MARCIN e-kupowanie.pl 1 050 Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 w INPOST - API ShipX... Chodzą słuchy, że będą potrzebne nowe dane dostępowe do nowego API ShipX... Już od niedzieli... Cytuj Link to postu
Alwin Kolano 143 Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 w INPOST - API ShipX... (edytowane) nie wiem jak Wy ale ja po ostatnich podwyżkach wyłączyłem integrację paczkomatów w Sello. Za to udostępniłem kupującym Allegro Paczkomaty inpost ale jak dobrze pamiętam to Sello tego nie obsługuje ? Edytowane 26 Marca 2018 przez Alwin Kolano Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 924 Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 w INPOST - API ShipX... Tak. Do łączenia się z nowym API Paczkomatów będzie konieczne napisanie do swojego opiekuna handlowego i pozyskanie nowych danych dostępowych w postaci identyfikatora firmy oraz dosyć długiego ciągu losowych znaków (tokena). 2 godziny temu, Alwin Kolano napisał: Allegro Paczkomaty inpost ale jak dobrze pamiętam to Sello tego nie obsługuje ? Jeszcze nie. Ale jest spora szansa, że po migracji na nowe API ShipX dodamy taką funkcję (nie w 1.26). Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 050 Napisano 27 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 w INPOST - API ShipX... Dostałem z inpostu ciąg 327 znaków, czyli... TOKEN. Czekam na miejsce, gdzie go wpisać Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 050 Napisano 28 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 w INPOST - API ShipX... Podobno InPost zmienia datę przejścia na ShipX... Cytuj Link to postu
Kaczor . 66 Napisano 28 Marca 2018 Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 w INPOST - API ShipX... Jest info że zmienili (podobno pod wpływem ST, bo nie zdążyli z integracją) Cytuj Link to postu
Jakub *** 12 Napisano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 w INPOST - API ShipX... Bartku, kiedy można spodziewać się obsługi Inpostu przez nowe API i czy jest przewidziana integracja z Allegro MiniPaczką i Allegro Paczkomatami? Po ostatnich podwyżkach od Inpostu musimy przejść niestety na te formy przesyłek, a nie mamy puki co pomysłu jak to zintegrować. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 924 Napisano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 w INPOST - API ShipX... W 1.26 w tym tygodniu. Allegro Paczkomaty prawdopodobnie w następnej aktualizacji. Cytuj Link to postu
HotKey . 270 Napisano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 w INPOST - API ShipX... Dnia 3/26/2018 o 17:17, Bartosz Rosa napisał: Tak. Do łączenia się z nowym API Paczkomatów będzie konieczne napisanie do swojego opiekuna handlowego i pozyskanie nowych danych dostępowych w postaci identyfikatora firmy oraz dosyć długiego ciągu losowych znaków (tokena). Przeoczyłem poradę i teraz zasuwam z Paczkomatami na piechotę. TOKEN można też uzyskać pod adresem mailowym: integracja@inpost.pl Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 050 Napisano 25 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 w INPOST - API ShipX... Oby Ci szybko podesłali. Bo jak zapytałem mailowo inposta 28 marca (sprawę już wyjaśniłem sam, bo dostałem dwa tokeny, więc jakoś to dopasowałem) to dzisiaj poprosili o zrzut ekranu... Cytuj Link to postu
HotKey . 270 Napisano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 w INPOST - API ShipX... Nieżle Mi w kilka godzin odpisali całe szczęście. Cytuj Link to postu
HotKey . 270 Napisano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 w INPOST - API ShipX... Na etykietkach tych nowych z API SHIP-X nie ma już symbolu paki np 345345/2018 Czy to zamierzone ? Buuuu Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 050 Napisano 27 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 w INPOST - API ShipX... ST już wie, mam nadzieję, że w maju będzie. Też mi brakuje. Ja tam drukowałem nick klienta. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 924 Napisano 7 Maja 2018 Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 w INPOST - API ShipX... Będzie w 1.26.1. Tak wyszło, że nie weszło.. do tej wersji. Przepraszamy. Za to w nowej odsłonie będzie można korzystać z tagów Sello w tym polu. Cytuj Link to postu
4S_ MARKET 23 Napisano 7 Maja 2018 Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 w INPOST - API ShipX... Cytat Działaja wam paczkomaty ? takim błędem mi sypie Synchronizacja paczek z serwisem paczkomaty.pl.: Usługa dostarczania danych lub inna usługa zwróciły stan E_FAIL. (0x80004005) Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 924 Napisano 7 Maja 2018 Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 w INPOST - API ShipX... Czy jest to pierwsze uruchomienie paczkomatów na nowym API czy działało i przestało działać? Czy zostały ponownie skonfigurowane w dostawach? Cytuj Link to postu
4S_ MARKET 23 Napisano 7 Maja 2018 Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 w INPOST - API ShipX... Działało mi normalnie po nowemu odkąd sello wyszło 1.26 i dziś takie jaja Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 924 Napisano 7 Maja 2018 Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 w INPOST - API ShipX... Włącz logowanie komunikacji z Paczkomatami według instrukcji z poniższego wątku Spróbuj wywołać tworzenie paczek, a następnie pobranie statusów z paczkomatów i podeślij log na sello@insert.com.pl z linkiem do tego tematu. Cytuj Link to postu
4S_ MARKET 23 Napisano 7 Maja 2018 Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 w INPOST - API ShipX... Okazało się że umarł token , in post sam nie wie dlaczego , wygenerowali nowy i ruszyło . Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 924 Napisano 7 Maja 2018 Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 w INPOST - API ShipX... Cytuj Link to postu
Mariusz Kownacki 108 Napisano 10 Maja 2018 Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 w INPOST - API ShipX... Czy nowe API będzie też dotyczyć paczek kurierskich? Aktualnie używamy programu do integracji Inpost Sello i nie wiem czy będzie jakaś nowa forma integracji czy zostanie po staremu? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 1 924 Napisano 10 Maja 2018 Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 w INPOST - API ShipX... Mamy w planach dodanie i kuriera InPost, jak i wariantów Allegro Inpost Paczkomaty/Kurier. Ale jeszcze terminu nie jestem w stanie podać. Cytuj Link to postu
Dawid B. 5 Napisano 17 Maja 2018 Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 w INPOST - API ShipX... Z niecierpliwością czekam na dodanie integracji zwłaszcza na warianty Allegro Inpost Paczkomaty/Kurier W tej chwili koszta są ogromne paczkomaty poszły w górę średnio o 1zł Ale słyszałem, że i Allegro Inpost Paczkomaty mają pójść sporo w górę ale pewnie i tak będą tańsze niż nasze paczkomaty Cytuj Link to postu
HotKey . 270 Napisano 23 Maja 2018 Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 w INPOST - API ShipX... Czy po przejściu na API-SHPIX działa dalej funkcja ANULUJ PACZKI W SERWISIE KURIERA ? Wywołąłem ją następnie wysłałem zmiany do serwisu kuriera, niestety nic nadzwyczajnego nie widzę w managerze inpostu, cały czas paka wisi opłacona i gotowa do wysyłki. Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 050 Napisano 23 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 w INPOST - API ShipX... Chyba nie, bo do tej pory można było anulować paczkę przed jej opłaceniem, a teraz po synchronizacji od razu są jako opłacone. Raczej pisz tutaj: anulacje@inpost.pl i sprawdzaj potem, czy tego nr nie masz na fakturze. Cytuj Link to postu
Polecane posty