MARCIN e-kupowanie.pl 1 063 Napisano 14 Maja 2015 Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 w VENDERO https://www.insert.com.pl/programy_dla_firm/sprzedaz/vendero/opis.html Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 971 Napisano 14 Maja 2015 Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 w VENDERO Tak, wiemy o tym . Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 063 Napisano 14 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 w VENDERO Tak, wiemy o tym . A w to nie wątpię "Oznajmiłem" dla wiedzy ogólnej. Będzie owo vendero miało coś wspólnego z sello? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 971 Napisano 14 Maja 2015 Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 w VENDERO Bardziej z Subiektem. Ale planujemy rozszerzenia programów tak, aby import zamówień z Vendero->Subiekt->Sello był bardziej zautomatyzowany. Cytuj Link to postu
Ks. Robak 314 Napisano 14 Maja 2015 Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 w VENDERO Hmm... Czy będzie to coś ala Pajączek ? Bo nie widzę żadnej wyjątkowości tego kreatora stron WWW. Czy może będzie to coś innego ? A przy okazji - nie dałoby się zabrać z tego Vendero edytora HTML do Sello ? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 971 Napisano 14 Maja 2015 Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 w VENDERO Nie, bo Vendero w głównej mierze to aplikacja webowa. I nie jest to kreator stron www, tylko łatwy do założenia i zintegrowany z Subiektem firmowy serwis www, witryna z ofertą oraz sklep internetowy . Do tego ma oczywiście kreator stron w postaci CMSa. Cytuj Link to postu
PanBanBan Marcin 185 Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 w VENDERO Naszło mnie kilka pytań Czy ktoś zna odpowiedzi 1. Czym będzie się różniło vendero od oscGT? Bo na pierwszy rzut oka wygląda na to jakby vendero było uproszczoną wersją oscGT czyli GUI i opłata w formie abonamentu zamiast jednorazowej. Niby pisze że: Dzięki vendero można stworzyć jeden z trzech typów serwisów: sklep internetowy - umożliwia wygodną sprzedaż towarów z Subiekta GT lub Subiekta nexo. Zamówienia ze sklepu trafiają bezpośrednio do Subiekta, a panel administracyjny zapewnia pełną kontrolę nad zawartością, wyglądem oraz funkcjonalnością serwisu; witryna z ofertą - strona prezentująca szczegółową ofertę produktów i usług (z podziałem na kategorie). Dane o towarach są importowane z Subiekta GT lub Subiekta nexo do witryny (m.in. nazwa, cena, zdjęcia towaru). Można tam zamieścić również informacje o firmie, aktualności i dane kontaktowe; firmowy serwis WWW - serwis, w którym można zamieszczać najważniejsze informacje o firmie, ogólny opis oferty (bez prezentowania produktów), aktualności, dane kontaktowe itp. ale na dobrą sprawę w osc też można to zrobić. 2. Ile wersji będzie trzeba czekać zanim vendero będzie w pełni kompatybilne z Sello i Subiektem bo zapewne jak w przypadku nexo - pierwsza wersja będzie nieźle zabugowana 3. Jak będzie świadczona pomoc do vendero - bo jak do vendero będzie telekonsultant, a do Sello tyle lat nie ma, to mogą się co niektórzy zdenerwować 4. Cena jest podana za sklep 1000 lub 3000 produktów, a jak ktoś ma więcej? 5. Czy vendero będzie umożliwiało pobranie danych z bazy Sello bo w Sello jest lepsze zarządzanie towarami niż w Subiekcie więc wszystko trzymam w Sello. W sumie nie powinno to być trudne do zrealizowania jeśli tylko użytkownik będzie miał możliwość własnych modyfikacji Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 063 Napisano 16 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 w VENDERO A naszło mnie pytanie czym będzie się różniło vendero od oscGT? Bo na pierwszy rzut oka wygląda na to jakby vendero było uproszczoną wersją oscGT czyli GUI i opłata w formie abonamentu zamiast jednorazowej. Niby pisze że: Dzięki vendero można stworzyć jeden z trzech typów serwisów: sklep internetowy - umożliwia wygodną sprzedaż towarów z Subiekta GT lub Subiekta nexo. Zamówienia ze sklepu trafiają bezpośrednio do Subiekta, a panel administracyjny zapewnia pełną kontrolę nad zawartością, wyglądem oraz funkcjonalnością serwisu; witryna z ofertą - strona prezentująca szczegółową ofertę produktów i usług (z podziałem na kategorie). Dane o towarach są importowane z Subiekta GT lub Subiekta nexo do witryny (m.in. nazwa, cena, zdjęcia towaru). Można tam zamieścić również informacje o firmie, aktualności i dane kontaktowe; firmowy serwis WWW - serwis, w którym można zamieszczać najważniejsze informacje o firmie, ogólny opis oferty (bez prezentowania produktów), aktualności, dane kontaktowe itp. ale na dobrą sprawę w osc też można to zrobić. Korzystałem z oscGT i nie było w nim jednego: oprogramowania sklepowego. Trzeba było korzystać z oscommerce. A Vendero (ja tak to zrozumiałem) będzie sklepem tworzonym na podstawie danych z Subiekta. I chyba będzie na domenie/hostingu "insertowym" (co będzie minusem i magnesem insertu trzymającym klientów) - bo nigdzie nie znalazłem info, że można będzie go podpiąć pod swój serwer/domene. Cytuj Link to postu
PanBanBan Marcin 185 Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 w VENDERO I chyba będzie na domenie/hostingu "insertowym" (co będzie minusem i magnesem insertu trzymającym klientów) - bo nigdzie nie znalazłem info, że można będzie go podpiąć pod swój serwer/domene. Co do domeny to nie wydaje mi się. To nie są te czasy gdy ktoś chce własny sklep internetowy/stronę umieszczać w czyjejś domenie np. mój_sklep.insert.pl. Nikt poważny w Insercie chyba nie myśli, że klienci zgodzą się na taką kryptoreklamę. Więc jeśli już coś to tylko własna domena z samodzielnie wybranym hostingiem. Insert niech sobie zarabia na abonamencie. PS Później dopisałem jeszcze kilka innych pytań Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 063 Napisano 16 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 w VENDERO I chyba będzie na domenie/hostingu "insertowym" (co będzie minusem i magnesem insertu trzymającym klientów) - bo nigdzie nie znalazłem info, że można będzie go podpiąć pod swój serwer/domene. Co do domeny to nie wydaje mi się. To nie są te czasy gdy ktoś chce własny sklep internetowy/stronę umieszczać w czyjejś domenie np. mój_sklep.insert.pl. Nikt poważny w Insercie chyba nie myśli, że klienci zgodzą się na taką kryptoreklamę. Więc jeśli już coś to tylko własna domena z samodzielnie wybranym hostingiem. Insert niech sobie zarabia na abonamencie. Cytat ze strony vendero pe el : "Nie musisz martwić się o domenę i serwer - vendero oferuje hosting oraz prosty i czytelny adres internetowy". Jestem tego samego zdania co Ty, już wyrosłem z posiadania sklepu na czyimś hostingu bez możliwości przeniesienia do siebie. Już nie mówiąc o domenie... Chyba, że jako dodatek do głównej sprzedaży, jeśli sklepy na vendero byłyby dobrze pozycjonowane przez insert... Na owej stronie jest opisana integracja z Subiektem, a nie sello... Cytuj Link to postu
PanBanBan Marcin 185 Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 w VENDERO Masz rację. Pisze też coś o domenie w pasaż24. Czyżby Insert chciał zrobić konkurencję Allegro Co do integracji z Subiektem to zdaję sobie sprawę ale tak myślałem, że może dałoby się podłączyć je do Sello, bo w sumie wystarczy zmienić tylko nazwę bazy danych i nazwy kilku tabel SQL. W Subiekcie nic nie mam bo tu się nie da zarządzać towarami do sprzedaży internetowej - moduł towarów z Subiekta nie dorasta do pięt temu z Sello A propos skąd nazwa vendero, czyżby od vendor=dostawca? Czyli mamy być dostawcami i pakowaczami paczek tym razem nie dla Allegro, a Insertu Cytuj Link to postu
Ks. Robak 314 Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 w VENDERO 2. Ile wersji będzie trzeba czekać zanim vendero będzie w pełni kompatybilne z Sello i Subiektem bo zapewne jak w przypadku nexo - pierwsza wersja będzie nieźle zabugowana To jest głupie pytanie. Przecież widziałeś na filmie, że The Bugger wchodził tylko do pokoju Sello, więc logiczne jest, że w innych pokojach są bugi. 3. Jak będzie świadczona pomoc do vendero - bo jak do vendero będzie telekonsultant, a do Sello tyle lat nie ma, to mogą się co niektórzy zdenerwować Telekonsultant jest do prostszych produktów. Czy wyobrażasz sobie, żeby ktokolwiek znał Twoją listę na pamięć i sypał rozwiązaniami przez komórkę ? Forum to najlepsze rozwiązanie 4. Cena jest podana za sklep 1000 lub 3000 produktów, a jak ktoś ma więcej? Nie można. 3000 produktów wystarczy każdemu. Bill Gates. 5. Czy vendero będzie umożliwiało pobranie danych z bazy Sello bo w Sello jest lepsze zarządzanie towarami niż w Subiekcie więc wszystko trzymam w Sello. W sumie nie powinno to być trudne do zrealizowania jeśli tylko użytkownik będzie miał możliwość własnych modyfikacji Ten kto korzysta z Sello nie potrzebuje Vendero, bo sobie sam założy sklep na własnym hostingu. Ta usługa jest raczej kierowana do ludzi którzy "kupują" sklep i ma być Poza tym pisze wyraźnie, że będzie kompatybilne z GT i nexo. A Sello nie jest w żadnej z tych grup Już pierwsze zdania opisu Vendero mówią wszystko "bez specjalistycznej wiedzy na temat tworzenia stron WWW. " Oznacza to, że dostęp do funkcjonalności sklepu będzie bardzo ograniczony, pewnie jakiekolwiek dostosowywanie do indywidualnych potrzeb użytkownika będzie niezwykle trudne lub niemożliwe. Zaraz pojawią się: Vendero Czerwony z 5 dodatkowymi szablonami Vendero Zielony z 10 dodatkowymi szablonami Vendero Niebieski z 15 szablonami i możliwością zmiany CSS :P Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 063 Napisano 16 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 w VENDERO Nie można. 3000 produktów wystarczy każdemu. Bill Gates. "Na indywidualne zamówienie istnieje możliwość zwiększenia liczby produktów w witrynie lub sklepie. " Vender(o). pl http://www.collinsdictionary.com/dictionary/english/vender?showCookiePolicy=true http://www.collinsdictionary.com/dictionary/english/vending-machine#vending-machine_1 Cytuj Link to postu
Ks. Robak 314 Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 w VENDERO Swoją drogą to przykre jak się widzi, że Insert wchodzi w produkty, których pełno na rynku, w dodatku to co planuje zaoferować ani trochę nie wyróżnia się z tłumu, zamiast dofinansować to, czego nie ma za dużo i jest szansa zostać niekwestionowanym liderem. Oczywiście mam na myśli Sello. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 971 Napisano 18 Maja 2015 Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 w VENDERO 1. Czym będzie się różniło vendero od oscGT? Osc to synchronizator pomiędzy GT a platformą OSCommerce. vendero, to napisana przez nas platforma witrynowo-sklepowa. Przy osc musisz posiadać osobny sklep, w vendero włączasz go sobie w Subiekcie - znajomość zagadnień typu serwer, host, domena, html nie jest Ci potrzebna do jego uruchomienia. Ile wersji będzie trzeba czekać zanim vendero będzie w pełni kompatybilne z Sello i Subiektem vendero jest poniekąd zintegrowane z Subiektem. Lepszą integrację z Sello planujemy, ale najpierw damy szansę ważniejszym zmianom w vendero . Jak będzie świadczona pomoc do vendero W tej chwili nie wiem, trzeba by zapytać venderowców . Cena jest podana za sklep 1000 lub 3000 produktów, a jak ktoś ma więcej? Przekażę te trudniejsze pytania do odpowiednich osób i dam znać . Czy vendero będzie umożliwiało pobranie danych z bazy Sello bo w Sello jest lepsze zarządzanie towarami niż w Subiekcie więc wszystko trzymam w Sello. Założenie jest takie, że vendero operuje na danych Subiekta. Możemy rozpatrzyć zwiększenie możliwości Sello do eksportowania danych towaru z Sello do Subiekta jeśli to faktycznie będzie konieczne. A propos skąd nazwa vendero, czyżby od vendor=dostawca? Taka została wyłoniona w konkursie na nazwę . To jest niemądre pytanie. Przecież widziałeś na filmie, że The Bugger wchodził tylko do pokoju Sello, więc logiczne jest, że w innych pokojach są bugi. The buggera wypożyczamy do testowania vendero, wiec jest cień szansy . Nie można. 3000 produktów wystarczy każdemu. Bill Gates. w dodatku to co planuje zaoferować ani trochę nie wyróżnia się z tłumu Wyróżnia się, tym, że jest skierowane przede wszystkim do firm, których jeszcze w Internecie nie ma. Nie każdy wie co to jest hosting, domena, gdzie to kupić, jak wdrożyć. Zapewne niektórzy nawet nie biorą pod uwagę w tej chwili możliwości zaistnienia w Internecie, a tutaj będą mieć out of box Cytuj Link to postu
lukaszk 1 Napisano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 w VENDERO I ja wtrące parę groszy po takim czasie ale nigdy nie jest za późno. Najważniejszą rzeczą która odróżnia vendero od innych sklepów (a przerabiałem kilka) jest to że jest podłączone do Subiekta - to każdy zapewne wie, ale widzę że nikt nie poruszył tematu cen tego towaru oraz jego obecności na stanie - a to jest najważniejszą zaletą Vendero i Subiekta. Jak się prowadzi sprzedaż kilku tysięcy produktów w sklepie stacjonarnym a np 1000 z nich jest w vendero wystawione to przynajmniej jak zmienisz cenę w sklepie stacjonarnym lub sprzedaż go, to w internecie z automatu się to odnotuje i nie musisz zawracać sobie tym głowy! Ja prowadzę sprzedaż jak powyżej a teraz doszedłem do tematu Sello - jestem zachwycony że to wszystko jest sprzężone z Subiektem! Cytuj Link to postu
Dariusz Pawlak 11 Napisano 5 Marca 2016 Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 w VENDERO czy ktoś mi moze pomoc w sprawie vendero a moianowicie przy probie ustawiania emeila mam komunikat Nie udało się połączyć z serwerem pocztowym. Sprawdź konfigurację i spróbuj ponownie. 535 5.7.0 Authentication error - 0402 a w logach błędów EASendMail.SmtpServerException: 535 5.7.0 Authentication error - 0402 at EASendMail.SmtpClient.3C(String 7n, String 7n) at EASendMail.SmtpClient.8Q(SmtpServer 7n, Boolean 7n) at EASendMail.SmtpClient.Connect(SmtpServer server) at EASendMail.SmtpClient.SendMail(SmtpServer server, SmtpMail mail) at Feniks.Web.Domain.Services.Email.EmailService.Send(BaseEmail email, String subject, String htmlBody, String textBody, EmailAccountConfiguration senderConfiguration) dane serwera sa poprawne w vendero nigdzie nie moge znalezc opcji uwierzytelniania ponadto nie mozna wogile wejsc w zakładkę zarządzanie emeilami Cytuj Link to postu
Dariusz Pawlak 11 Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 w VENDERO I CO NIKT NIE POMOŻE ? to może ktoś wię jak zitegrować vendero z ceneo jaki jest adres pliku xml, gdzie wpisać skrypt opineo oraz gdzie pisze się newstlery Cytuj Link to postu
Alwin Kolano 143 Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 w VENDERO Jeżeli masz problem z Vendero to dzwoń lub pisz http://vendero.pl/kontakt Pomoc techniczna: 71 78 - 76 - 123 E-mail: vendero@insert.com.pl Cytuj Link to postu
Dariusz Pawlak 11 Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 w VENDERO telefonu nkikt nie odbiera a na meile od 4 dni nikt nie odpowiedział Cytuj Link to postu
Ks. Robak 314 Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 w VENDERO Super support na ekskluzywny produkt. Jednak Sello bije pod każdym względem większość programów - supportu trudno wymyślić lepszego niż jest tutaj. Bartek jest prawie codziennie. Tym bardziej dziwi to niedoinwestowanie personalne Sello ze strony Insertu. Cytuj Link to postu
Dariusz Pawlak 11 Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 w VENDERO jak raz udało mi się dodzwonił byłem 12 w kolejce po 30 minutach odpuściłem - byłem 11 w kolejce.. Cytuj Link to postu
Ks. Robak 314 Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 w VENDERO Co do Vendero to tutaj chyba nie znajdziesz wiele pomocy, bo większość z nas używa Subiekta. Trochę mnie dziwi, że produkt na zamówienie nie ma przydzielonego opiekuna dla każdego kupującego. Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 063 Napisano 7 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 w VENDERO Co do Vendero to tutaj chyba nie znajdziesz wiele pomocy, bo większość z nas używa Subiekta. Dla jasności Vendero to sklep internetowy połączony z Subiektem. Zamówienia - jeśli ktoś ma Vendero - także trafiają do sello drogą: vendero > subiekt > sello. Ale support rzeczywiście porażka z tego co czytam... Cytuj Link to postu
Ks. Robak 314 Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 w VENDERO O kurde, pomyliłem z Navireo ;D Dzięki e-kupowanie ;D Cytuj Link to postu
Polecane posty