Aneta Kazanecka 8 Napisano 27 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2022 w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta Czy jeśli w kartotece pracownik ma dodany adres email, można wysłać do niego na maila PIPTa-11 zaszyfrowanego / zabezpieczonego hasłem? Link to postu
Radomił Ząbik 324 Napisano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta Nie sądzę, w oficjalnym poradniku nie ma o tym słowa, a jest to dosyć ważne. Link to postu
Jacek Filipkiewicz 409 Napisano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta Na dzisiaj nie ma takiej możliwości wprost z programu. Będziemy badać możliwości zaimplementowania takiego mechanizmu. Link to postu
Radomił Ząbik 324 Napisano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta Ja tylko podpowiem, z doświadczenia, że kadrowe najczęściej stosują ZIP z hasłem, które wynika z danych podatnika - niestety często jest to PESEL, co też za dobre w kwestii bezpieczeństwa nie jest, ale lepsze to niż, wysłanie PDF z danymi na wierzchu. Idealne rozwiązanie, ale dla tych co mają wykupione SMSy, to spakowanie z losowym hasłem, spakowany plik idzie na adres email, a hasło poprzez SMS, ale to pewnie nie każdy użytkownik będzie miał na tyle zaawansowane podejście do tego. Link to postu
Jacek Filipkiewicz 409 Napisano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta 2 minuty temu, Radomił Ząbik napisał: Ja tylko podpowiem, z doświadczenia, że kadrowe najczęściej stosują ZIP z hasłem Zastanawiam się, czy każdy pracownik (z każdej branży ) umie sobie poradzić z ZIPem... Link to postu
Radomił Ząbik 324 Napisano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta 1 minutę temu, Jacek Filipkiewicz napisał: Zastanawiam się, czy każdy pracownik (z każdej branży ) umie sobie poradzić z ZIPem... Od Windows 7, eksplorator plików, natywnie obsługuje ZIP, także ten z hasłem, co wydaje mi się, że w warunkach polskich, rozwiązuje wam 90% przypadków 1 Link to postu
Andrzej Kubik 1 203 Napisano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta Godzinę temu, Radomił Ząbik napisał: eksplorator plików, natywnie obsługuje ZIP, także ten z hasłem, co wydaje mi się, że w warunkach polskich, rozwiązuje wam 90% przypadków W warunkach polskich to kiedy mówię użytkownikowi przez telefon żeby wszedł na stronę internetową "anq.pl" w 90% przypadków kończy się tym że rozmówca wpisuje adres w wyszukiwarce i uważa że zrobił to o co go prosiłem. Tak że ten... 2 Link to postu
Leszek Pachnik 22 Napisano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta 90% firm ubezpieczeniowych wysyła e-polisy spakowane zipem i zabezpieczone Peselem Link to postu
Tomasz Piętka 1 Napisano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta 3 godziny temu, Jacek Filipkiewicz napisał: Zastanawiam się, czy każdy pracownik (z każdej branży ) umie sobie poradzić z ZIPem... Dlatego my często wysyłamy szyfrowane pdf'y. Link to postu
Radomił Ząbik 324 Napisano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta 10 minut temu, Tomasz Piętka napisał: szyfrowane pdf'y Działają prawidłowo w przeglądarkach? Obecnie już wiele ludzi nie korzysta z Adobe, od kiedy przeglądarki otwierają natywnie PDF. Link to postu
Tomasz Piętka 1 Napisano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta Tego nie wiem bo sam nie cierpię pdf w przeglądarce. Ale nikt mi nie zgłaszał problemów. Link to postu
Radomił Ząbik 324 Napisano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta No myślę, że tutaj powinni się wypowiedzieć głównie partnerzy, bo to oni współpracują z księgowymi/kadrowymi, które te deklaracje wysyłają. Może trzeba zrobić ankietę. Potrzeba jakiejkolwiek formy szyfrowania na pewno jest i tu myślę nawet Insert się zgadza, a funkcja na pewno będzie dobrze wyglądać marketingowo Dodam, że może warto by nie ograniczać się tylko do PIT - różne dane trzeba czasem zabezpieczyć przed wysłaniem email - może to być nawet eksportowana z GRID'a lista danych. Więc może to by trzeba zintegrować z samym oknem generowania wydruku? 1 Link to postu
Jarosław Janowski 3 Napisano 18 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2023 w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta Wysyłanie odcinka z wypłaty na mail pracownika jest fajną opcją, ale musiałoby być zabezpieczone hasłem - chociażby Peselem albo inna pozycją z kartoteki pracownika. Może Insert już przygotowuje taką możliwość, bo klienci pytają coraz częściej. I w Nexo i w GT. Link to postu
Jacek Filipkiewicz 409 Napisano 19 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta Tak. InsERT już przygotowuje taką możliwość - kiedy ostatecznie się pojawi jeszcze nie potrafię precyzyjnie określić. 2 Link to postu
Infobot nexo 133 Napisano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 46.0.0. Fragment listy zmian: "Umożliwiono zaszyfrowanie wydruków kadrowych wysyłanych mailem do pracownika."; Link to postu
Aneta Kazanecka 8 Napisano 25 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta czy obejmuje to deklaracje PIT-11 tylko, czy również dokumenty typu aneks do umowy, zaświadczenie o zatrudnieniu ? Link to postu
Łukasz Gniazdowski 47 Napisano 25 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta 2 godziny temu, Aneta Kazanecka napisał: czy obejmuje to deklaracje PIT-11 tylko, czy również dokumenty typu aneks do umowy, zaświadczenie o zatrudnieniu ? Tak, mechanizm szyfrowania jest też dostępny przy wydruku tego typu dokumentów. Link to postu
Aneta Kazanecka 8 Napisano 25 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta Rozumiem, że wymaga to konfiguracji wysyłki za pomocą Gratyfikanta ? Czy kopie wysłanych wiadomości będą się gdzieś zapisywać ? Link to postu
Łukasz Gniazdowski 47 Napisano 25 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta (edytowane) 15 godzin temu, Aneta Kazanecka napisał: Rozumiem, że wymaga to konfiguracji wysyłki za pomocą Gratyfikanta ? Czy kopie wysłanych wiadomości będą się gdzieś zapisywać ? Nie ma takiej konieczności. Można korzystać z zewnętrznego klienta poczty i mechanizm nadal będzie działać. Oczywiście korzystanie z klienta poczty wbudowanego w nexo ma swoje korzyści - przede wszystkim możliwość zbiorczej wysyłki maili. Zachęcam do zapoznania się z tematami e-pomocy: Domyślny klient poczty w nexo Szyfrowanie wydruków kadrowych Edytowane 26 Lipca 2023 przez Łukasz G. Link to postu
Aneta Kazanecka 8 Napisano 25 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta Link do Domyślnego klienta poczty w nexo nie działa Link to postu
Łukasz Gniazdowski 47 Napisano 26 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta 15 godzin temu, Aneta Kazanecka napisał: Link do Domyślnego klienta poczty w nexo nie działa Już poprawiony Link to postu
Łukasz Saładonis 7 Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta W dniu 25.07.2023 o 15:34, Łukasz Gniazdowski napisał: Nie ma takiej konieczności. Można korzystać z zewnętrznego klienta poczty i mechanizm nadal będzie działać. Oczywiście korzystanie z klienta poczty wbudowanego w nexo ma swoje korzyści - przede wszystkim możliwość zbiorczej wysyłki maili. Zachęcam do zapoznania się z tematami e-pomocy: Domyślny klient poczty w nexo Szyfrowanie wydruków kadrowych Dzień dobry. Panie Łukaszu czy istnieje możliwość dla biur rachunkowych zbiorczej konfiguracji kont pocztowych u klientów ?? Pozdrawiam Łukasz. Link to postu
Jacek Filipkiewicz 409 Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta Proszę to pytanie zadać na subforum Biura nexo Link to postu
Łukasz Saładonis 7 Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta Witam serdecznie. Czy istnieje możliwość wysyłki Pit-ów 11/wiadomości SMS nie do pracowników tylko do właścicieli firm?? Takie ułatwienie dla biur rachunkowych. Link to postu
Roman Budzisz 297 Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego w PIT-11 wysyłka do pracownika z Gratyfikanta 41 minut temu, Łukasz Saładonis napisał: Czy istnieje możliwość wysyłki Pit-ów 11/wiadomości SMS nie do pracowników tylko do właścicieli firm?? Takie ułatwienie dla biur rachunkowych. Dopytam jeszcze - chce Pan wysłać każdy PIT-11 osobno do każdego ze wspólników, czy wysłać PIT-11 osobno na adres Mojej Firmy ? Link to postu
Polecane posty