Łukasz S 0 Napisano 18 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2024 w Zmiana cennika - Sello NX Dzień dobry. Niezależnie od wgranej wersji (obecnie posiadam Sello NX w wersji 48.2.0 (7101) + Subiekt Nexo Pro) nie mam możliwości zmiany cennika sprzedaży do Allegro. Wg tej instrukcji powinienem mieć możliwość ustawienia cennika w ,,Konta integracji'': https://www.insert.com.pl/dla_uzytkownikow/e-pomoc_techniczna/11530,sello-nx-–-synchronizowanie-magazynow-i-cennikow-z-subiekta-gt-do-sello-nx.html?token=IjIwMjMvMDQvMTEsIDA2OjMzOjUwLS0-aW5nLCAi.x1-O_NWCA6QY5XSLGGqMpjPaJWM Niestety, po wciśnięciu przycisku POPRAW wyświetla mi się tylko coś takiego jak w załączniku. Jak to u Was wygląda? Czy ma ktoś może pomysł co mogę zrobić, aby zmienić cenniki? Przy zwykłym Sello cenniki ustawiam bez problemu. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 971 Napisano 18 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2024 w Zmiana cennika - Sello NX Ta instrukcja dotyczy integracji z Subiektem GT, gdzie można wybrać, które poziomy cen z Subiekta GT są synchronizowane do Sello NX (nexo) jako cenniki. W przypadku Subiekta nexo Sello działa na tej samej bazie i widzi wszystkie cenniki. Obecnie cenniki nie wpływają jeszcze na to w jakich cenach wystawiane są oferty w Allegro, bo żadne dane z kartoteki ani z cenników nie są jeszcze przenoszone na ofertę. Taka funkcja dopiero pojawi się w niedalekiej przyszłości. Wtedy też w ofercie i w koncie będzie można wybrać cennik jakim ma się posługiwać Sello wystawiając ofertę czy też pilnując cen. Cytuj Link to postu
Łukasz S 0 Napisano 18 Stycznia 2024 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2024 w Zmiana cennika - Sello NX Czyli dobrze rozumiem, że cenę każdego produktu muszę wpisać ,,z palca''? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 971 Napisano 18 Stycznia 2024 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2024 w Zmiana cennika - Sello NX Tak. Oferty w wersji aktualnej (48) można dodawać ale całkowicie ręcznie (lub przez powielenie innych istniejących). Możliwość przenoszenia wybranych danych towaru do oferty przy jego podłączaniu planujemy dodać w najbliższym czasie. Cytuj Link to postu
Łukasz S 0 Napisano 13 Czerwca 2024 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2024 w Zmiana cennika - Sello NX Dzień dobry. Zmieniło się coś z możliwością wyboru cennika? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 971 Napisano 13 Czerwca 2024 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2024 w Zmiana cennika - Sello NX Jeszcze nie. Gdy wdrożymy odpowiednią zmianę, w tym temacie nasz infobot opublikuje taką informację. Można dodatkowo obserwować ten temat po prawej na górze. Cytuj Link to postu
Łukasz S 0 Napisano 13 Czerwca 2024 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2024 w Zmiana cennika - Sello NX Jest jakiś przewidywany termin na wdrożenie tego? Kupiłem wersję NX, a przez w/w problem korzystam ze zwykłego Sello.... Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 971 Napisano 13 Czerwca 2024 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2024 w Zmiana cennika - Sello NX W tej chwili jeszcze terminu nie jestem w stanie podać. W wersji 51 za kilka dni będzie wczytywanie ceny z konkretnego cennika przy wystawianiu oferty. Dalszy rozwój pojawi się częściowo w wersji 52 i dalej. Cytuj Link to postu
Infobot nexo 171 Napisano 17 Czerwca 2024 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2024 w Zmiana cennika - Sello NX Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 51.0.0. Fragment listy zmian: Wczytywanie danych towaru do ofertyW oknie oferty internetowej dodano możliwość zaimportowania wybranych pól towaru, pobranego z kartoteki. Cytuj Link to postu
Łukasz S 0 Napisano 15 Lipca 2024 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2024 w Zmiana cennika - Sello NX Proszę o info w jaki sposób mogę ustawić sobie konkretny cennik. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 971 Napisano 15 Lipca 2024 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2024 w Zmiana cennika - Sello NX Przy importowaniu towaru do oferty, wybierając cennik w oknie ustawień importu. 1 Cytuj Link to postu
Łukasz S 0 Napisano 15 Lipca 2024 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2024 w Zmiana cennika - Sello NX Można edytować to pole dla aukcji ,,ściągniętych'' z allegro? Cytuj Link to postu
Agnieszka Bodalska-Sznurowska 13 Napisano 16 Lipca 2024 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2024 w Zmiana cennika - Sello NX Okno otworzy się w przypadku, gdy spróbuje Pan podpiąć asortyment z kartoteki do oferty (okno pokazuje się dla ofert o statusie innym niż zakończone, mogą być dodane przez Sello lub ściągnięte z Allegro). Trzeba edytować ofertę i jeszcze raz podpiąć asortyment (nawet jeśli już był podpięty taki sam). Przy zaznaczonym imporcie ceny do oferty przepisze się cena z wybranego cennika (dla ofert aktywnych wygeneruje się zmiana oczekująca ceny). 1 Cytuj Link to postu
Łukasz S 0 Napisano 16 Lipca 2024 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2024 w Zmiana cennika - Sello NX Pogubiłem się... Mam produkty wystawione na allegro i te same produkty w systemie Nexo Pro. Po podłączeniu konta allegro zaimportowało mi te aukcje do NX. Dodam, że są ,,spięte'' symbolami. W jaki sposób mogę zmienić te cenniki. Proszę o ,,łopatologiczne'' wytłumaczenie... Cytuj Link to postu
Błażej Szolak 99 Napisano 16 Lipca 2024 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2024 w Zmiana cennika - Sello NX Musi Pan to "spięcie" usunąć i wykonać ponownie, aby wywołać okno importu. Po prostu proszę wyczyścić pole "Asortyment nexo". 2 Cytuj Link to postu
Łukasz S 0 Napisano 17 Lipca 2024 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2024 w Zmiana cennika - Sello NX (edytowane) Temat ogarnąłem. Dziękuję. Jeszcze jedno pytanie... Jeżeli wystawię produkt z podpiętym konkretnym cennikiem, a później tą cenę w cenniku zmienię, to czy produkt na Allegro/w NX zaktualizuje sobie cenę na tą nową? Edytowane 17 Lipca 2024 przez Łukasz S Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 74 Napisano 17 Lipca 2024 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2024 w Zmiana cennika - Sello NX 50 minut temu, Łukasz S napisał: Temat ogarnąłem. Dziękuję. Jeszcze jedno pytanie... Jeżeli wystawię produkt z podpiętym konkretnym cennikiem, a później tą cenę w cenniku zmienię, to czy produkt na Allegro/w NX zaktualizuje sobie cenę na tą nową? W wersji 51 należy ceny zmienić ręcznie, właśnie pracujemy nad automatem do wersji 52, który pomoże w tej sytuacji. 1 Cytuj Link to postu
Łukasz S 0 Napisano 17 Lipca 2024 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2024 w Zmiana cennika - Sello NX Kiedy +/- można spodziewać się wersji 52? Cytuj Link to postu
Urszula Buczek 371 Napisano 17 Lipca 2024 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2024 w Zmiana cennika - Sello NX Październik 2024 1 Cytuj Link to postu
Łukasz S 0 Napisano 7 Października 2024 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2024 w Zmiana cennika - Sello NX Wiadomo już kiedy wersja 52 się pojawi? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 971 Napisano 7 Października 2024 Udostępnij Napisano 7 Października 2024 w Zmiana cennika - Sello NX Informacja na górze w pasku . 1 Cytuj Link to postu
Infobot nexo 171 Napisano 22 Października 2024 Udostępnij Napisano 22 Października 2024 w Zmiana cennika - Sello NX Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 52.0.0.7783. Fragment listy zmian: W oknie oferty dodano możliwość ustawienia cennika dla asortymentu, z którego pobierana jest cena oferty internetowej. Cytuj Link to postu
Łukasz S 0 Napisano 24 Października 2024 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2024 w Zmiana cennika - Sello NX Dziękuję. W jaki sposób mogę ustawić aby cena wystawionego produktu zmieniała się wraz ze zmianą w cenniku? Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 74 Napisano 25 Października 2024 Udostępnij Napisano 25 Października 2024 w Zmiana cennika - Sello NX 16 godzin temu, Łukasz S napisał: Dziękuję. W jaki sposób mogę ustawić aby cena wystawionego produktu zmieniała się wraz ze zmianą w cenniku? Należy zmienić cennik w ofercie lub zbiorczo w ofertach i wysłać zmiany do serwisu. Cytuj Link to postu
centrumstali com 26 Napisano 25 Października 2024 Udostępnij Napisano 25 Października 2024 w Zmiana cennika - Sello NX (edytowane) 3 godziny temu, Daniel Salamucha napisał: Należy zmienić cennik w ofercie lub zbiorczo w ofertach i wysłać zmiany do serwisu. Chyba nie o to chodziło. Chodziło raczej o to, czy jeżeli zmieni się cena produktu w subiekcie, to NX automatycznie wychwyci zmianę w przypisanym cenniku i wyśle do Allegro? Zapewne trzeba utworzyć jakiś automat Edytowane 25 Października 2024 przez centrumstali com Cytuj Link to postu
Polecane posty