Bartosz Rosa 2 011 Napisano 11 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 w Nowy synchronizator Subiekta 2.0 W dniu 1.07.2021 o 10:14, Paweł Błaszkowski napisał: Ważna dla nas sugestia. W nowej zakładce dokumenty proszę o dodanie możliwości zaznaczenia myszką i kopiowania zawartości. Będzie dodany dwuklik na numerach dokumentów w 1.40. Cytuj Link to postu
Dawid Motoprym 25 Napisano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2021 w Nowy synchronizator Subiekta 2.0 W dniu 17.06.2021 o 11:16, Bartosz Rosa napisał: W przypadku nieoczekiwanego zamknięcia programu, tworzony jest zrzut pamięci, który w większości przypadków umożliwia odtworzenie u nas miejsca w którym wystąpił problem i jego poprawienie. Zrzut pamięci w postaci pliku o nazwie Sello_rok_miesiąc_dzień_godzina_minuta_sekunda.dmp zapisywany jest w folderze: C:\Users\<Nazwa_konta>\AppData\Roaming\InsERT Sello\ Plik, lub pliki wskazujące na odpowiednią datę wystąpienia problemu należy przesłać do nas na adres sello@insert.com.pl wraz z krótkim opisem kiedy ten błąd występuje, numerem wersji Sello, ewentualnie linkiem do forum gdzie opisany jest problem. Panie Bartoszu, w dniu dzisiejszym wysłałem pliki z podanej lokalizacji w celu zlokalizowania problemu. Od czerwca problem z samoczynnym zamykaniem się sello i pojawiającym zdarzeniem APPCRASH bardzo się nasilił i ciężko się pracuje. Bardzo proszę o pomoc w tym temacie. Cytuj Link to postu
Leszek M 35 Napisano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2021 w Nowy synchronizator Subiekta 2.0 Przysłane w mailu dmp'y są analizowane. Odpowiemy jak tylko coś będziemy wiedzieć. Cytuj Link to postu
Sklep internetowy OazaCen 3 Napisano 1 Września 2021 Udostępnij Napisano 1 Września 2021 w Nowy synchronizator Subiekta 2.0 Hej Od wczoraj sello wali mi błędami podczas aktualizacji produktu. Aktualizacja istniejącej oferty (v2.beta) "LISTWA ZAS.ARMAC MULTI M6 BLACK 1.5M 6 GNIAZD" z konta OazaCen na Allegro.pl: Dany parametr możesz podać tylko raz. Kod błędu: 422 Unprocessable Entity [ConstraintViolationException.NoDuplicateIds]: Dany parametr możesz podać tylko raz. ścieżka: parameters detale: ConstraintViolationException.NoDuplicateIds lub od błędu: 422 Unprocessable Entity [ConstraintViolationException.ImproperlyAssignedDictionaryParameter]: Parametr słownikowy należy uzupełnić poprzez identyfikator wartości dla 248798. ścieżka: parameters[3] detale: ConstraintViolationException.ImproperlyAssignedDictionaryParameter [ConstraintViolationException.NoDuplicateIds]: Dany parametr możesz podać tylko raz. ścieżka: parameters detale: ConstraintViolationException.NoDuplicateIds [ConstraintViolationException.NoValueInDictionaryParameter]: Nie podano wartości dla parametru Producent (248798). ścieżka: parameters detale: ConstraintViolationException.NoValueInDictionaryParameter Pomimo wpisanego producenta przez produktyzację. żeby problem zniknął to muszę: wejść w edycję z poziomu przeglądarki. Zmienić cokolwiek w aukcji. Pobrać parametry aukcji wysłać zmiany przez sello po usunięciu błędu. Nie powiem zaczynam się lekko irytować. Cytuj Link to postu
Dominik kidl 78 Napisano 1 Września 2021 Udostępnij Napisano 1 Września 2021 w Nowy synchronizator Subiekta 2.0 Podpinam się pod powyższy wpis. Dzisiaj i u nas pojawił się ten sam błąd, przy aktualizacji ilości sztuk w ofercie. Nie ma żadnych zmian w parametrach ofert. Wczoraj u nas nic nie zaobserwowałem. Zmieniło się coś w API Allegro w ostatnich dniach? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 011 Napisano 2 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2021 w Nowy synchronizator Subiekta 2.0 Wygląda to na błąd po stronie Allegro. Możecie podesłać log z wysyłania danych na sello@insert.com.pl? Cytuj Link to postu
Dominik kidl 78 Napisano 3 Września 2021 Udostępnij Napisano 3 Września 2021 w Nowy synchronizator Subiekta 2.0 W dniu 2.09.2021 o 07:47, Bartosz Rosa napisał: Wygląda to na błąd po stronie Allegro. Możecie podesłać log z wysyłania danych na sello@insert.com.pl? U nas błędy zniknęły po kilku godzinach. Nie wiem, czy jest sens się tym dalej zajmować. 1 Cytuj Link to postu
Mariusz Kownacki 110 Napisano 20 Września 2021 Udostępnij Napisano 20 Września 2021 w Nowy synchronizator Subiekta 2.0 Stało się. W końcu zainstalowałem Sello 1.39 oraz przeszliśmy na nowy synchronizator Subiekta. Tak jak napisał Marcin e-kupowanie.pl, brakuje opcji tworzenia faktury detalicznej do paragonu imiennego oraz przydałoby się dodać filtr do typu dokumentu końcowego. 1 Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 071 Napisano 20 Września 2021 Udostępnij Napisano 20 Września 2021 w Nowy synchronizator Subiekta 2.0 U mnie przydał by się jeszcze filtr smart/nie_smart w TRANSAKCJE > DO PACZEK. 1 Cytuj Link to postu
Michał Boguś 3 Napisano 19 Października 2021 Udostępnij Napisano 19 Października 2021 w Nowy synchronizator Subiekta 2.0 Kod błędu: 422 Unprocessable Entity od kilku dni błąd pojawił się u nas. Na dwóch oddziałach. Irytujący jest bo przez to że cały czas coś aktualizuje na aukcjach to nie pobiera transakcji itp. Jakieś rozwiązanie ?? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 011 Napisano 19 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2021 w Nowy synchronizator Subiekta 2.0 A przy jakiej operacji występuje ten błąd? (pełna treść z raportu) Cytuj Link to postu
Paweł Benedik 0 Napisano 18 Września 2023 Udostępnij Napisano 18 Września 2023 w Nowy synchronizator Subiekta 2.0 (edytowane) Włączyłem dzisiaj nowy synchronizator, bo miałem pierwsze zakupy na allegro.cz i mam mały problem. Mam takie aukcje że produkt A wystawiam na 3 różne sposoby produkt A na sztuki gdzie jedna sztuka w allegro to w subiekcie 1mb potem produkt A że 1szt w allegro to 10mb do subiekta wskauje mi dalej 1m w cenie 10m i tak samo produkt A że 1szt w allegro to 100m do subiekta wskakuje mi 1m w cenie 100m da się to jakoś obejść? przy towarze mogę wybrać tylko jedną jednostkę, a jak poprawiam utworzone zamówienie ręcznie to przy tworzeniu dokumentu końcowego wskauje dalej to samo.... poradził sobie ktoś z takim problemem Tak samo jak chce podmienić produkt na inny też mnie nie puszcza Edytowane 18 Września 2023 przez Paweł Benedik Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 011 Napisano 18 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2023 w Nowy synchronizator Subiekta 2.0 W takim razie dla Sello są to 3 niezależne towary. To trzeba by było w Subiekcie stworzyć komplety składające się z 10x1mb i 100x1mb i pobrać je do Sello jako osobne towary i powiązać z każdą aukcją odpowiednio. Wtedy Sello będzie wystawiać dokument na odpowiedni komplet, którego np 1 szt składa się z 10mb towaru. Nie ma sposobu aby Sello inaczej było w stanie odróżnić, który to przypadek, ponieważ w towarze w Sello można wybrać tylko jedną jednostkę z Subiekta. Cytuj Link to postu
Paweł Benedik 0 Napisano 18 Września 2023 Udostępnij Napisano 18 Września 2023 w Nowy synchronizator Subiekta 2.0 Czyli mam ciągle wchodzić potem w dany komplet i go produkować na bieżąco? Jakaś masakra. Nie ma jakieś możliwość ręcznej zmiany zamówienia jak do teraz to robiliśmy? że sobie ręcznie zmieniam? teraz jak próbuje zmienić zamówienie i klikam dokument końcowy to zamówienie wraca do pierwotnego stanu Cytuj Link to postu
Paweł Benedik 0 Napisano 18 Września 2023 Udostępnij Napisano 18 Września 2023 w Nowy synchronizator Subiekta 2.0 tak samo chciał bym żeby przy tworzeniu dokumentu wyskakiwało mi okienko z dokumentem żebym mógł zmienić formę płatności itp Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 011 Napisano 19 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2023 w Nowy synchronizator Subiekta 2.0 Okienko wyskakuje tak jak poprzednio, wystarczy użyć funkcji Dokument końcowy a nie dokumenty końcowe. Samą zmianę, jeśli już, sugerowałbym wykonywać na wystawianym dokumencie. 17 godzin temu, Paweł Benedik napisał: teraz jak próbuje zmienić zamówienie i klikam dokument końcowy to zamówienie wraca do pierwotnego stanu Wynika to pewnie z faktu, że dokument realizuje ZK w Subiekcie, które nie zostało zmodyfikowane. Cytuj Link to postu
Zdzisław Bal 95 Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego w Nowy synchronizator Subiekta 2.0 Chciałbym się jedynie upewnić - w nowym synchronizatorze można dowolnie zmieniać TOWARY, ich kwoty oraz ilość w TRANSAKCJACH przed utworzeniem dokumentów końcowych? Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 89 Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego w Nowy synchronizator Subiekta 2.0 W dniu 15.02.2025 o 17:17, Zdzisław Bal napisał: bym się jedynie upewnić - w nowym synchronizatorze można dowolnie zmieniać TOWARY, ich kwoty oraz ilość w TRANSAKCJACH przed utworzeniem dokumentów końcowych? Można zmieniać tak jak Bartek napisał, należy mieć włączony parametr pokaż okno przy ręcznym tworzeniu i stworzyć dokument przez funkcję dokument końcowy, a nie dokumenty końcowe. Cytuj Link to postu
Zdzisław Bal 95 Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego w Nowy synchronizator Subiekta 2.0 Godzinę temu, Daniel Salamucha napisał: Można zmieniać tak jak Bartek napisał, należy mieć włączony parametr pokaż okno przy ręcznym tworzeniu i stworzyć dokument przez funkcję dokument końcowy, a nie dokumenty końcowe. Zaraz, zaraz. Obecnie robimy to w ten sposób, że transakcje z "kompletami" (tzn. takie które są kompletem w ofercie Allegro - nie w Subiekcie) otwieramy dwuklikiem, następnie uzupełniamy o brakujące TOWAR-y i zmieniamy ceny, tak żeby zgadzało się z ceną końcową. Nie tworzymy od razu dokumentu końcowego. Powtarzamy to dla wszystkich TRANSAKCJI, które tego wymagają i dopiero wtedy zbiorczo dla wszystkich gotowych do przetworzenia tworzymy dokumenty kombinacja klawiszy ctrl+shift+s - czyli dokumenty końcowe. Czy taka procedura jest możliwa w nowym synchronizatorze, jeśli nie - nie włączę go, bo nie wyobrażam sobie (nie dość, że w Sello1 nie można tworzyć kompletów) dodatkowej roboty przez każdorazowe tworzenie pojedynczego dokumentu końcowego dla zmienionej "towarowo" TRANSAKCJI. Proszę o doprecyzowanie. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 011 Napisano 17 Lutego Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego w Nowy synchronizator Subiekta 2.0 Funkcja zbiorczego tworzenia dokumentów jest normalnie dostępna. 1 Cytuj Link to postu
HotKey . 271 Napisano 1 Marca Udostępnij Napisano 1 Marca w Nowy synchronizator Subiekta 2.0 (edytowane) W dniu 9.06.2021 o 10:34, HotKey . napisał: pomylone cenniki towarów z detalicznego na hurtowy Problem cały czas istnieje. W Subiekcie mam cennik ustawiony tak: W Sello tak: Oferty mają poziom cen DETALICZNY, zaś faktury wychodzą z poziomem cen ... HURTOWY: Problem występuje jedynie dla faktur wystawionych z Sello, gdy wystawiam z Subiekta, to faktura jest tak jak ustawione w Subiekcie czyli DETALICZNY. Ciekawostka: Przestawienie w Sello cennika na HURTOWY zmienia ceny ofert z DETALICZNY na HURTOWY, ale faktury dalej wychodzą z cennikiem HURTOWY. Proszę o zaadresowanie problemu, dziękuję. Edytowane 1 Marca przez HotKey . Cytuj Link to postu
Darek D 0 Napisano 12 Marca Udostępnij Napisano 12 Marca w Nowy synchronizator Subiekta 2.0 Mam identyczny problem i nie mam pojęcia jak go rozwiązać. Liczę na to, że ktoś tutaj pomoże. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 011 Napisano 13 Marca Autor Udostępnij Napisano 13 Marca w Nowy synchronizator Subiekta 2.0 Sello nie ustawia poziomu cen na wystawianych dokumentach, więc tam pojawia się wartość domyślna dla Subiekta. Ceny na dokumentach pochodzą z serwisu Allegro i to jaki poziom jest wybrany na dokumencie nie wpływa na ich cenę - jest to w zasadzie istotne tylko przy dodawaniu towaru ręcznie na samym dokumencie, aby Subiekt wiedział skąd wziąć cenę. W Sello wybór poziomu cen jest tylko po to, aby pobrać do Sello odpowiednie ceny z Subiekta. Co się dalej z nimi dzieje to już zależy od Sello i Allegro. Cytuj Link to postu
Polecane posty