno zadziałać wystawianie - przetestowaliśmy taki przypadek. Proszę o informacje czy udało się pomyślne zrealizować ten proces. OK ZADZIAŁAŁO DZIĘKUJĘ 1 Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 44 Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia w Nie mogę wystawić dokumentu wstępnego w SELLO NX Bardzo mnie to cieszy! - do wersji 50tej postaramy się przygotować odpowiednią poprawkę, żeby ten błąd nie występował. Cytuj Link to postu
ANDRZEJ SÓJKOWSKI 2 Napisano 10 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia w Nie mogę wystawić dokumentu wstępnego w SELLO NX Teraz, Daniel Salamucha napisał: Bardzo mnie to cieszy! - do wersji 50tej postaramy się przygotować odpowiednią poprawkę, żeby ten błąd nie występował. Występuje jeszcze jeden problem który jest uciążliwy . Odkąd zainstalowałem SELLO NX bardzo spowolniła praca na SUBIEKCIE NEXO PRO . Problemy najbardziej widać podczas zatwierdzania dokumentów , wydrukach oraz przy wprowadzaniu faktur zakupu . Problem sprzętowy raczej odpada bo pracuję na HP Z4 WORKSTATION Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 863 Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia w Nie mogę wystawić dokumentu wstępnego w SELLO NX Jeśli Sello NX wykonuje jakieś synchronizacje w tym momencie to naturalnie obciąża bardziej system czy serwer SQL. Czy dzieje się tak również przy bezczynności Sello? Cytuj Link to postu
ANDRZEJ SÓJKOWSKI 2 Napisano 11 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia w Nie mogę wystawić dokumentu wstępnego w SELLO NX 3 minuty temu, Bartosz Rosa napisał: Jeśli Sello NX wykonuje jakieś synchronizacje w tym momencie to naturalnie obciąża bardziej system czy serwer SQL. Czy dzieje się tak również przy bezczynności Sello? Taka sytuacja jest również jak SELLO NX jest wyłączone i pracuję tylko na SUBIEKCIE . Zauważyłem że ta sytuacja zaczęła się po zmianie SELLO BETA na wersję aktualną Cytuj Link to postu
Infobot nexo 133 Napisano 2 Kwietnia Udostępnij Napisano 2 Kwietnia w Nie mogę wystawić dokumentu wstępnego w SELLO NX Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 50.0.0. Fragment listy zmian: Dodano możliwość wystawiania dokumentu w Subiekcie, w przypadku gdy Subiekt nie jest uruchomiony w multiprogramie. Cytuj Link to postu
Polecane posty