Rafał Felkel 1 Napisano 30 Października Udostępnij Napisano 30 Października w Jak wywołać pobranie produktu z Subiekt GT Sello NX nie pobiera produktów z SGT zaznaczyłem do sello oraz do sklepu internetowego, restart sello i Subiekta GT nic nie daje, produkt nie pojawia się w Asortymencie Sello NX Jakieś pomysły jak odświeżyć produkty w Sello NX ? Pozdrawiam Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 977 Napisano 30 Października Udostępnij Napisano 30 Października w Jak wywołać pobranie produktu z Subiekt GT Przy Subiekcie GT wystarczyło odznaczyć i ponownie zaznaczyć towar do serwisu aukcyjnego oraz zsynchronizować w Sello z Subiektem. Spróbuj, ale nie wiem czy przy NX to zadziała... Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 669 Napisano 31 Października Udostępnij Napisano 31 Października w Jak wywołać pobranie produktu z Subiekt GT Przede wszystkim muszą być zaznaczone towary w Subiekcie GT do synchronizacji z Sello. W Sello NX w module asortyment proszę wybrać funkcję Operacje => Pobierz asortyment z systemu sprzedaży. Jeśli towary się nie pobiorą, proszę sprawdzić czy są jakieś błędy w module Dzienik błędów. Cytuj Link to postu
Paweł Biernat 3 Napisano 7 Listopada Udostępnij Napisano 7 Listopada w Jak wywołać pobranie produktu z Subiekt GT Data Opis Kategoria Użytkownik 07-11-2023 15:10:57 Pobieranie z Subiekta GT ('DO_MAR') asortymentu 'GĄBKA POLERSKA m14 80mm BOLL pomarańczowa' ('BOLL 0030105', id: '9875'): Nie udało się zapisać zmian: Obiekt z podaną w polu wartością już istnieje.: Symbol System handlowo-magazynowy Pobrało mi zaledwie 20% asortymentu, na reszcie wyrzuca mi błędy. Proszę o poradę. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 669 Napisano 8 Listopada Udostępnij Napisano 8 Listopada w Jak wywołać pobranie produktu z Subiekt GT Skonsultuję i dam znać. To jedyny typ błędu jaki się pojawia przy synchronizacji? Cytuj Link to postu
Paweł Biernat 3 Napisano 8 Listopada Udostępnij Napisano 8 Listopada w Jak wywołać pobranie produktu z Subiekt GT Tak. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 669 Napisano 14 Listopada Udostępnij Napisano 14 Listopada w Jak wywołać pobranie produktu z Subiekt GT Jak wyglądają symbole w Subiekcie dla tych towarów, które się nie synchronizują. Czy widoczny tutaj BOOL 0030105 to jest cały symbol czy obcięty? Cytuj Link to postu
Paweł Biernat 3 Napisano 16 Listopada Udostępnij Napisano 16 Listopada w Jak wywołać pobranie produktu z Subiekt GT W dniu 14.11.2023 o 10:46, Bartosz Rosa napisał: Jak wyglądają symbole w Subiekcie dla tych towarów, które się nie synchronizują. Czy widoczny tutaj BOOL 0030105 to jest cały symbol czy obcięty? W logach z błędami z NX pokazuje cały symbol, nic nie obcina w porównaniu do kartoteki GT. Mogę wkleić gdzieś loga 800 błędów ale treść jest ciągle ta sama. Szukałem gdzieś jakiejś zależności czy długość nazwy, symobole typu przecinki kropki . Jak potrzeba więcej danych to proszę o info będę współpracować 1 Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 669 Napisano 17 Listopada Udostępnij Napisano 17 Listopada w Jak wywołać pobranie produktu z Subiekt GT A czy w kartotece towarów w SNX faktycznie widać te towary, co do których pojawia się informacja o tym, że towar o danym symbolu już istnieje? Cytuj Link to postu
Paweł Biernat 3 Napisano 17 Listopada Udostępnij Napisano 17 Listopada w Jak wywołać pobranie produktu z Subiekt GT 07-11-2023 15:10:57 Pobieranie z Subiekta GT ('DO_MAR') asortymentu 'GĄBKA POLERSKA m14 80mm BOLL pomarańczowa' ('BOLL 0030105', id: '9875'): Nie udało się zapisać zmian: Obiekt z podaną w polu wartością już istnieje.: Symbol System handlowo-magazynowy SNX w asortymencie nie ma produktu o id 9875 Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 669 Napisano 22 Listopada Udostępnij Napisano 22 Listopada w Jak wywołać pobranie produktu z Subiekt GT Proszę poszukać po symbolu. Id jest raczej techniczną bazodanową sprawą i wyszukiwarka prawdopodobnie nie wyszukuje po tym identyfikatorze. BOLL 0030105 jest odnajdywany? Ewentualnie po nazwie towaru: GĄBKA POLERSKA m14 80mm BOLL pomarańczowa Cytuj Link to postu
Paweł Biernat 3 Napisano 27 Listopada Udostępnij Napisano 27 Listopada w Jak wywołać pobranie produktu z Subiekt GT Przepraszam za odpowiedzi po kilku dniach. Nic nie widać, nawet pojedynczych słów z tego towaru. Nie wiem czy to ważne ale SNX krzyczy mi, że koniec wsparcia dla sql2014 ale to tutaj jeszcze trochę czasu mam by to zmienić. Cytuj Link to postu
HotKey . 239 Napisano 27 Listopada Udostępnij Napisano 27 Listopada w Jak wywołać pobranie produktu z Subiekt GT 8 godzin temu, Paweł Biernat napisał: SNX krzyczy mi, że koniec wsparcia dla sql2014 Luzik, mnie GT krzyczy na Windows 7 już kolejny rok i wszystko chodzi jak ta lala. Nawet OneDrive udało się spatchować i chodzi znów pod Windows 7. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 669 Napisano 28 Listopada Udostępnij Napisano 28 Listopada w Jak wywołać pobranie produktu z Subiekt GT W dniu 27.11.2023 o 09:59, Paweł Biernat napisał: Nie wiem czy to ważne ale SNX krzyczy mi, że koniec wsparcia dla sql2014 ale to tutaj jeszcze trochę czasu mam by to zmienić. Ostrzeżenie jest to związane z końcem wsparcia serwera SQL 2014 przez Microsoft - tym samym nexo (i SNX) nie będą tego serwera wspierać. Nie powinno to mieć wpływu na problem z importem towarów. @Paweł Biernat prosiłbym o podesłanie do nas bazy Sello NX oraz Subiekta (archiwum baz) - zweryfikujemy w czym problem. Proszę utworzyć zgłoszenie na stronie https://www.insert.com.pl/dla_uzytkownikow/formularz_kontaktowy.html z adnotacją, że o taką bazę prosiłem. 1 Cytuj Link to postu
Paweł Biernat 3 Napisano 28 Listopada Udostępnij Napisano 28 Listopada w Jak wywołać pobranie produktu z Subiekt GT Plik o rozszerzeniu .mdf z folderu C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL12.INSERTGT\MSSQL\DATA ? Czy kopia o którą pyta i zapisuje przy każdym zamknięciu programu. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 669 Napisano 30 Listopada Udostępnij Napisano 30 Listopada w Jak wywołać pobranie produktu z Subiekt GT Kopia, bo będzie mniejsza. Cytuj Link to postu
Paweł Biernat 3 Napisano Wtorek o 06:29 Udostępnij Napisano Wtorek o 06:29 w Jak wywołać pobranie produktu z Subiekt GT Gdyby ktoś miał podobną sytuację to informuję, że problem został namierzony i będzie poprawiony w wersji 48, około 12 grudnia. GT i SNX nie potrafił się dogadać co do wielkości liter przy jednostce miary. 1 1 Cytuj Link to postu
Polecane posty