Skocz do zawartości

Nowy synchronizator Subiekta 2.0

Polecane posty

• 2 tygodnie później...
W dniu 17.06.2021 o 11:16, Bartosz Rosa napisał:

W przypadku nieoczekiwanego zamknięcia programu, tworzony jest zrzut pamięci, który w większości przypadków umożliwia odtworzenie u nas miejsca w którym wystąpił problem i jego poprawienie. Zrzut pamięci w postaci pliku o nazwie Sello_rok_miesiąc_dzień_godzina_minuta_sekunda.dmp zapisywany jest w folderze:

C:\Users\<Nazwa_konta>\AppData\Roaming\InsERT Sello\

Plik, lub pliki wskazujące na odpowiednią datę wystąpienia problemu należy przesłać do nas na adres sello@insert.com.pl wraz z krótkim opisem kiedy ten błąd występuje, numerem wersji Sello, ewentualnie linkiem do forum gdzie opisany jest problem.

Panie Bartoszu, w dniu dzisiejszym wysłałem pliki z podanej lokalizacji w celu zlokalizowania problemu. Od czerwca problem z samoczynnym zamykaniem się sello i pojawiającym zdarzeniem APPCRASH bardzo się nasilił i ciężko się pracuje. Bardzo proszę o pomoc w tym temacie.

• 2 tygodnie później...

Hej

Od wczoraj sello wali mi błędami podczas aktualizacji produktu.

Aktualizacja istniejącej oferty (v2.beta) "LISTWA ZAS.ARMAC MULTI M6 BLACK 1.5M 6 GNIAZD" z konta OazaCen na Allegro.pl: Dany parametr możesz podać tylko raz.

Kod błędu: 422 Unprocessable Entity

[ConstraintViolationException.NoDuplicateIds]: Dany parametr możesz podać tylko raz.
ścieżka: parameters
detale: ConstraintViolationException.NoDuplicateIds

lub

od błędu: 422 Unprocessable Entity

[ConstraintViolationException.ImproperlyAssignedDictionaryParameter]: Parametr słownikowy należy uzupełnić poprzez identyfikator wartości dla 248798.
ścieżka: parameters[3]
detale: ConstraintViolationException.ImproperlyAssignedDictionaryParameter
[ConstraintViolationException.NoDuplicateIds]: Dany parametr możesz podać tylko raz.
detale: ConstraintViolationException.NoDuplicateIds
[ConstraintViolationException.NoValueInDictionaryParameter]: Nie podano wartości dla parametru Producent (248798).
detale: ConstraintViolationException.NoValueInDictionaryParameter

Pomimo wpisanego producenta przez produktyzację.

żeby problem zniknął to muszę:

wejść w edycję z poziomu przeglądarki.

Zmienić cokolwiek w aukcji.

Pobrać parametry aukcji

wysłać zmiany przez sello po usunięciu błędu.

Nie powiem zaczynam się lekko irytować.

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 11 miesięcy temu...

Włączyłem dzisiaj nowy synchronizator, bo miałem pierwsze zakupy na allegro.cz i mam mały problem. Mam takie aukcje że produkt A wystawiam na 3 różne sposoby

produkt A na sztuki gdzie jedna sztuka w allegro to w subiekcie 1mb

potem produkt A że 1szt w allegro to 10mb do subiekta wskauje mi dalej 1m w cenie 10m

i tak samo produkt A że 1szt w allegro to 100m do subiekta wskakuje mi 1m w cenie 100m

da się to jakoś obejść? przy towarze mogę wybrać tylko jedną jednostkę, a jak poprawiam utworzone zamówienie ręcznie to przy tworzeniu dokumentu końcowego wskauje dalej to samo.... poradził sobie ktoś z takim problemem

Tak samo jak chce podmienić produkt na inny też mnie nie puszcza

Edytowane przez Paweł Benedik

W takim razie dla Sello są to 3 niezależne towary.

To trzeba by było w Subiekcie stworzyć komplety składające się z 10x1mb i 100x1mb i pobrać je do Sello jako osobne towary i powiązać z każdą aukcją odpowiednio. Wtedy Sello będzie wystawiać dokument na odpowiedni komplet, którego np 1 szt składa się z 10mb towaru.

Nie ma sposobu aby Sello inaczej było w stanie odróżnić, który to przypadek, ponieważ w towarze w Sello można wybrać tylko jedną jednostkę z Subiekta.

Czyli mam ciągle wchodzić  potem  w dany komplet i go produkować na bieżąco? Jakaś masakra. Nie ma jakieś możliwość ręcznej zmiany zamówienia jak do teraz to robiliśmy? że sobie ręcznie zmieniam? teraz jak próbuje zmienić zamówienie i klikam dokument końcowy to zamówienie wraca do pierwotnego stanu

Okienko wyskakuje tak jak poprzednio, wystarczy użyć funkcji Dokument końcowy a nie dokumenty końcowe. Samą zmianę, jeśli już, sugerowałbym wykonywać na wystawianym dokumencie.

17 godzin temu, Paweł Benedik napisał:

teraz jak próbuje zmienić zamówienie i klikam dokument końcowy to zamówienie wraca do pierwotnego stanu

Wynika to pewnie z faktu, że dokument realizuje ZK w Subiekcie, które nie zostało zmodyfikowane.

• 1 rok później...
W dniu 15.02.2025 o 17:17, Zdzisław Bal napisał:

bym się jedynie upewnić - w nowym synchronizatorze można dowolnie zmieniać TOWARY, ich kwoty oraz ilość w TRANSAKCJACH przed utworzeniem dokumentów końcowych? 

Można zmieniać tak jak Bartek napisał, należy mieć włączony parametr pokaż okno przy ręcznym tworzeniu i stworzyć dokument przez funkcję dokument końcowy, a nie dokumenty końcowe.

Godzinę temu, Daniel Salamucha napisał:

Można zmieniać tak jak Bartek napisał, należy mieć włączony parametr pokaż okno przy ręcznym tworzeniu i stworzyć dokument przez funkcję dokument końcowy, a nie dokumenty końcowe.

Zaraz, zaraz. Obecnie robimy to w ten sposób, że transakcje z "kompletami" (tzn. takie które są kompletem w ofercie Allegro - nie w Subiekcie) otwieramy dwuklikiem, następnie uzupełniamy o brakujące TOWAR-y i zmieniamy ceny, tak żeby zgadzało się z ceną końcową. Nie tworzymy od razu dokumentu końcowego. Powtarzamy to dla wszystkich TRANSAKCJI, które tego wymagają i dopiero wtedy zbiorczo dla wszystkich gotowych do przetworzenia tworzymy dokumenty kombinacja klawiszy ctrl+shift+s - czyli dokumenty końcowe. Czy taka procedura jest możliwa w nowym synchronizatorze, jeśli nie - nie włączę go, bo nie wyobrażam sobie (nie dość, że w Sello1 nie można tworzyć kompletów) dodatkowej roboty przez każdorazowe tworzenie pojedynczego dokumentu końcowego dla zmienionej "towarowo" TRANSAKCJI. Proszę o doprecyzowanie.

• 2 tygodnie później...
W dniu 9.06.2021 o 10:34, HotKey . napisał:

pomylone cenniki towarów z detalicznego na hurtowy

Problem cały czas istnieje.

W Subiekcie mam cennik ustawiony tak:

image.thumb.png.62e32737b086bb7e36bccdb4db0ebe1e.png

W Sello tak:

image.thumb.png.8aba99e9ef59f2b7cbc1b909f1ba9382.png

Oferty mają poziom cen DETALICZNY, zaś faktury wychodzą z poziomem cen ... HURTOWY:

image.thumb.png.36cd9b5dd5c494fb48fb966785e53600.png

Problem występuje jedynie dla faktur wystawionych z Sello, gdy wystawiam z Subiekta, to faktura jest tak jak ustawione w Subiekcie czyli DETALICZNY.

Ciekawostka:

Przestawienie w Sello cennika na HURTOWY zmienia ceny ofert z DETALICZNY na HURTOWY, ale faktury dalej wychodzą z cennikiem HURTOWY.

Proszę o zaadresowanie problemu, dziękuję.

Edytowane przez HotKey .
  • 2 tygodnie później...

Sello nie ustawia poziomu cen na wystawianych dokumentach, więc tam pojawia się wartość domyślna dla Subiekta. Ceny na dokumentach pochodzą z serwisu Allegro i to jaki poziom jest wybrany na dokumencie nie wpływa na ich cenę - jest to w zasadzie istotne tylko przy dodawaniu towaru ręcznie na samym dokumencie, aby Subiekt wiedział skąd wziąć cenę. W Sello wybór poziomu cen jest tylko po to, aby pobrać do Sello odpowiednie ceny z Subiekta. Co się dalej z nimi dzieje to już zależy od Sello i Allegro.